Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Οι «ηγέτες» σας με οδήγησαν πάλι στην απολογία!!! Αφορμή… ο χορός των Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης

Η μεγαλύτερη δυσκολία δεν είναι να κάνεις το καθήκον σου, αλλά να ξέρεις ποιο είναι το καθήκον σου. Η συγκυρία είναι τόσο κρίσιμη για τον τόπο, που δεν επιτρέπει παιχνίδια εντυπώσεων. Άλλωστε οι πολίτες διαθέτουν πλέον την ωριμότητα για να διακρίνουν τις κινήσεις τακτικής από τις πρωτοβουλίες ουσίας.
Είμαι Φλωρινιώτης γαμπρός εδώ και 35 χρόνια και ζω στη Θεσσαλονίκη. Δεν έπαψα ποτέ μου να εκθειάζω και να απολογούμαι (με βάση τις εμπειρίες μου) για όλα τα θετικά και αρνητικά της περιοχής που τόσο αγαπώ, σε φίλους, γνωστούς, σε συγκεντρώσεις θεσμικών και κοινωνικών φορέων κλπ. Οι φίλοι μου στη Φλώρινα (που επισκέπτομαι τακτικά) είναι όλων των κοινωνικών στρωμάτων και αποχρώσεων. Έτσι λοιπόν χθες πήρα την παρέα μου 10 άτομα (Θεσσαλονικείς) και πήγαμε να τιμήσουμε και να διασκεδάσουμε στο χορό του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης προς 20 ευρώ το άτομο.
Και εκεί που πήγε να φουντώσει το γλέντι, να ξεφύγει ο κόσμος από την οικονομική περιδίνηση της καθημερινότητας, εμφανίζονται ξαφνικά διάφοροι θεσμικοί «ηγέτες» πρώην Νομάρχες, πρώην βουλευτές, Περιφερειάρχες κλπ. «Διασκεδάζοντας» εμείς αρχίζει το γνωστό «κονσομασιόν» από τραπέζι σε τραπέζι. Σε ερώτησή μου σε μέλος του Συλλόγου, πώς εμφανίσθηκαν όλοι αυτοί; Απαντά, δεν τους καλέσαμε εμείς! Και πώς γίνεται κάθε φορά που ο Σύλλογος έχει εκδήλωση (που πάντα είμαστε παρόντες) να εμφανίζονται οι ίδιοι πολιτικοί παράγοντες στο συγκεκριμένο Σύλλογο, από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο; Μήπως ήρθε η ώρα στην εποχή που ζούμε η καθ’ όλα άξια και οργανωτική Διοίκηση του Συλλόγου των εν Θεσσαλονίκη Φλωρινιωτών να ανοίξει τα φτερά της και να αγκαλιάσει όλο το κοινωνικό φάσμα της Φλώρινας;
Δεν μπορεί να δίνεται η δυνατότητα και να παρέχεται η ανοχή στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας σε μια τέτοια εκδήλωση, να κάνει προεκλογική ομιλία για 30 λεπτά περίπου, ωραιοποιώντας ενέργειες και καταστάσεις που αφορούν την «απομονωμένη» πλέον Φλώρινα, εκνευρίζοντας όλους μας. Ενώ όλοι οι άλλοι αρκέσθηκαν σε σύντομο χαιρετισμό.
Πρέπει εδώ να αναφέρω ότι, εδώ και 25 χρόνια με τιμούν με την ψήφο τους οι πολίτες του Λεκανοπεδίου Λαγκαδά στην Προεδρία του μεγαλύτερου Συλλόγου (Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ευρύτερης Περιοχής Λαγκαδά) της Βόρειας Ελλάδας, και ουδέποτε επέτρεψα σε εκδηλώσεις, να γίνει, από πολιτικούς όλων των βαθμίδων, αυτό που έγινε χθες.
Έτσι για μια ακόμη φορά εκλήθην ο γράφων και όχι μόνο, να απολογηθώ στην παρέα μου, γιατί τους παρέσυρα σ’ αυτήν την εκδήλωση που αντί να διασκεδάσουν, νευρίασαν με όλα αυτά που έγιναν. Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα πλέον, ότι ο σφετερισμός της εξουσίας δεν έχει όρια. Δυστυχώς η ευτυχώς ,όπως προανέφερα ,έχω αποκτήσει πολλούς φίλους στη Φλώρινα ,από όλο το κοινωνικό φάσμα και γνωρίζω πλέον πολλά. Δυστυχώς τα αρνητικά (που δεν πρέπει να τα περιγράψω στην παρούσα) είναι περισσότερα. Και γι’αυτό φταίμε όλοι μας για τις επιλογές μας.
Τέλος φίλες και φίλοι πρέπει να πω ότι, αγαπώ τη Φλώρινα και τους φίλους μου και κυρίως το περιβάλλον, ούτε έχω τίποτα με τη Διοίκηση του Συλλόγου και τους Θεσμικούς άρχοντες, τους οποίους και γνωρίζω. Έχω όμως πρόβλημα με την πολιτική τους και τον τρόπο άσκησης της εξουσίας. Πρέπει επί τέλους οι πολιτικοί να καταλάβουν ότι , οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν πελάτες, αλλά σαν πολίτες! Τέτοιες πρακτικές στερούνται ιστορικής αλλά και προσωπικής συνείδησης!!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Ωραιοκάστρου

13 σχόλια:

  1. Αγαπητέ κ. Χατζηπαραδείση
    Ειμαι ενας Φλωρινιώτης και σας ευχαριστώ που κάνατε τον κόπο να αναρτήσετε αυτό το σχόλιο που δείχνει αγνή αγάπη για τη Φλώρινα.
    Συμμερίζομαι απόλυτα τα αισθήματα σας για τέτοιου είδους παρουσίες και εκμεταλλεύσεις που προσβάλλουν τον πολιτισμό του κάθε ευαίσθητου σε βαρβαρότητες ανθρώπου. Είναι απλό, αυτοί οι άνθρωποι δε διαδέτουν ευγένεια και πολιτισμό και η μόνη τους θέση ειναι τα σπίτια τους, αρκει να το αντιληφθεί ο κόσμος.
    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιοι ίδιοι πολιτικοί παράγοντες κ. Χατζηπαραδείση;
    Ο αιρετός περιφερειάρχης πήγε και θα πάει και ο επόμενος που θα εκλεγεί.
    Αλλά μάλλον σας ενοχλεί εκείνο που λέτε ότι προέρχεται από τον ίδιο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Ε, τι να κάνουμε. Αυτός ψηφίστηκε. Καταλαβαίνω όμως το ζόρι σας. Αν ήταν από άλλο χώρο δε θα σας ενοχλούσε.
    Καλή η προσπάθεια να "ντύσετε" το κείμενο σας με ωραία λόγια αλλά έγινε αντιληπτή η πραγματική σας πρόθεση.
    Από την επόμενη φορά θα πρέπει να σας δίνεται προς έγκριση ο κατάλογος των προσκεκλημένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΣΟΥ.
    ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΕΞΕΛΕΓΗΣ;
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ;
    ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΗΣΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ; ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ....Κύριε Χατζηπαραδείση καλησπέρα σας. Θα συμφωνήσω μαζί σας, ως προς την πρακτική που εφαρμόζουν διάφοροι πολιτικοί όταν βρίσκονται μπροστά σε ένα μικρόφωνο και μπροστά σε μεγάλο κοινό. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται πάντοτε, πόσο μάλλον τώρα που πλησιάζουν εκλογές. Θα πρέπει να δικαιολογήσετε την ενέργειά του αυτή, αφού το κοινό, οι παριστάμενοι στην εκδήλωση ήταν (φαντάζομαι) επιφανείς φλωρινιώτες, με προνόμια στην διανομή ψήφων.
    Είμαι σίγουρος οτι αγαπάτε την Φλώρινα,γι αυτό άλλωστε διεκδικήσατε και πήρατε ένα κομμάτι της. Ομως αυτή είναι η Φλώρινά μας, με τα καλά της και τα κακά της, τις ομορφιές της και τις ασχήμιες της, με τις χαρές της και με τις πίκρες της, με τους ''καλούς'' και με τους ''κακούς'' της κατοίκους.
    Επίσης διαβάζω ότι είστε ενεργός πολίτης και με μεγάλο ενδιαφέρον για τα κοινά και μάλιστα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για τον Δήμο του Ωραιοκάστρου. Προφανώς θα είστε αποδέκτης της εμπιστοσύνης των ανθρώπων που σας γνωρίζουν και σας τιμούν με αυτή.
    Δεδομένης λοιπόν της αγάπης σας για τον τόπο μας και αφού όπως είπατε γνωρίζετε πολλούς φλωρινιώτες, όλων των κοινωνικών στρωμάτων της Φλώρινας και αφού, κατά κοινή ομολογία όλων μας, η πόλη στερείται ικανών ανθρώπων να την πάνε ένα βήμα πάρα πέρα, θα ήταν χαρά μας να σας δούμε να πολεμάτε για τον έρημο αυτόν τόπο, για την χαράδρα μας. Να είστε σίγουρος οτι η χαρά μας θα ήταν πολλαπλάσια αν σε ενδεχόμενη τέτοια περίπτωση γεμίζατε και ένα λεωφορείο, με εξίσου ικανούς συμπατριώτες μας για τον ίδιο σκοπό. Πιστέψτε με, η ανταπόκριση του κόσμου θα σας εξέπληττε.

    Για να μην μακρηγορήσω, θα ήθελα να σας πω, οτι όταν μιλάμε για την Φλώρινα, μπορούμε μεταξύ μας να λέμε οτι θέλουμε. Αλλά όταν μιλάμε για την Φλώρινα σε "άλλους'' δεν απολογούμαστε, είμαστε περήφανοι παρά την απομόνωσή μας, παρά τους γραφικούς ανθρώπους μας και προωθούμε τα θετικά της. Τα αρνητικά της τα θέτουμε σε γνώση μόνον όσων μπορούν και θέλουν να αναλάβουν δράση για την εξάλειψή τους.
    ΔΙΟΝΥΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανεξάρτητος ο Χατζηπαραδείσης βεβαίως, βεβαίως.
    Κατόπιν Σαραμάντου, Μυγδονίας, Αντιδημαρχιλικίου κ.α.
    Τώρα θα μου πείτε τι είναι αυτά. Ξέρει αυτός, ρωτήστε τον.
    Όχι τίποτα άλλο αλλά το δούλεμα αλλού.
    Μπορεί όμως για να μην του τρώμε το δίκιο να είναι γεννημένος την 4η Ιουλίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ετσι ειναι κυριε Χατζηπαραδειση.Οι καθε λογης γυρολογοι της πολιτικης βρισκουν προσφορο εδαφος για να εκθεσουν την πραματεια τους στους συλλογους, που σκοπος τους ειναι η δηθεν συσφιγξη των σχεσεων μεταξυ των μελων,η διατηρηση της πολιτιστικης κληρονομιας του τοπου καταγωγης κλπ.Και δεν πανε απροσκλητοι οι κυριοι .Τα μελη του Δ.Σ.διαγκωνιζονται προκειμενου να προσκαλεσουν περισσοτερους.Γνωμονας των προσκλησεων η ψηφοθηρια,η προωθηση επαγγελματικων συμφεροντων,το βολεμα ημετερων.Ειμαι κι εγω γαμπρος Φλωρινιωτης και εζησα αυτου του ειδους τις εκδηλωσεις.Εκρινα φρονιμο να μη συμμετεχω πλεον.Δυστυχως οι συλλογοι δεν εχουν καμμια σχεση με τους στοχους που προβλεπει το καταστατικο τους.Εχουν καταστει προεκλογικοι μηχανισμοι και μονο.Τα υπολοιπα ειναι εκ του περισσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδω εμεις παμε να ακουσουμε τα παιδακια μας να τραγουδανε...... και εκτος απο κανα μισαωρο καθυστερησης μεχρι να ερθουν οι....... επισημοι, τρωμε και αλλο ενα μισαωρο να τους ακουμε να μας αυτοπαρουσιαζονται.(κυριε Χ Παραδειση μου).
    Ευτυχως που μεγαλωσαν τα παιδια μου, και γλυτωσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς είναι. Αυτοί ακόμα νομίζουν ότι είναι λαοπρόβλητοι. Το τι βρισίδι πίσω από τις πλάτες του έφαγε ο συγκεκριμένος επίσημος στην εκδήλωση της συμφωνικής ορχήστρας νέων δε λέγεται.
      Αλλά όπου γάμος και χαρά η παρδάλω μέσα.

      Γιατί μου το θύμισες αυτό και ξανασυγχίστηκα ;

      Διαγραφή
  8. Αγόρι μου !! Για το φαγητό έρχονται!!!Πεινασμένοι μια ζωή!! Οι κιμπάρηδες δεν ζουν πια εδώ! Μας φάγανε τα σωθικά!!Αλλά δεν θα φύγουμε όλοι! Θα έρθει η ώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο συγκεκριμένος κύριος παραιτήθηκε από τον συνδυασμό με τον οποίο εκλέχτηκε, γιατί ο δημαρχός του δεν τον έκανε αντιδήμαρχο...τα λόγια είναι περιττά!
    Ο αναμάρτητος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σύλλογοι για χορούς και παραΚΟΜΜΑΤΙΚΑ πανυγήρια η Φλώρινα εχει πολλούς...Το κακό είναι ότι η ασθένεια εξαπλώθηκε και στους Ξενητεμένους και μεταναστεύσαντες στο εσωτερικό η εξωτερικό....ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ τίποτα επι της ουσίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O TOΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ "ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ" ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ, ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΗΔΕΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ!!!
      ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ΄ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ
      ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΛΕΟΣ



      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.