Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Επιστολή Κωνσταντινίδη στον υπουργό Εργασίας για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

Η απώλεια του δικαιώματος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εξαιτίας της αντικειμενικής αδυναμίας των ασφαλισμένων του πρώην ΟΑΕΕ να εκπληρώσουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, εξελίσσεται σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα.
Γνωρίζοντας καλά τις ανησυχίες σας που μετουσιώνονται σε δράσεις για τη δημιουργία ενός πλέγματος προστασίας και υποστήριξης των ατόμων αυτών, θα ήθελα να επικεντρωθώ σε δύο ειδικότερες περιπτώσεις οι οποίες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και άμεσης παρέμβασης.
Ασφαλισμένοι, χωρίς θεωρημένο βιβλιάριο υγείας, βρέθηκαν στη δυσχερή θέση να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ως του σημείου να κινδυνεύσει η ζωή τους, να υποστούν μόνιμες οργανικές βλάβες ή να έρθουν αντιμέτωποι με ανίατες ασθένειες και παθήσεις και δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε καν εξετάσεις.
Επίσης, ασφαλισμένοι πολλών ετών, οι οποίοι μέχρι την αρχή της οικονομικής κρίσης, υπήρξαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους στον ασφαλιστικό οργανισμό, βρέθηκαν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν και να χάνουν τα δικαιώματα περίθαλψης, χωρίς διόλου να λαμβάνεται υπόψη η προηγούμενη πολύχρονη συνεπής συμπεριφορά. Παρότι είχαν καταβάλει υψηλά ποσά δε δικαιούνται ούτε ένα ευρώ ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ακόμα και οι χρόνια πάσχοντες.
Η επεξεργασία των περιπτώσεων αυτών με σκοπό την άμεση λήψη μέτρων καθίσταται απαραίτητη, προκειμένου να μην αποστερηθεί των παροχών υγείας ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.
Το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αποτελεί θεμέλιο λίθο των κοινωνιών και καθήκον μιας ευνομούμενης Πολιτείας που καταφέρνει και στις πιο δύσκολες συγκυρίες να ανταπεξέρχεται στις κοινωνικές ανάγκες.
Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω συνεργασία.

Με εκτίμηση
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας

10 σχόλια:

  1. δεν μας αφηνεις στην στεναχωρια μας ρε σταθη ,στεναχωρια που μας την φορτωσατε εσεις, με τα ( ναι σε όλα )κυβερνητικος βουλευτης εστειλε επιστολή στον υπουργο ,και ο υπουργος στεναχωρηθυκε πολύ, να μην γραψω που εχει φαγουρα ο υπουργος, ανασφάλιστοι ειμαστε αλλα ξερουν να μας χρεωνουν κάθε μηνα ιατρικη περιθαλψη που δεν εχουμαι , κοντα είναι η ωρα για την τιμωρια η εκλογες ερχονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κύριος ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ξαναχτύπησε. Στάθη ότι και να κάνεις τώρα είναι αργά, δεν σε σώνει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κωνσταντινιδη οι φιλοι σου γιατι δεν πληρωνανε τα ταμεια τους, εμεις τι ειμασταν που δεν σπαταλουσαμε, και ειμασταν ενταξει στις υποχρεωσεις μας, εξαλου για τον εναν που κοπτεσαι, και οικογενειακο περιβαλλον, αρκετο καλο εχει....γιατι να χρεωθουμε ολοι εμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΑΘΗ ΕΣΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΘΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΑ. ΤΑ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΤΙ ΤΩΡΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ;ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΠΩΣ ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ; ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ; ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙΣ ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙΣ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΒΟΛΕΥΤΑ !!!!!!!!!!! ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΜΑΞΕΣ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΙΡΕΣΟΥΝ ΓΟΥΑΟΥ!!!!! ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΑΛΙ ΑΡΓΗΓΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στάθη, κατάλαβέ το, είσαι τελειωμένος. Μην μας παριστάνεις τον καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι σε ολα.! Και τώρα που θα ψηφισεις και τα τελευταια εκτρωματα για να πουλησετε την ΔΕΗ τζαμπα να δω με τι μουτρα θα ερθεις... θα πεσει πολυ φτύσιμο. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΕΦΤΕΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΟΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ , (ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΥΤΗ Η ΦΑΡΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟ 1940 - 44 ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ 500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ !!! ΕΛΕΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.