Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Το Ε.Κ.Φ. για τη πώληση του ΑΔΜΗΕ

Σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία πλήττεται όλο και περισσότερο από τα μέτρα λιτότητας, την ανεργία, τη φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης και την ακρίβεια που όλο και περισσότερο δημιουργεί ασφυκτική πίεση σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε έλληνα πολίτη, η απόφαση για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που επιβάλλουν οι δανειστές μας αλλά και υιοθετεί κατά απόλυτο τρόπο η κυβέρνηση, οδηγούν τη χώρα μας και τους πολίτες σε ακόμα μεγαλύτερη εξάρτηση ειδικότερα στο κρίσιμο τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, που όλοι γνωρίζουμε πόσο απαραίτητο είναι αυτή την εποχή σε κάθε οικογένεια.
Η ηλεκτρική ενέργεια ως δημόσιο αγαθό θα έπρεπε να παρέχεται στους καταναλωτές σε όσο γίνετε χαμηλότερη τιμή, για να μπορεί να απολαμβάνει τα οφέλη ο έλληνας πολίτης.
Η πώληση του ΑΔΜΗΕ σε ιδιώτες επιχειρηματίες θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στους καταναλωτές, αφού είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει και αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας.
Το εργατικό κέντρο Φλώρινας διαφωνεί και καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και ζητεί από την κυβέρνηση να επανεξετάσει και να ακυρώσει την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για το διαμελισμό της ΔΕΗ και την πώληση τμημάτων της επιχείρησης.
Η εθνική οικονομία χρειάζεται σήμερα όσο ποτέ, να έχει γερά θεμέλια για να μπορέσει να υποστηρίξει την ανόρθωση των πολιτών και τη στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε εγχώριο επίπεδο.
Οι ιδιωτικοποιήσεις που έλαβαν χώρα τα προηγούμενα χρόνια τόσο στο τραπεζικό τομέα αλλά και σε άλλους κλάδους και τομείς της βιομηχανίας, απέδειξαν ότι ο στόχος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ήταν μόνο το κέρδος και αυτό αποδεδείχθηκε τα τελευταία χρόνια της κρίσης, όπου πολλές βιομηχανικές μονάδες δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις σημερινές οικονομικές δυσκολίες και αυτό φαίνεται καθαρά από τη συγχώνευση του τραπεζικού συστήματος.
Η ΔΕΗ ως δημόσια επιχείρηση θα πρέπει να μείνει ενιαία, καθετοποιημένη, να προσφέρει το κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος στο τελευταίο σπίτι, στο τελευταίο νοικοκυριό, σε όλη τη χώρα με ενιαία τιμή.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.