Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Οργή και θλίψη από τους αστυνομικούς της Φλώρινας για το χαμό του συναδέλφου τους (video)

«Έτοιμοι για όλα» ήταν οι αλλοδαποί κακοποιοί που σκότωσαν τον 43χρονο υπαρχιφύλακα στη Φλώρινα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Φλώρινας, Γιάννη Μουρατίδη.
Ο κ. Μουρατίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι παρόμοια περιστατικά με οπλισμένους αλλοδαπούς που επιδίδονται σε εγκληματικές δραστηριότητες στα σύνορα συμβαίνουν διαρκώς.
Ο κ. Μουρατίδης κατήγγειλε ότι οι συνοριοφύλακες δεν έχουν εξοπλισμό. «Τι να λέμε; ότι δεν έχουμε αυτοκίνητα; ότι παρακαλάμε δεξιά και αριστερά για να μας φτιάξουν τα αυτοκίνητα; ότι δεχθήκαμε χορηγία εφοπλιστή για να έχουμε αλεξίσφαιρα γιλέκα;", ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Να μη μας ξεχνάνε στις ακριτικές περιοχές, γιατί μας ξεχνάνε, μας θυμούνται μόνο όταν γίνονται εκλογές", πρόσθεσε.
Όπως είπε, ο υπαρχιφύλακας έχασε τη ζωή του, έχοντας πληροφορίες για παράνομη αλιεία οι συνοριοφύλακες προσέγγισαν μια καλύβα στην περιοχή (σ.σ στο Αγκαθωτό Πρεσπών) και όταν επιχείρησαν να την ελέγξουν, οι Αλβανοί πυροβόλησαν με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα ο 43χρονος να τραυματιστεί θανάσιμα.
Οι συνάδελφοί του ανταπέδωσαν, σκοτώνοντας δυο από τους δράστες. "Έφτασαν στο σημείο να κλέβουν δίχτυα και ψάρια με καλάσνικοφ", επισήμανε ο κ. Μουρατίδης.

30 σχόλια:

  1. Poios edwse entolh gia metamesonyxtia ereyna ypo antixooes synthikes kai me elaxisto exoplismo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου: http://kranosgr.blogspot.gr/2013/12/blog-post_5417.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τελευταία μετάθεση του Ηλία στα Τάγματα των Αγγέλων. Η θυσία του αδικοχαμένου Αστυνομικού ας γίνει αφορμή για επαναπροσδιορισμό της σκέψης μας και να προσευχηθούμε για την σωτηρία της ψυχής του. Ο Θεός να δώσει δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του.

    Θα επιθυμούσα το ποσό που αναλογεί για την συμμετοχή της οικογενειάς μου στην εκδρομή της Ενωσης Αστυνομικών, να διατεθεί στην οικογένεια του Ηλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνο πόνο και θλίψη προκαλεί ο χαμός του αστυνομικού! Δεν πρέπει να εκμεταλλευτεί κανένας το θάνατο του ανθρώπου αυτού!
    Να το θυμάστε: Και ο πιλότος ενός αεροπλάνου γνωρίζει τους κινδύνους της δουλειάς του!!!!!!! Μήπως δεν ήταν επιλογή σας να γίνατε αστυνομικοί!!

    Κύριε Διοικητά της Α.Δ.Φλώρινας,
    εάν αυτά που καταγγέλλει ο κ Μουρατίδης και ο κ Μπάρος, είναι αλήθεια, τότε γιατί εσείς δεν καταγγέλλεται την όποια ελλ. κυβέρνηση για ανυπαρξία, που εκθέτει τα παιδιά μας (αστυνομικούς) σε τόσους κινδύνους! Αλεξίσφαιρα γιλέκα ΔΕΝ έχετε; Φορούσαν οι αστυνομικοί τέτοια γιλέκα χτές! Είχαν εκπαιδευτεί για τέτοιες καταστάσεις; Γιατί ΔΕΝ καταγγέλλεται , τουλάχιστον στην τοπική κοινωνία τη κυβέρνηση και γιατί ΔΕΝ εκθέτεται την όλη κατάσταση στην τοπική κοινωνία!
    Εάν όσα είπαν οι δυο συνδικαλιστές αστυνομικοί, δεν αληθεύουν, τότε σας εκθέτουν, τόσο εσάς, αλλά κυρίως διασπείρουν στον ελλ. λαό τον αίσθημα της ανασφάλειας! Εγώ θα σας καλούσα σε απολογία για τη στάση των υφισταμένων σας! ΔΕΝ μπορεί να λέει ο καθένας, ότι θέλει!
    Από τέτοιου είδους συνδικαλιστές φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ, ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ................... ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ............

      Διαγραφή
    2. Πόσο ηλίθιος και κομπλεξικός μπορεί να είσαι ρε 3:02

      Διαγραφή
    3. σας ενόχλησε, ε! Για το χαμό του παλικαριού δεν έχει καμία ευθύνη η πολιτεία; η πολιτική ηγεσία του υπουργείου σας; εσείς οι μεγάλοι συνδικαλιστές; όλοι εμείς; Δε βαριέσαι, τώρα μιλάτε και κάνετε τους ήρωες! Πολύ αργά,......αλλά τελικά ποτέ δεν είναι αργά! Κάντε κάτι για όλους μας, έστω και τώρα, βρε ανύπαρκτοι!

      Διαγραφή
  5. Αυριο στην Ιτεα θα γυννει η κηδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνον προς ένδειξη σεβασμού στη θυσία του αστυνομικού, ας σωπάσουν οι εργολάβοι της πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος.
    Μπορούν να κρατήσουν το θέμα και τις απόψεις τους και να μας πουν οτι θέλουν μετά από τρεις ημέρες. Σεβασμός πρέπει και στους συγγενείς και στους οικείους του θύματος, τα δεδομένα των οποίων ανατράπηκαν βίαια. Το τελευταίο που χρειάζονται είναι κομματικές μπουρδολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θυμαστε τη ειπε ο ΣΑΜΑΡΑΣ ο συμερηνος Προθυπουργος οταν ανοιξε τα συνορα στους Αλβανους; (Τα αδερφια μας οι Αλβανοι) Αντε και στης επομενες εκλωγες Γλαζια ΠΑΛΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΥΓΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φραχτης απο την Πρεσπα ωσ τα Γιαννενα. και όποιος τον παραβιάζει να εκτελήται επι τόπου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κολοαλβανοι δεν φτανει που ερχεστε στην ελλαδα κλεβεται κε σκοτοναιτε το κακομηρι 12χρωνο παιδι του δεν το σκευτεστε εποσ τα διχτια των ψαραδων σασ ενδιαφερουν .......
    συλιπιτηρια στουσ συγγενεισ του καλο ταξιδι να εχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όλοι οι Αλβανοί είναι κλέφτες και φονιάδες; Δεν ντρέπεσαι!

      Διαγραφή
    2. Πολύ ωραία άποψη! Μπράβο...και ολοι οι Έλληνες είμαστε λαμόγια και απατεώνες τότε...με το ιδιο σκεπτικό!
      συληπητηρια στην οικογενεία...

      Διαγραφή
    3. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση (εάν ακούσατε το πως έγινε το δυσάρεστο αυτό συμβάν) ΦΤΑΙΝΕ οι αλβανοί. Οι δύο νεκροί πια αλβανοί είναι αυτοί που ξεκίνησαν να πυροβολούν με ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ. Όπλο που σκοτώνει στα 300m. Δεν έριχναν πέτρες. Έσπερναν θάνατο. Οι αστυνομικοί δεν είχαν καμία πρόθεση ΟΥΤΕ να σκοτώσουν ΟΥΤΕ να αφήσουν εκεί την τελευταία τους πνοή, γι' αυτό και τράπηκαν σε φυγή. Ήταν άνθρωποι που έκαναν το καθήκον τους. Άνθρωποι με οικογένειες, με παιδιά. Λέτε να ήθελαν μια άσχημη κατάληξη; Να έχει ο Θεός καλά τα άλλα παλικάρια που δεν έπαθαν τίποτα και το "χέρι" που σκότωσε τους αλβανούς, γιατί αν δεν αντιδρούσε επαγγελματικά αυτή την στιγμή δεν θα κλαίγαμε για έναν αστυνομικό αλλά για τρεις. Τρεις οικογένειες θα θρηνούσαν. Και μετά άντε να βρεις τι έγινε. Εν κατακλείδι, αφαιρέστε από το λεξιλόγιο σας τις λέξεις που δηλώνουν την υπηκοότητα του καθενός και δείτε το σαν ένα πολύ δυσάρεστο συμβάν που έγινε ανάμεσα σε 5 ανθρώπους. Προσπαθήστε να βρεθείτε στην στιγμή εκείνη. Στη θέση αυτών των ανθρώπων. Μπείτε στη θέση τους και μετά μιλήστε για τον ρατσισμό και για ότι άλλο θέλετε.
      Καλό ταξίδι στον Ηλία και ο Θεός να δίνει δύναμη στην οικογένειά του και στο παιδάκι του καθημερινά.

      Διαγραφή
  10. και να είχαν εκπαιδευτεί δεν σημαίνει 100% σιγουρια οτι δεν θα πεθανουν... -_-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΘΑΝΑΤΟΣ.ΓΕΝΑΙΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ,ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΗΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ.ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.ΟΛΗ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΘΡΗΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πότε, επιτέλους, θα σοβαρευτούμε ως χώρα και δεν θα μας θεωρούν "ξέφραγο αμπέλι" οι κάθε είδους εγκληματίες, που αλωνίζουν τα σύνορα, ξέροντας ότι στρατός δεν υπάρχει κι οι λιγοστοί "ήρωες" άστυνομικοί που υπηρετούν εκεί δεν θα κάνουν χρήση των όπλων; Πόσες ανθρώπινες ψυχές πρέπει ακόμη να χαθούν από την εγκληματική δράση των κακοποιών της γείτονος χώρας, που μας έχουν φλομώσει στα ναρκωτικά και λεηλατούν ανενόχλητοι τα σπίτια των ακριτικών χωριών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πού είναι ο δένδιας; Πού είναι όλοι αυτοί οι υπεύθυνοι που κατάντησαν την Ελλάδα μας ξέφραγο αμπέλι; Κρίμα στο Παλικάρι, τον ΄Ηρωα που έχασε την ζωή του κυνηγώντας παράνομους αλβανούς που ο πρωθυπουργός μας τους έφερε στην Ελλάδα μας. Ποιός θα μεγαλώσει το κοριτσάκι του; Ποιός θα παρηγορήσει του γονείς του; ΄Ολη η Φλώρινα πρέπει να συνοδεύσει το Παλικάρι της στο ταξίδι του για την χώρα των Αγγέλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τα θερμα μου συλλυπητηρια θα εισαι παντα μεσα στην καρδια μας σ'αγαπαμε ολη η φλωρινα μαζι σου..γενναιος και θαρραλαιος..κριμα πολυ κριμα..κουραγιο στην αγαπημενη μας και παντα χαμογελαστη μικρη μας...ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ , ΑΞΙΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΘΗ ΣΟΒΑΡΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΥΤΗΣ ΝΟΜΙΖΩ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΔΕ.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΔΙΧΤΥΩΝ, 1 ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ....

      Διαγραφή
  16. Η εξόδιος ακολουθία, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 09/12/13, στις 14.00, στο χωριό Ιτέα Φλώρινας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. σημερα λοιπον σε αποχαιρετησαμε για τον κοσμο των αγγελων (οπως ειπε καποιος παραπανω) μα ΕΣΥ θα εισαι ΠΑΝΤΑ μεσα στις καρδιες μας..παλικαρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. to na zeis sta synora einai timi! kai oxi poini opos orizmeni kala volemeni,theloun na mas kanoun na pistevoume,o ilias itan ena palikari pou niazotan gia olous,eixe tin kardia kai tin psixi enos mikrou paidiou,osi ton ikseran tha to gnorizan ayto!.ilia efyges adika alla panta tha zeis mes stis kardies mas irwas,athanatos,kalo sou taksidi file mou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.