Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Εκπαιδευτική επίσκεψη - εκδρομή του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας

Στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Οδηγώ και δε σε σκέφτομαι» ο ρόλος του αυτοκινήτου στο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η Γ΄τάξη των ειδικοτήτων Μηχανολογίας και Οχημάτων επισκέφθηκε το Δημόσιο ΚΤΕΟ Φλώρινας (3ο χλμ Φώρινας-Νίκης).
Στο ΚΤΕΟ οι μαθητές παρακολούθησαν τις εργασίες ελέγχου στον κινητήρα και τα συστήματα του αυτοκινήτου (βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες). Στόχος της επίσκεψης ήταν οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντική είναι η σωστή συντήρηση των οχημάτων και πως αυτή συνδέεται με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Ειδικότερα ενημερώθηκαν για τους ρύπους των αυτοκινήτων και τον επιβαρυντικό ρόλο τους στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Επίσης, πληροφορήθηκαν για τις Ευρωπαϊκές οδηγίες σχετικά με τα επιτρεπόμενα όρια των εκπεμπόμενων ρύπων από τα αυτοκίνητα.
Ευχαριστούμε πολύ όλο το προσωπικό του Δημοσίου ΚΤΕΟ για την φιλοξενία και ιδίως τον κ. Κρουσουράτη για την ενημέρωση και ξενάγηση στο χώρο που εκτελούνται οι έλεγχοι.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος
Δογούλη Άννα
Δούκα Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.