Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Αναζητείται λύση για τη μονάδα τεχνητού νεφρού (video)

Με μία γιατρό έχει μείνει η μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Φλώρινας και οι ασθενείς εκφράζουν την ανησυχία τους. Ωστόσο, η διοίκηση του νοσοκομείου καθησυχάζει, καθώς εντός των ημερών θα επαναπροκηρυχθεί θέση επικουρικού ιατρού.


37 σχόλια:

  1. Η Διοίκηση θα πρέπει όχι μόνο να υπόσχεται και να καθησυχάζει,αλλά να δίνει άμεσες λύσεις και όπου χρειαστεί να διεκδικεί με σθένος και μαχητικότητα.
    Ο ρόλος της Διοίκησης είναι διεκπεραιωτικός και πολιτικός,όχι για να στηρίζει μια υφιστάμενη κατάσταση λιτότητας,αλλά να αγωνίζεται να δώσει λύσεις με το λιγότερο κοινωνικό κόστος.
    Νεοπολιτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε 1.10 έτσι ακριβώς είναι και αυτό ακριβώς γίνεται. Αλλά υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες. Η θέση έχει προκηρυχθεί, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν και με άλλες θέσεις. Το πρόβλημα είναι η απροθυμία των γιατρών να έρθουν στη Φλώρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλοί γιατροί που προσφέρουν τις υπηρεσίες στους στο Νοσοκομείο μας δεν έχουν καταγωγή απ τη Φλώρινα και έχουν έλθει για να εργαστούν μόνιμα σ αυτό. Η δοίκηση μέχρι να βρεθεί λύση π.χ. με την έλευση επικουρικού ή μόνιμου ειδικευμένου γιατρού νεφρολόγου θα πρέπει να απαιτήσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ απ την αρμόδια ΥΠΕ την κάλυψη της λειτουργίας την Μονάδας Τεχνητού Νεφρού από ειδικευμένο γιατρό νεφρολόγο των γειτονικών Νοσοκομείων και όχι αν αναζητήσει εμβαλωματικές λύσεις με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Στην εποχή της εξειδίκευσης ισχύει απόλυτα το γνωστό σλόγκαν "έκαστος στο είδος του..."!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για την καλύτερη πληροφόρησή σου σε ενημερώνω ότι η Διοίκηση έχει απαιτήσει και απαιτεί συνεχώς, αλλά είναι δυνητικό το θέμα και για την αρμόδια ΥΠΕ και για τα όμορα νοσοκομεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρόμαστε που η διοίκηση έχει απαιτήσει και απαιτεί συνεχώς, πράγμα που φανερώνει ότι το όλο θέμα τη συνέχει και προσπαθεί για την τάχιστη επίλυσή του.
      Κατά την ταπεινή μας όμως γνώμη, στην περίπτωση κατά την οποία η ΥΠΕ κωφεύσει, απευθυνόμαστε σε ανώτερα κλιμάκια, μέχρι και στον κατά τα άλλα λαλίστατο υπουργό και επίδοξο "αναμορφωτή" του ταλαίπωρου ΕΣΥ, καθιστώντας τον προσωπικά υπεύθυνο για την περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης.
      Επίσης, διοργανώνουμε, όσο γίνεται πιο ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των διαφόρων φορέων του Νομού, καλούμε προς ενημέρωση τα τοπικά και πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ, προβαίνουμε σε κινητοποιήσεις και δεν καταφεύγουμε στην εύκολη αλλά αλυσιτελή και αδιέξοδη "λύση" της κάλυψης από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, πράγμα άτοπο, που προσκρούει στην κοινή λογική και το νόμο, και εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τους νεφροπαθείς όσο και για τους ίδιους τους γιατρούς, πράγμα ευνόητο,αλλά συντελεί επιπλέον και στην υποβάθμιση του κύρους του Νοσοκομείου και του ΕΣΥ γενικότερα, σε μια εποχή απαξίωσης των πάντων.

      Διαγραφή
    2. Ανωνυμε 12.06 πολυ ωραια τα λες . Τα παντα καταρρεουν . Με τα αλλα μπορουμε ομως να τα βγαλουμε περα , Με την υγεια μας και την μορφωση των παιδιων μας ομως , εκει δεν μπορουμε να συμβιβαστουμε . Εκει απαιτουμε το καλυτερο για μας και τα παιδια μας. Απο την μια ακουμε για χιλιαδες γιατρους που εχουμε κι απο την αλλη αφηνουν ενα γιατρο μονο του για μια περιοχη ολοκληρη ; Πανε καλα ; Αμα το δεχτουμε αυριο θα μας αφησουν με ενα Χειρούργο , ένα Παθολόγο , ενα Καρδιολογο , ενα Κεντρο Υγειας και στο τελος θα μας το κλεισουν το ρημαδι κι εμεις θα λεμε τι καλα που τα κανουν ολα οι τοπικοι αρχοντες ; Παμε καλα ; Δικαιουμαστε οτι καλυτερο. Πληρωνουμε ολη μας τη ζωη για αυτο . Δεν θα μας τα κλεψουν ολα. Να φερουν γιατρο . Δεν θα γινουμε Γαυδος και Καστελοριζο .

      Διαγραφή
    3. Ρε φιλε ανωνυμε 9.59 τι θα πει δυνητικο ; ( που σαν απο την μερια της διοικησης να μιλας με φαινεται ) Δηλαδή τι θες να μας πεις ; οτι η διοικηση σκουζη και κανενας δεν την ακουει απο ποιους ; τους προισταμενους της ; αυτους που την βαλαν ; καλα , τοτε αμα δεν θελαν να την βοηθησουν , τι την βαλαν ; για να την τιμωρησουν ; ή μηπως η αληθεια ειναι πιο απλή ; οτι την βαλαν εκει γιατι ξεραν οτι δεν θα φωναξη στα δυσκολα ; οτι θα κανει μοκο σαν καλο παιδι και θα κανη την Κινεζα ; Την ειδα στο βιντεο και κοντεψε να με παρη ο υπνος ! Ολα καλα , ολα ανθηρα ! Να παρει τα ποδια της και να παη να βρει τον Υπουργο . Κι αν δεν την ακουσουν να κανη οτι αλλοι διοικητες , να βγαλει ανακοινωσεις οτι πρεπει να βρεθουν γιατροι . Οχι να φοβομαστε για την θεσουλα μας.

      Διαγραφή
  5. Α τωρα ειναι το προβλημα , γιατι εγω ξερω πως ενα νεφρολογο εχουμε απο παντα ; Με τον μακαριτη τον γιατρο μας , τον Κωστα , αλλα και την γιατρο που τωρα ειναι στην μοναδα , νομιζω δεν ηρθε τωρα , αλλα 2 χρονια τουλαχιστον ειναι εδω . Και ξερω οτι κανει καλη δουλεια και εχει σωσει πολυ κοσμο . Μπορει να χουμε παθει ολοι πολλα σε αυτο το νοσοκομειο αλλα τωρα εχουμε και καλους γιατρους και καλους ανθρωπους . Οπως αυτη η γιατρος που ειναι πολυ καλη , πολυ εξυπηρετικιά , οπως μια παθολογος Ρωσιδα , οπως ηταν ο Δημος μας , Θεος σχωρεστον , οπως οι ουρολογοι μας , οι καρδιολογοι μας , εχει κι εναν πολυ καλο παιδιατρο τον Βασιλη , εχομε πολυ καλο κοσμο στο νοσοκομειο μας κι ας ειναι ξενοι . Αλλα τι να κανουν οι ανθρωποι μονοι τους ; Γι αυτο φευγουν ο ενας μετα τον αλλον . Κανας διοικητης πρωην εφυγε ετσι ξαφνικα και νεος ; ολοι βολτα κανουν την Κυριακη στον πεζοδρομο . Αντε τωρα , να πιεσει η διοικηση , ο βολευτης ολοι να πιεσουν .Γι αυτο πληρωνονται απο μας . Αντε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αμα φτανουμε στο σημειο να βγαινουν οι ασθενεις και να παρακαλανε στα καναλια να βρεθει η λυση , αστα να πανε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. δυνητικό θέμα και κολοκύθια με τη ρίγανη ! Α ρε ωραίες λέξεις ξέρετε , α ρε.. Εγω όμως ξέρω και μια Φλωρινιώτισα γιατρεσα που τελειωσε τον Σεπτεμβριο και μπορει να ρθει απο αρχες Οκτωβριου και δεν μπορει γιατι δεν βγαινει η θεση . Εγω ξερω πως αμα καιγεται ο κ@@@ς σου και βγης στην πλατεια και φωνάξης , καποιος θα σε ακουση και θα ρθει να σε βοηθήσει . Αμα ομως εισαι κλεισμενος σε ενα γραφειο και μουρμουρας και ψιθυρίζης, ε , ποιος να σ ακουσει μανα μου και να σε βοηθήσει ; Αρα οποιος θελη να γινη η δουλεια του δεν βγαινη να πει δεν υπαρχει προβλημα . αλλα φωναζη παντου μεχρι να το λυση . Αμα δεν κλαψη το παιδί φαί δεν εχει,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΝΕΦΡΟΥ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ! ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. KΥΡΙΕ ΣΠΥΡΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

    ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΜΕΤΑΤΑΞΗ Α Μ Ε Σ Α

    1 ΕΝΑΝ ΝΕΦΡΟΛΟΓΟ
    1ΔΥΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣ
    3 ΔΥΟ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥΣ
    4 ΕΝΑΝ ΝΕΦΡΟΛΟΓΟ
    ΚΑΙ
    5 ΕΝΑΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ

    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ...

    ΤΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΤΑΣ ΚΥΡΙΕ ΣΠΥΡΟ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ .......,ΓΛΑΣΤΡΕΣ?\


    ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

    Μ Ε Τ Α Κ Ι Ν Η Σ Ε Ι Σ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟ Α Μ Ε Σ Α ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

    ΤΩΡΑ ΟΧΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ....

    ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 2.21 "δεν μπορω να πω οτι υπαρχει κανενα ιδιαιτερο προβλημα στην μοναδα".. οταν τιθενται σε τετοιες θεσεις, ατομα που δεν εχουν ουτε γνωση ουτε αντιληψη για την ροη των πραγματων στο νοσοκομειο πως να περιμενουμε εμεις, οι εργαζομενοι του Γ.Ν.Φλωρινας καλυτερες συνθηκες?
    με αγανακτηση, ιατρος του νοσοκομειου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειναι ντροπή να βάζουν άσχετους ανθρώπους σε τέτοιες θέσεις. Μέχρι να καταλάβουν τι γίνεται μας έχει πιάσει η μαύρη νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για να καταλάβουμε κάτι : την ίδια ώρα που οι δημοσιογράφοι έπαιρναν συνέντευξη από την ασθενή , μέσα γίνονταν αιμοκάθαρση ΧΩΡΙΣ καθόλου γιατρό . Κι η διοίκηση έλεγε ταυτόχρονα πως " δεν υπαρχει πρόβλημα " . Άρα ειναι φυσιολογικό να κάνουν οι ασθενείς θεραπεία χωρίς γιατρό , στον αυτόματο πιλότο . Άρα ούτε τον ένα γιατρό δεν χρειάζονται τότε . Πάντως να έχουν δίκιο και οι δυο δεν γίνεται . Η χρειάζεται ο γιατρός γιατί κινδυνεύει η ζωή των αρρώστων ή δεν κινδυνεύει σύμφωνα με την διοικητρια , αφού τους αφήνει χωρίς Νεφρολογο , άρα τι τον χρειάζονται τον δευτερο γιατρό ; Εγώ λέω να διώξουν και τον άλλον να τους έρθει φτηνότερα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε 5.20 τι δεν καταλαβαίνεις; Προκηρύσσονται θέσεις γιατρών και δεν βρίσκεται ενδιαφερόμενος. Κανένας γιατρός δε θέλει να έρθει στη Φλώρινα. Πως μπορείς να τον υποχρεώσεις; Όσο για τη νύστα που σε έπιασε, ευχαρίστως να σου προτείνω τη λύση. Συνέχισε το μακάριο ύπνο σου, γιατί ξύπνησες πολύ απότομα και θα σε πειράξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και επειδή δε θέλει να έλθει κανείς γιατρός στη Φλώρινα θα πρέπει οι καρδιολόγοι και οι παθολόγοι να παριστάνουν το νεφρολόγο! "Φοβερή" λογική...!

      Διαγραφή
    2. Δεν αφήνεις τις ειρωνείες εξυπνάκια των 10:37;
      Τι έχεις να πεις για την ταμπακιέρα;
      Γεμίσαμε άσχετους στις θέσεις που απαιτούν γνώση του αντικειμένου!

      Διαγραφή
    3. ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ.

      Διαγραφή
    4. Εξυπνάκια των 10.37 ακούγεται στην πόλη οτι εσείς από κει μέσα με τις κλικες και τις βρωμιες σας τους διωχνετε τους γιατρους!Ακουσα σήμερα από αιμοκαθαριζομενο οτι κι αυτή η γιατρός αγανακτησε που την φορτώνουν όλο δουλειά και δεν αντέχει άλλο.Αφου στην Αθήνα μας έχουν χεσμενους και νομίζουν οτι με ένα κούκο γιατρό δουλεύουν οι κλινικές να νιαστουμε εμείς οι υπόλοιποι.Ο Σταθικας τι κάνει ας πούμε;

      Διαγραφή
  14. Α σε ρε , ανώνυμε 10.37 που θα μας την πεις κι όλας ! Υπάρχει γιατρέσα , αμα προσεχες το βιντεο , εκει που μιλουσε η προεδρος των ασθενων κι οχι η μαλλον φιλεναδιτσα σου διοικητρια , θα ακουγες οτι υπαρχει γιατρος , εχει καταθεσει αιτηση και δεν βγαζουν την θεση για να ερθει . Μαλλον ομως εσυ κοιμοσουν στο πρωτο μερος του βιντεο . Μαθε πρωτα τα γεγονοτα κι υστερα να μας κανης τον μαγκα . Αμα θες να σε πω και το ονομα απο την γιατρεσα . Κι αμα θες κι αλλη ενημερωση να σε πω οτι οι μισοι και παραπανω γιατροι στην φλωρινα ΞΕΝΟΙ ειναι ! α ρε ανημερωτε ..Πεσε και κοιμησου και στο άλλο πλευρό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε 4.02 έκανες το λάθος να μου επιτεθείς προσωπικά, χωρίς να έχεις κανένα λόγο. Σου απαντώ λοιπόν πάρα πολύ σοβαρά και χωρίς ψευτομαγκιές για φιλεναδίτσες και άλλα κουραφέξαλα. Στο χώρο του νοσοκομείου δεν έχω ούτε φίλους ούτε ιδιαίτερα γνωστούς. Όμως, έχω προσωπική εμπειρία αφού έχω νοσηλευτεί και βεβαίως έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος. Τα παράπονα που εκφράζεις εσύ και πολλοί άλλοι, τα έχω εκφράσει και εγώ στο παρελθόν, αλλά τολμώ να δω και την πραγματικότητα κατάματα. Πολλές φορές στο παρελθόν έχουν προκηρυχθεί θέσεις γιατρών και δεν υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση. Στον αντίποδα υπήρξαν πολλοί μη Φλωρινιώτες γιατροί οι οποίοι αναγκάστηκαν να φύγουν από τη Φλώρινα, όχι γιατί είχαν πρόβλημα με τις τότε διοικήσεις αλλά με μερίδα συμπολιτών μας οι οποίοι τους κατηγορούσαν ξεδιάντροπα γιατί δεν είχαν ιδιαίτερη μεταχείριση. Κάτι καινούργιο που αποτελεί συνέπεια της οικονομικής κρίσης που βασανίζει όλους μας, είναι τα πενιχρά οικονομικά μέσα του νοσοκομείου. Τέλος ο χειρότερος εχθρός του νοσοκομείου είμαστε εμείς οι ίδιοι, γιατί πολλές φορές εκφράζοντας τα όποια παράπονά μας καταφεύγουμε σε υπερβολές. Το πρόβλημα είναι ότι τόσο τα blogs όσο και ο τοπικός τύπος, διαβάζονται σε όλη την Ελλάδα. Κάπου, λοιπόν, υπάρχουν επιτήδιοι που διαρρέουν στα κέντρα αποφάσεων σχόλια του τύπου: "Αφού οι Φλωρινιώτες πιστεύουν ότι το νοσοκομείο θα κλείσει ας πάρουμε εμείς τις κλινικές που μας χρειάζονται". Κλείνοντας θέλω να παρατηρήσω ότι είναι πολύ καλά τα παράπονα, αλλά ας πονηρευτούμε και λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιατρέ 8.24 μήπως είσαι αυτός που στο όνομα του κομματικού πατριωτισμού που σε διακρίνει, θέλεις να κλείσει η μαιευτική κλινική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λάθος άτομο έχετε υποψιν κύριε-κυρία (10.04)

      Διαγραφή
  17. 9.57 ανωνυμε , τωρα σωστα μιλας . Συμφωνω σε καποια σημεια μαζι σου. Εγω τυχαινει να γνωριζω προσωπα και πραγματα και ατομα που πηγαινοερχονταν εξι μηνες σε αλλες μοναδες . Εκει ουτε ο γιατρος εφταιγε ουτε οι ασθενεις . Αλλα η μακαριοτητα των διοικουντων που 6 μηνες μαδουσαν μαργαριτες αντι να κανουν τα απαραιτητα για να ξανανοιξει . Οσο για το ντροπη ειναι κατα την γνωμη μου να βγαινουν οι ασθενεις στα καναλια για να διεκδικησουν το αυτονοητο . Αμα οι διοικησεις ειναι οσο πρεπει υπευθυνες και δειχνουν ζηλο , τοτε γιατι χρειαζεται οι ασθενεις να βγαινουν στα καναλια ; Φυσικά και δεν πρεπει να κλεισει το νοσοκομειο μας , αλλα αντιθετα να ενισχυθει , αλλα να ειμαστε ειλικρινεις και κυριως προσγειωμενοι . Η πολιτικη ειναι μια μεγαλη εταιρα κι οποιος μπλεκει μαζι της δεν γινεται να μην βουλιαξει στο ψεμα , στην υποκρισια και στα ευκολα λογια που δεν κοστιζουν τιποτε . Γι αυτο τα βαζουμε με τις διοικησεις . Γιατι ειναι πολιτικα προσωπα , διορισμενα απο πολιτικα προσωπα , και μαλιστα χωρις καμια εξειδικευση στον χωρο , δηλ υπαρχουν ανθρωποι με μεταπτυχιακα σε διοικηση στην υγεια που δεν τους προσλαμβανουν . Γι αυτο η αγανακτηση φιλε ανωνυμε . Κατά τα άλλα μια χαρα τα λες και συμφωνω μαζι σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανωνυμε 10.04 , τυχαινει να ξερω τον αγανακτισμενο γιατρο και δεν ειναι καθολου αυτος που αναφερης . Οσο για την Γυναικολογικη Κλινικη , ο ανθρωπος εχει χειρουργεια , εξωτερικα ιατρεια , κλινικη , ειναι και καποιας ηλικιας , δεν ειναι 25 , ελα συ να κανεις τοσα χρονια οσο αυτος τοση δουλεια και τοσες εφημεριες και μετα κατηγορα τον . Ενας αγανακτισμενος πολιτης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμε 2.16 συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Βρήκαμε κοινό σημείο συνεννόησης που είναι και το ζητούμενο. Πρέπει μα προσθέσω στα γραφόμενά σου μια ακόμη παράμετρο που δεν ανέφερε κανείς και ευδοκιμεί πάρα πολύ στην εποχή μας. Αναφέρομαι στα προσωπικά παιχνίδια κάποιων γιατρών και κάποιων νοσηλευτών, που δε διστάζουν να δημιουργούν καταστάσεις, προκειμένου να γίνει το δικό τους. Αν έχεις την παραμικρή αμφιβολία, πριν βιαστείς να διαφωνήσεις, εξακρίβωσέ το. Είναι πάρα πολύ εύκολο. Τα ξαναλέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανωνυμε 7.39 , φυσικα θα συμφωνησουμε , αφου κανενας απο τους δυο μας δεν εχει σχεσεις με την πολιτικη και την διοικηση . Τωρα ομως ηρθε η σειρα μου να σε διορθωσω εγω . Αν εσυ νοσηλευτηκες μια φορα στο νοσοκομειο κι εμεινες απολυτα ικανοποιημενος οπως λες , εγω πηγαινοερχομαι πολυ περισσοτερο καιρο στην μοναδα αιμοκαθαρσης απο σενα , μερα παρα μερα για χρονια . Και ηξερα καλα και τον προηγουμενο γιατρο και αυτη την γιατρο και τους νοσηλευτες της μοναδας και τις φασαριες και τα προβληματα που ειχε εδω και πολλα χρονια . Πρωτα πρωτα δεν ξερω σε τι παιχνιδια των γιατρων η των νοσηλευτων για να γινει το δικο τους αναφερεσαι , αλλα εχω να πω οτι η μοναδα , ειδικα μετα τον Γεναρη που ανοιξε , μετα απο κλεισιμο 6 μηνων , δουλευει ΚΑΛΥΤΕΡΑ από ποτε και από καθε άλλο τμημα του νοσοκομειου ( ετυχε να νοσηλευθει ο ασθενης μας και ξερω και τα αλλα τμηματα ) , Οι νοσηλευτριες της μοναδας ειναι πολυ καλες , η γιατρος παλευει μονη της τοσα χρονια να φτιαξει μια μοναδα της προκοπης , οταν ολοι στο νοσοκομειο σφυριζαν αδιαφορα . Αποδειξεις ; Ψαξε αν πουθενα στον πλανητη εκλεισε μοναδα νεφρου για πανω απο 1 εβδομαδα . Πανε μια βολτα να δεις την σκεπη να σταζει απο τα νερα ολο το φθινοπωρο και τον χειμωνα και τρομαγμενους πολιτες να βλεπουν να εχει υποχωρησει ενα τμημα της . Πανε μια βολτα να δεις που το ταμπελακι μπροστα στην εισοδο γραφει οτι δωσαν 1 εκατομυριο ευρω να φτιαξουν την μοναδα , οταν φτιαξαν μονο την σκεπη αφου το κτιριο προυπηρχε , κι ολος μαζι ο εξοπλισμος μαζι με την σκεπη δεν ξεπερνα τις 500.000. Πανε να δεις ποσο στιβαγμενη ειναι και ποσους αρρωστους εξυπηρετει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πανε να δεις αν φτανουν οι νοσηλευτριες για τους ασθενεις . Πανε και κατσε μια μερα και δες ποσο κοσμο εχει η γιατρος στα ιατρεια , ποσα πραματα συμβαινουν μαζι , που ειναι αδυνατο να ειναι ενας γιατρος σε πολλα μερη ταυτοχρονα , πανε στην μοναδα και δες ποσο βαρια ειναι οι αρρωστοι , ποσο βαρυ το κλιμα , κι υστερα ξανακανουμε κουβεντα . Αμα δεν μπει δικο σου ατομο , απο την οικογενεια σου στη μοναδα , δεν προκειται ποτε να με καταλαβης . Εγω απορω που κι η γιατρος δεν σηκωθηκε να φυγει με τοσο πολεμο που την κανουν . Εμεις τους ξενους δεν τους φερομαστε και τοσο καλα , εκτος κι αν εχουν ιατρειο εξω , ψεματα ; Αυτη εχει να παλεψει με κοσμο αδιαφορο , που δεν βοηθουν την μοναδα γιατι δεν εχουν να κερδισουν κατι . Οι πιο πολλοι ασχετοι σκεφτονται , και τι χρειαζεται η μοναδα ; Σιγα τους 40 αιμοκαθαριζομενους που εξυπηρετει . Ομως ειπαμε , αμα δεν φτασει το κακο στο σπιτι σου , πολλα λογια λες , Εγω πολυ ποναω και τις νοσηλευτριες και την γιατρο , Μακαρι να της φερουνε ενα βοηθο και να φερουνε και νοσηλευτριες , Κι υστερα να αλλαξουν και τα μηχανηματα που ειναι παλια και τρεμει η ψυχη μας μην τοσο γεματη που ειναι η μοναδα , μην χαλασουν και που θα μπουν οι δικοι μας ανρθωποι ; Τωρα αμα η γιατρος και οι νοσηλευτριες δεν στεκουν καλα και κανουν καπριτσια γιατι εχουν τιποτα κρυφο να κερδισουν , ε , με συγχωρεις , αλλα αμα δεν τις ηξερα , μπορει και να σε πιστευα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εμεις οι Φλωρινιωτες αλλωστε πολυ μας αρεσει να πιστευουμε και να λεμε ιστοριες . Αλλα θα παρω αμαρτια , αμα πω ψεμματα . Ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την μοναδα . Πολυ καλυτερα δουλευει τωρα απο παλια και η γιατρος ειναι μια ψυχουλα και οι νοσηλευτριες ψυχούλες κι αυτες , Μακαρι να δωσουν σημασια αυτοι που μονο τα λεφτα ξερουν να μετρανε και την δοξα που θα κερδισουν και την δημοσιοτητα και να μεινη η μοναδα ανοιχτη και να την φτιαξουν . Τι να σου πω άλλο ; οτι το πιο απλό : ακομη και το παρκινγκ που ειναι για αναπηρους δηλ τους νεφροπαθεις , πανε και παρκαρουν τις αμαξαρες τους απο την διοικηση και οι γιατροι ; Οτι κανενας δεν σεβεται τους ασθενείς ; Οτι τον χειμωνα με τοσα χιονια , κλειναν την πισω εισοδο τα Σαββατα και δεν μπορουσαμε να βαλουμε τον ασθενή μέσα και γλυστρουσαμε στην κατηφοριτσα με κινδυνο να σκοτωθουμε ; Οτι η θερμανση καθε χειμωνα χαλουσε και καθε καλοκαιρι τα ιδια κι οτι οι ασθενεις μια παγωναν και μια σκαζανε ; Οτι πεφτανε γατες απο την σκεπη πανω στις καρεκλες με τους αιμοκαθαριζομενους ενω κανανε αιμοκαθαρση ; Αλλα ειπαμε " δεν υπαρχει κανενα προβλημα "...Ε , φαινεται οτι ολοι τρελαθηκαν . Και οι αρρωστοι μπορει να μην ειναι μορφωμενοι αλλα δεν ειναι χαζοι , βλεπουν ποιοι προσπαθουν για αυτους και ποιοι οχι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγω απο χωριο ειμαι , αλλα βλεπω σε κανα 2-3 σχολια μια προσπαθεια να καλυφθει και να δικαιολογηθει η διοικηση του νοσοκομειου. Προσωπικα πιστευω πως θα επρεπε να παραιτηθει για τον ιδιο λογο που το ΠΑΣΟΚ ζητησε να παραιτηθει ο Τζιτζικωστας.Για ακραια ανοησια.Καιγεται το συμπαν, οι ασθενεις εχουν βγει στα καναλια και φωναζουν κι αυτη ισχυριζεται πως δεν υπαρχει προβλημα ; Ας ελεγε τουλαχιστον "υπαρχει προφανης δυσλειτουργια αφου ενας γιατρος δεν αρκει αλλα οι προσπαθειες της διοικησης ειναι συνεχεις και προς πασα κατευθυνση προκειμενου αμεσα να επιλυθει το ζητημα"Κατι τετοια δεν λενε οι πολιτικοι ; Γιατι τωρα , οταν θα βγει η θεση (γιατι με τοσο ντορο σιγουρα θα βγει) θα βγει και θα πει οτι αυτη τα καταφερε να λυσει το προβλημα ! Το ανυπαρκτο . Ειναι απο κεινα τα βιντεο που πρεπει να στειλεις στον Λαζοπουλο και στους Αμαν, να τα βαλουν διπλα διπλα να παιζουν κι ο καθενας να βγαλει τα συμπερασματα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. το θέμα δεν είναι ποιοί είναι οι διοικούντες,αλλα με ποια κριτηρια τους επιλεγουμε εμεις.Απο μας εκλεγονται και μετα καταλαμβανουν ολες τις θεσεις.Αν ξεσηκωθουν οι τοπικες κοινωνιες,θα σταματησουν να μπαινουν διοικητες μονο με κομματικα κριτηρια αλλα ανθρωποι με ειδικες γνωσεις πανω στο αντικειμενο.Κι υπαρχουν πολλοι τετοιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗ,ΟΕΕΟΟ;ΑΥΤΗ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ;ΤΗΣ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣ @@@ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΑ;ΚΑΜΙΑ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥ ΣΤΑΘΙΚΑ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΟΟΕΕΟΟΟ;ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ,ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΚΙ Ο ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗ ΛΕΡΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ ,ΩΩΩΩΩΩΩΩ,ΚΙ ΕΝΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΙ, ΩΩΩΩΩΩΩ! ΑΛΛΑ ΕΧΟΜΕ ΔΥΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣ.ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 9.01 ανωνυμε ολοι οι άξιοι θα φύγουν.Γιατι να μείνουν;Πηγαίνω στο νεφρό επτά χρόνια.Προλαβα και τους δυο γιατρους.Ο Κωστας, ο μακαρίτης ,ΥΠΕΡΟΧΟΣ άνθρωπος.Χρονια ειχε φασαρίες.Μου τα λέγε,πίναμε κανά τσιπουράκι μαζί.Οι προυχοντες οπως έλεγε του νοσοκομειου τον είχανε γραμμένο.Χρονια ειχε φασαρίες.Τον βριζαν μπροστά μας νοσηλευτές,έπαιρνε ο κακόμοιρος τηλέφωνο στους προυχοντες και τον γράφανε εκει που δεν πιάνει μελάνη.Αυτη την γιατρεσα όλο φασαρίες την κάνανε,η γυναίκα δεν προλάβαινε,και ήταν πολύ στενοχωρημένη.Μια φορά δεν ήρθε ένας να την βοηθήσει από τα γραφεία.Διπλα ήταν.

      Διαγραφή
  26. Εκει μέσα μόνο αν παει κάποιος αποφασισμένος να καθαρίσει τη βρώμα θα κάνει κάτι.Που να βρεθεί ένας ικανός και έξυπνος άνθρωπος που να βιάζεται για τον τόπο μας;Να πω οτι έχουμε δέκα νοσοκομεία ας γίνει οτι θέλει σε αυτό.ΕΝΑ όμως έχουμε μόνο.ΕΝΑ.Η διοίκηση άμα δε θέλει να συγκρουστεί να βάλει τον καθένα στη θέση του,δεν εχει θέση εκει μέσα.Δεν την πληρώνουν για τα ωραία της τα μάτια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 12.50 πριν από μερικούς μήνες επισκεφτήκαμε τα εξωτερικά με τον κουνιαδο μου που ειχε πόνο στο στήθος και δυσκολευόταν να αναπνέει. Μάλωσαν κάτω στα εξωτερικά αν θα μπούμε στην καρδιολογικη.Τελικα μπήκαμε στην καρδιολογικη.Μας φέρθηκαν καλά και δεν εχω παράπονο.Ειναι όμως σωστό να μαλώνουν οι γιατροι μεταξύ τους που θα μπούμε;Δεν μπορεί η διοίκηση να βάλει μια τάξη;Αυτά ειναι βασικά πράγματα.Αλλη μια φορά στα εξωτερικά του νεφρού έπρεπε η μητέρα να πάρει αίμα.Ειμασταν στο γραφείο κι ένας παθολογος φώναζε στο τηλέφωνο, ήταν χαλασμένο και ακούγονταν παντού και φώναζε στη γιατρό του νεφρού,που ειχε τόσο κόσμο έξω,δεν ήθελε να παει η μητέρα και να πάρει το αίμα στην παθολογική.Κι αναγκάστηκε η γιατρός κι έβαλε την νοσοκόμα να τον παρακαλαει για να πάμε εκει.Δεν ήταν ο διευθυντής.Ενας πελλοπονησιος με γενιά και σκουλαρίκι ήταν.Αυτο σημαίνει οτι ούτε βασικά πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει εκει μέσα.Γι αυτό μερίδα από μας αδιαφορεί αν θα το κλείσουνε.Η διοίκηση πρέπει να βάλει μια τάξη εκει μέσα.Ειναι ντροπή να το κάνει μόνο μετα από καταγγελίες μας.Εμεις θα τους θυμίζουμε γιατί πληρώνονται εκει μέσα; Η θα πρέπει να καταγγέλουμε με έγγραφα το χαλί τους ; Τι ειναι δηλαδή η μητέρα η ο κουνιαδος ; ζώα και δεν τους θέλουνε ;Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελλάδα αθάνατη.Τίποτα ποτέ δεν θα αλλάξει.Όσο τζάμπα πληρώνονται κομματικά στελέχη και μπαίνουν σε τόσο σοβαρές θέσεις όπως αυτή του νοσοκομείου,μην περιμένετε βελτίωση.Και μήπως ενδιαφέρεται κανένας για τίποτε άλλο εκτός από τα λεφτά αυτή την εποχή;Αν ενδιαφερόταν ο κος Υπουργός,ας πούμε που κατάγεται κι από την περιοχή,όλα θα ήταν διαφορετικά.Ο Παπαδόπουλος όταν ήταν Υπουργός Υγείας,έφτιαξε ένα νοσοκομείο που φυσάει στην Ήπειρο,στους Φιλιάτες,από όπου κατάγεται.Εδώ στην Φλώρινα όλοι μας έχουν ξεχάσει.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.