Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Στη Βεγορίτιδα το πρώτο λιμναίο υδατοδρόμιο (video)

Εκδήλωση ενημέρωσης για τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα αδειοδότησης του υδατοδρομίου της Βεγορίτιδας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου.
Ο Δήμος Αμυνταίου αντέδρασε άμεσα και αποτελεσματικά στην πρόκληση για δημιουργία υδατοδρομίου εκπονώντας τον σχετικό φάκελο και όλα δείχνουν ότι το πρώτο υδατοδρόμιο σε λίμνη, αυτό της Βεγορίτιδας, θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2014, οπότε θα υποδεχτούμε τις πρώτες πτήσεις υδροπλάνων στην Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα.
Μάλιστα τους επομένους μήνες θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες δοκιμαστικές πτήσεις υδροπλάνων στον αεροδιάδρομο της Βεγορίτιδας προκειμένου να εξεταστεί στην πράξη ο χώρος πριν ξεκινήσουν οι κανονικές πτήσεις.
Στην εκδήλωση, εκτός του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη, συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Βουλευτής Κοζάνης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και Αγροτικού Τομέα κ. Χρήστος Ευαγγέλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Λιάσης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Νίκος Γιώσκος και Ιωάννης Κιοσές, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πολίτες του Δήμου Αμυνταίου.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «ως Δημοτική Αρχή δεν λιγοψυχήσαμε από την οικονομική κρίση. Θεωρούμε ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την κρίση για την ανάπτυξη της περιοχής και αυτό κάνουμε. Το υδατοδρόμιο της Βεγορίτιδας είναι ένα μεγάλο ξεκίνημα για την αξιοποίηση των λιμνών μας και έρχεται σε συνέχεια των μεγάλων έργων προστασίας των λιμνών που υλοποιούμε».
Ο Υφυπουργός κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, αφού τόνισε την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση του Δήμου Αμυνταίου, ανέφερε ότι «ως Υπουργείο πράξαμε το αυτονόητο και ως Πολιτεία κάναμε το καθήκον μας. Δημιουργήσαμε το θεσμικό πλαίσιο για την ενδυνάμωση των υδροπλάνων στη χώρα μας. Με την παρουσία των υδροπλάνων στην περιοχή του Δήμου Αμυνταίου και της Δυτικής Μακεδονίας δεν έχουμε μόνο ένα νέο συγκοινωνιακό μέσο για τους κατοίκους, αλλά και νέες δυνατότητες για την ανάπτυξη του τουρισμού και των εμπορευματικών μεταφορών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.