Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι στο Ξινό Νερό

Ο Προοδευτικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Ξινού - Νερού σας προσκαλεί στο Πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι, ένα έθιμο το οποίο κρατάει από την εποχή της τουρκοκρατίας, βλέπουμε τούς άνδρες με τις παραδοσιακές φουστανέλες και καλυμμένο το πρόσωπο τους, να περιφέρονται στα στενά του χωριού που σκοπό έχουν να δείξουν, τους διωγμένους κατοίκους του χωριού που είχαν διαφύγει στα βουνά, οι οποίοι έβρισκαν ευκαιρία να κατέβουν στο χωριό μόνο σε κάποια κοινωνική εκδήλωση γι αυτό και το έθιμο του γάμου.
Στις 31/12/2013 η νεολαία του χωριού γυρίζει από γειτονιά σε γειτονιά συνοδεία χάλκινων αποχαιρετά τον παλιό χρόνο μαζί με τους κατοίκους του χωριού.
 
Την επομένη το πρωί ντυμένοι με τις παραδοσιακές ενδυμασίες, οι νέοι του χωριού περιμένουν έξω από την εκκλησιά, εύχονται στους κατοίκους καλή χρονιά και αμέσως μετά πηγαίνουν στο σπίτι της νύφης, εκεί τους περιμένει όλη η οικογένεια με διάφορα τοπικά εδέσματα, και το γλέντι στις γειτονιές αρχίζει.
Από τις 10:00 πμ μέχρι και τις 15:00 μμ μπορείτε να μας επισκεφθείτε θα μας πετύχετε στους δρόμους του χωριού.

Στις 21:30 ο καθιερωμένος Πρωτοχρονιάτικος χορός στο κοινοτικό κατάστημα παρέα με το μουσικό συγκρότημα Τ' ΑΗΔΟΝΙΑ".
ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.