Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ο δήμος Φλώρινας για το «κυνοκομείο»

Σχετικά με τα δημοσιεύματα για το «κυνοκομείο» του δήμου Φλώρινας, η δημοτική αρχή απέστειλε δελτίο τύπου – απάντηση, όπου αναφέρονται τα παρακάτω:
Ο Δήμος Φλώρινας ουδέποτε είχε κυνοκομείο, παρά μόνο ένα χώρο για τη φιλοξενία αδέσποτων ζώων. Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται τα αδέσποτα ζώα για λίγο καιρό, τα οποία παρακολουθούνται από επαγγελματία κτηνίατρο, εμβολιάζονται για λύσσα και τους χορηγούνται παρασιτοκτόνα. Αμέσως μετά, τα ζώα αφήνονται ελεύθερα, όπως ακριβώς προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, καθώς μόνο σε χώρο κυνοκομείου μπορούν να κρατηθούν.
Τα ζώα τα οποία μεταφέρονται στο χώρο φιλοξενίας, σε καμία περίπτωση δεν μένουν νηστικά, καθώς ο Δήμος Φλώρινας συνεχώς τα φροντίζει. Ήδη, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στις 04 Οκτωβρίου 2013 και παρά τις οικονομικές δυσκολίες του Δήμου, ελήφθη σχετική απόφαση για την αγορά ζωοτροφών ύψους 7.000,00€ περίπου. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες για τη στείρωση των αδέσποτων σκύλων, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα.
Η κατάσταση η οποία απεικονίζεται στο χώρο φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική κατάσταση. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να γίνουν βελτιώσεις στο χώρο φιλοξενίας και φυσικά η δημιουργία και λειτουργία χώρου κυνοκομείου.
Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, φαίνεται ένας σκύλος κλεισμένος σε ένα κλουβί, καθώς και ένα σκυλί, το οποίο σύμφωνα με το δημοσίευμα τρώνε οι υπόλοιποι σκύλοι. Το πρώτο σκυλάκι, ήταν όντως σε κλουβί, μετά από σχετική σύσταση κτηνιάτρου, γιατί ήταν άρρωστο. Δεν μπορούσε να γίνει κάτι για την υγεία του και έπρεπε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να κολλήσουν και τα υπόλοιπα.
Το δεύτερο δε σκυλάκι, το οποίο ήταν ξαπλωμένο και το μύριζαν τα υπόλοιπα, πρόκειται για ένα σκύλο μεγάλης ηλικίας, το οποίο φυσικά και δεν ήταν ψόφιο, αλλά είχε σπασμένα τα πόδια του και δεν μπορούσε να σταθεί όρθιο, γιατί κάποιος ή κάποια είχε τη φαεινή ιδέα να το πετάξει μέσα στον κλειστό χώρο από την περίφραξη ύψους περίπου 3 μέτρων! Με τον ίδιο τρόπο βρέθηκε στο χώρο φιλοξενίας και το πρώτο άρρωστο σκυλάκι.
Ο Δήμος Φλώρινας είχε ήδη προχωρήσει στις από μέρους του ενέργειες για τη λειτουργία κυνοκομείου και για το λόγο αυτό είχε καθαρίσει και το χώρο των παλαιών σφαγείων, πίσω από τον ΟΣΕ. Επειδή όμως δεν πληρούνταν οι απαραίτητες από το νόμο αποστάσεις από κατοικίες και μετά από έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, σταμάτησαν οι διαδικασίες, προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, που να πληροί όλες τις από το νόμο προϋποθέσεις.
Προς το σκοπό αυτό, έχουμε και τη σημαντική βοήθεια των φιλοζωικών οργανώσεων της πόλης της Φλώρινας.
Είναι γεγονός, ότι η λειτουργία κυνοκομείου είναι μονόδρομος. Δυστυχώς κι αυτή η λύση δε θα είναι αποτελεσματική, εάν οι ιδιοκτήτες σκύλων δεν αγαπήσουν πραγματικά τα κατοικίδια, τα οποία οι ίδιοι επέλεξαν να έχουν στο σπίτι τους και τα αφήνουν στους δρόμους όταν τα βαρεθούν ή αρρωστήσουν.
Πέρα από τα δύο παραπάνω περιστατικά, όπου πέταξαν κυριολεκτικά τα σκυλάκια από την περίφραξη, πολλές φορές έχει διαπιστωθεί κάτι αντίστοιχο. Πολλές φορές επίσης, έχουν βρεθεί άρρωστα και ετοιμοθάνατα σκυλάκια έξω από τον περιφραγμένο χώρο φιλοξενίας, τα οποία κάποιοι «ευγενικά» παράτησαν στη μοίρα τους.
Σχετικά με την ύπαρξη αδέσποτων σκύλων στο χώρο των κοιμητηρίων στην περιοχή της Πρώτης, ο Δήμος Φλώρινας έχει κάνει επανειλημμένες συστάσεις σε όσους ταΐζουν τα αδέσποτα, να μην γίνεται αυτό στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά στην περιοχή του πεδίου βολής, ώστε να μην υπάρχει συγκέντρωση αυτών στο χώρο των κοιμητηρίων, με αποτέλεσμα να φοβάται ο κόσμος να πάει στον τάφο των οικείων του, αλλά και να βλέπει τα σκυλιά πάνω στους τάφους των νεκρών τους.
Είμαστε αισιόδοξοι ότι με την ίδρυση και λειτουργία κυνοκομείου και με τη συμβολή της κοινωνίας της Φλώρινας, θα υπάρξει βελτίωση της ποιότητας ζωής των αδέσποτων ζώων.



27 σχόλια:

  1. kati asxeto.tis skulotrofes apo pou tis agorazete????uparxei kapoios diagonismos???pou kata8etoun prosfores oi endiaferomenoi?.i kai ekei ginete apeu8ias ana8esh???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με λιγα λογια..
    Δεν ειμαστε εμεις σαν δημοτικη αρχη,καφροι..
    Οι δημοτες μας ειναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού τα ζώα αφήνονται ελεύθερα, πως η πόρτα του περιφραγμένου χώρου είναι κλειστή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΑΤΕ...ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΤΕ ΜΩΡΕ. ΤΣΑΜΠΑ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΜΕ! Ο ΧΩΡΟΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΘΕ ΣΚΥΛΙΟΥ...ΒΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ως Φλωρινιώτης, μεγαλωμένος σε μονοκατοικία, όπου φιλοξενούσα σκύλο και γνωρίζω πολύ καλά τις αμάγκες αυτών των ιδιαίτερα συμπαθητικών τετράποδων, η ανακοίνωση του Δήμου με ικανοποιεί σχεδόν απόλυτα. Ας μου επιτραπεί μια πρόταση σχετικά με τη δημιουργία κυνοκομείου: Θεωρώ ότι με λίγες μικρές τεχνικές παρεμβάσεις, ο χώρος του πρώην ζωολογικού κήπου είναι ο ιδανικότερος για το σκοπό αυτό, αφού υπάρχουν τα κτίσματα τα οποία φιλοξενούσαν λύκους, αλεπούδες, τσακάλια και άλλα ζώα των σωματικών διαστάσεων του σκύλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σώπα ρε ξύπνιε! Κουτοπόνηρε χωριάτη! Έμαθες και εσύ από διαγωνισμούς! Αν ήσουν εσύ υπεύθυνος θα τάϊζες τα σκυλιά με αποφάγια για να καρπωθείς τα χρήματα που προορίζονται για τις σκυλοτροφές. Η κουτοπονηριά σου και η ηλίθια καχυποψία σου φανερώνουν τη μίζερη νοοτροπία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που το κατέλαβες ρε μεγάλε ότι ο Άνθρωπος είναι χωριάτης ? Για χαλάρωσε λίγο που πήρες ένα Πληκτρολόγιο το οποίο έμαθες να χρησιμοποιείς και γράφεις όλες αυτές τις π@....ες.
      Η μήπως είσαι εσύ ο μίζερος που τσίμπησε την απευθείας ανάθεση???
      Καχύποπτους μας έκαναν μορφωμένε άνθρωπε μου.
      Και ναι με ενδιαφέρει να μάθω που πήγαν τα 7000 ...... και έμενα ,όχι για τα καρπωθω , κουτοπόνηρε ...... άλλα για να δω ποιος είναι ο άλλος που τα καρπώθηκε.Οι επιχειρήσεις κλείνουνε και αντί να μοιράζει ο δήμος τα κονδύλια τα δίνει σε συγκεκριμένα άτομα .Μια αναζήτηση στο διαύγεια θα σε πείσει. Μίζερε.

      Διαγραφή
  7. ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ; ΠΟΤΕ ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΚΥΛΙ ;Η ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΝ . ΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΧΩ ΜΑΤΕΡΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΚΛΕΙΝΩΝ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΑΔΕΙΑ;Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΖΩΩΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΙΖΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΑΘΗ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ ΜΑΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ,ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΑΙΣΤΡΕΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια απαραίτητη διευκρίνηση: Το πρώην πεδίο βολής δεν είναι των Κλεινών. Βρίσκεται μέσα στα όρια του πρώην Δήμου Φλώρινας, κοντά στα όρια της πρώην κοινότητας Πρώτης. Σε όλα τα άλλα συμφωνώ απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γκρινιάρη θα συμφωνήσω΄.Ο χώρος του λεηλατημένου ζωολογικου κήπου είναι ο ιδανικότερος απο άποψης εγκαταστάσεων για να φιλοξενηθούν τα συμπαθή σκυλάκια και θα τολμήσω να πώ ότι εάν λειτουργήσει ιδανικά ώς χώρος φιλοξενείας περιποίησης φροντιδα σκυλιών θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση αξιοποίησης ανεκμετάλευτων δημόσιων ακινήτων και για άλλες πόλεις . .Υπάρχουν στον ζωολογικό κήπο έτοιμες εγκαταστάσεις και με λίγο καλό συντονισμό - Θέληση απο πλευράς του Δήμου και της τοπικής φιλοζωικής οργανώσεως η πατούσα θα οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα για όλους κυρίως για την φροντίδα των συμπαθέστατων αδέσποτων σκυλιών ή αυτών του κυνοκομείου πάνω απο το πεδίο βολής Φλώρινας . Για τον ζωολογικό κήπο το είχα επισημάνει πρίν χρόνια ....Κάλλιο αργά παρά ποτέ...Ενας Βουνίσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος για τις αποστάσεις που πρέπει να έχουν τα κυνοκομεία , καταφύγια ζώων, χώροι φιλοξενίας και άλλα και δυστύχος ο ζωολογικός κήπος δεν μπορεί από καμιά πλευρά να χρησιμοποιηθεί, με μια καταγγελία ακυρώνετε γιατί είναι μέσα σε κατοικημένη περιοχή.
    Ίσως σε κανέναν μη ενεργό στάβλο με ένα στοιχειώδες ενοίκιο όπως έχουν κάνει πολλές πόλης στα βαλκάνια και ας ”ανήκουμε στην δύση”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12.03 με το ίδιο σκεπτικό επιχείρημα και οι κτηνοσταυλικές εγκαταστάσεις των ΤΕΙ που βρίσκονται πλησιέστερα στα τελευταία σπίτι της Φλώρινας δέν έπρεπε να υπάρχουν δίπλα σε κατοικημένη περιοχή .

      Διαγραφή
  11. ναι ναι μας πεισατε τωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα αναφερθώ σε ένα-δυο σημεία, της απαντήσεως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
    Ο Δήμος απαντάει ως προς το δεύτερο σκυλάκι, " Ότι δεν είναι πεθαμένο, είναι ζωντανό, και απλά έχει ΣΠΑΣΜΕΝΑ πόδια". Επίσης αναφέρει ότι τα σκυλιά, τα παρακολουθεί "ΕΠΑΓΓΕλΜΑΤΙΑΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ" .
    Και σας ερωτώ κε Δήμαρχε,
    Γιατί ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ δεν φρόντισε να απομακρύνει το χτυπημένο σκυλί, γιατί κε Δήμαρχε δεν του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες? Ο Επαγγελματίας Κτηνίατρος είναι μόνο για τα εμβόλια και τις αποπαρασιτώσεις? Ο Επαγγελματίας Κτηνίατρος, έκρινε ότι επειδή είναι μεγάλο σε ηλικία, δε χρήζει περίθαλψης??? Ποιος του δίνει και σας δίνει το δικαίωμα, να αποφασίσετε ποιο ζώο θα τύχει περίθαλψης και ποιο όχι? Ποιος σας δίνει το δικαίωμα να αποφασίσετε ποιο θα ζήσει ή ποιο θα πεθάνει και με τείνει τρόπο?

    Αξιότιμε κε Δήμαρχε, ως πολίτης αυτής της χώρας, σας ενημερώνω ότι η απάντησή σας δυστυχώς, δεν είναι ικανοποιητική. Θα αποφύγω να θίξω το οικονομικό κομμάτι προς το παρών, γιατί φοβούμαι, θα ανοίξω μεγάλη πληγή.
    Καλό θα ήταν να βλέπετε το δάσος και όχι το δέντρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. TI ΛΕΤΕ ΚΕ ???ΕΛΕΟΣΣΣΣΣ Δεν εχετε το ηθος (να μην το πω αλλιως ) να αναλαβετε τις ευθυνες σας και να διορθωσετε τα λαθη σας (μην τα χαρακτηρισω αλλιως ) ΨΕΥΔΕΥΣΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ..ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ...μαλλον δεν σας εχουν καταλαβει οι ψηφοφοροι σας.. αφου σας χαρακτηριζει αυτο το ηθος σιγουρα θα το κανετε και στους πολιτες σας (οπου μπορειτε) Ειδαμε με τα ματια μας (ειμαστε μαρτυρες ) ...το ειδαμε σε βιντεο σε φωτο εχετε το θρασσος ,την βλακεια να μας πειτε οτι σας καναμε δολιοφθορα? (ακολουθει η απαντηση του κου ) Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, φαίνεται ένας σκύλος κλεισμένος σε ένα κλουβί, καθώς και ένα σκυλί, το οποίο σύμφωνα με το δημοσίευμα τρώνε οι υπόλοιποι σκύλοι. Το πρώτο σκυλάκι, ήταν όντως σε κλουβί, μετά από σχετική σύσταση κτηνιάτρου, γιατί ήταν άρρωστο. Δεν μπορούσε να γίνει κάτι για την υγεία του και έπρεπε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να κολλήσουν και τα υπόλοιπα. ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ..ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ ?ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΧΑΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΥΤΡΩΣΕΙ? ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΕΠΩΔΥΝΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ (ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΕΠΙ ΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΥΟ) ? ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΛΑΤΕ Κ Α Ρ Α Ν Τ Ι Ν Α ΣΤΟ ΣΥΡΜΑΤΙΝΟ ΚΛΟΥΒΙ .ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ.. επισης λεει ο κος Το δεύτερο δε σκυλάκι, το οποίο ήταν ξαπλωμένο και το μύριζαν τα υπόλοιπα, πρόκειται για ένα σκύλο μεγάλης ηλικίας, το οποίο φυσικά και δεν ήταν ψόφιο, αλλά είχε σπασμένα τα πόδια του και δεν μπορούσε να σταθεί όρθιο, ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΣ? ΤΙ ΡΩΤΑΩ ΤΩΡΑ ? ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΗΤΑΝ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΣΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ (ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ?)ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟ ΠΑΡΑΛΗΤΟ ΣΤΑ ΧΩΜΑΤΑ? ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΕΙΞΕΤΕ ? Ή ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΛΥΤΟ? Επισης ειπατε : Ο Δήμος Φλώρινας είχε ήδη προχωρήσει στις από μέρους του ενέργειες για τη λειτουργία κυνοκομείου και για το λόγο αυτό είχε καθαρίσει και το χώρο των παλαιών σφαγείων, πίσω από τον ΟΣΕ. Επειδή όμως δεν πληρούνταν οι απαραίτητες από το νόμο αποστάσεις από κατοικίες και μετά από έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, σταμάτησαν οι διαδικασίες, προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, που να πληροί όλες τις από το νόμο προϋποθέσεις.

    ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ? ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΤΙΡΙΑ ΕΣΤΩ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ?ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ (ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ) , ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑΛΛΑ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΨΗΝΟΝΤΑΙ (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ,ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΑΔΕΙΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.. ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΤΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ..(ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ ΕΜΒΟΛΙΟ ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΕ ΕΞΑΣΘΕΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ..ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συνέχεια του προιγούμενου μηνύματος
    ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ , ΠΟΤΕ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΕΙΡΩΣΗ? ΓΝΩΡΙΖΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΚΥΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ε Ν Α Μ Ι Σ Η ΕΤΟΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΡΩΤΗ ..ΗΤΑΝ Η ΣΚΥΛΙΤΣΑ (ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ) ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΩ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΣΕΒΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ..ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑΝ (ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ)..ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΖΕΨΑΤΕ ΜΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣΑ ,ΑΣΕ ΠΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ.. ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ANIMAL ACTION NA ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΤΕ ? Τελος θα θελαμε να σας ευχαριστησουμε , που τα ταιζετε και τα ποτιζετε ,ειδαμε ολοι να τρωνε στα χωματα αναμεσα στα περιττωματα και στις βρωμιες, ασε δε το γαργαρο νερακι ...με την ευκαιρια θα ηθελα να σας ρωτησω γιατι ενω η φιλοζωικη ειχε προσφερθει εθελοντικα να βοηθαει καθαριζει και να σας βοηθαει με το ταισμα δεν δεχοσασταν αλλά απαντουσατε οτι τα σκυλια ειναι δικα σας και να μην ανακατευονται? επισης θα θελαμε να σας ευχαριστησουμε και παλι. που μας κανατε διεθνως ρεζιλι ,οι εικονες ντροπης του υπεροχου χωρου σας ,εκαναν το γυρω του κοσμου μεσω του διαδικτυου... θα σας παρακαλουσαμε να ενημερωσετε τους πολιτες σας για την κατασταση στο "κυνοκομειο" και οχι να τους παραμυθιαζετε οτι τα σκυλια εκει ζουν σαν βασιλιαδες..ελεος!!!!!! Ακομα θελω να προσθεσω οτι ειστε ευγενεστατος , σας χαρηκαμε ολοι που σας ειδαμε να προτρεπετε τους πολιτες σας να μην ταιζουν τα σκυλια ...αυτο δειχνει το ηθος , την παιδεια και την αγαπη σας για τα ζωα .αλλωστε το ποστο σας εχει να κανει με τα αδεσποτα ..... Για να ολοκληρωσουμε Τι ορίζει ο νόμος 4039 / 12 για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων (περισυλλογή, κτηνιατρική εξέταση, στείρωση, αποπαρασίτωση, εμβολιασμό, σήμανση, καταγραφή, υιοθεσία ή επανένταξη).

    Σύμφωνα με τον νόμο 4039 / 12 άρθρο 9, οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

    Για τον παραπάνω σκοπό κάθε Δήμος ή όμοροι ή συνεργαζόμενοι Δήμοι ιδρύουν και λειτουργούν δημοτικά ή διαδημοτικά κτηνιατρεία και καταφύγια αδέσποτων ζώων επιτρεπομένης της συνεργασίας με ενδιαφερόμενα φιλoζωικά σωματεία και ενώσεις ή και εθελοντές φιλόζωους.

    Τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελούν χώρους προσωρινής παραμονής και περίθαλψης τους και η ίδρυση και λειτουργία τους διέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις για τα ενδιαιτήματα ζώων του ν. 604/1977 και του π.δ. 463/1978. Τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα καθορίζονται από 1.000 έως 10.000 ευρώ. ο νόμος 4039 / 12 για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων (περισυλλογή, κτηνιατρική εξέταση, στείρωση, αποπαρασίτωση, εμβολιασμό, σήμανση, καταγραφή, υιοθεσία ή επανένταξη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συνέχεια του προιγούμενου μηνύματος:
    ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΜΕ , ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΒΑΛΤΕ 0,50 ΛΕΠΤΑ (Μ Ι Σ Ο ΕΥΡΩ) ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ , ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ,ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ Μ Η ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΠΟΥ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΔΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ..ΑΕΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΙΑ ..ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ...ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΠΙΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΙΣΤΕ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΑΜΕ.. ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΨΥΧΟΦΘΟΡΟ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΗΡΟ .ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΣΜΟ..ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΣΤΕ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ Υ Π Ο Χ Ρ Ε Ω Ν Ο Μ Α Σ Τ Ε ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ..

    http://www.youtube.com/watch?v=e7VnLrQkd-Y&feature=share

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΘΗΣΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.. Εδωσα όλη μου την προσοχή στα σχόλια των φιλόζωων. Σε όλους αυτούς θέλω να πω, πως αφού κοπτονται για τα αδεσποτα, ας τα μοιραστούν και ας τα παρουν στις αυλές τους. Αμέσως μετά να παρουν από ένα σκουπάκι και ένα φαρασάκι και να μαζέψουν όλα οσα εχουν αφήσει στα πεζοδρόμια τα κυριλέ τετράποδα με τις μικρές ή τις μεγαλύτερες κυρίες τους και με τους ψωνισμένους έφηβους που πήραν από ένα ζωο και το χρησιμοποιούν ως γκομενοπαγίδα.
    Αντί να τα βάζετε με την όποια αρμόδια αρχή, μπορείτε και εσείς ως μέρος του δήμου, να προσφέρετε και να δώσετε το καλό παράδειγμα. Η σίτιση και η φαρμακευτική φροντίδα θα σας παραχωρηθεί αναλογικά από τα ήδη υπάρχοντα κονδύλια - για το σκοπό - αυτό του Δήμου.
    Αν δεν υιοθετήσετε την πρότασή μου αυτή δεν δικαιούστε να γκρινιάζετε και πολύ περισσότερο δεν δικαιούστε τον τίτλο του φιλόζωου όπως ισχύει σήμερα , άλλα του φιλόζωου όπως ορίζεται στο δεύτερο στοιχείο του υπερσυνδέσμου που σας παραθέτω.
    http://el.wiktionary.org/wiki/φιλόζωος
    Και επειδή ήμουν ιδιαίτερα ευγενικός στην τοποθέτησή μου θα χρησιμοποιήσω και μια ρήση που πιστεύω ότι οι παραπάνω ¨φιλόζωοι ΄΄ την ξέρετε.
    "της κοντής της π@@@@@ς η σγουρή η τρίχα φταίει".-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΚΥΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΟΥ. ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ. ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟΣΗ ΚΑΚΙΑ ΠΙΑ? Ε Λ Ε Ο Σ...

      Διαγραφή
    2. ετσι μπράβο.... Γι αυτο δεν ντραπηκα για το ΄΄ακυρο σχόλιο΄΄ μου...

      http://neaflorina.blogspot.gr/2013/10/video_5199.html

      Διαγραφή
  17. Σε λίγους μήνες που θα ζητάτε πάλι την ψήφο των πολιτών στην προεκλογική καμπάνια σας
    μην ξεχάσετε να αναφέρετε το "θεάρεστο έργο" του κυνοκομίου της πόλης σας!

    Ντροπή και αίσχος είστε όμοιοι με τους Ρουμάνους ομολόγους σας.

    Κάθε ψυχή που καταδικάζετε σε θάνατο στο Άουσβιτς που έχετε δημιουργήσει ελπίζω να είναι μία ψήφος μείον στην τελική σας καταμέτρηση.

    Όλοι οι αξιοπρεπείς και ηθικοί πολίτες αυτής της χώρας περιμένουμε άμεσα ανακοίνωση λήψης μέτρων διάσωσης των ψυχών που "κρατούνται στις φυλακές του κυνοκομείου και δημόσια συγνώμη!
    Αν δεν μπορείτε να τα φροντίσετε με αξιοπρέπεια μην τα μαζεύετε! Δημιουργήστε πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων αντί να φτιάχνεται παρτέρια.

    Δεν υπογράφω "με τιμή" για ευνόητους λόγους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς ανώνυμο 10.54: Δε σε αφορά πως κατάλαβα ότι κάποιος είναι χωριάτης. Ψάξου λίγο για τον εαυτό σου, εκτός αν είσαι ο ίδιος. Όποιος μπορεί να χρησιμοποιεί πληκτρολόγιο, δικαιούται να γράφει τις απόψεις του. Όποιος θεωρεί π@@@@@@ς όλες τις αντίθετες απόψεις, δεν έχει θέση στο χώρο των πληκτρολογίων. Δεν είμαι από αυτούς που "τσιμπάνε" γιατί δεν έχω καμία ανάγκη από "τσιμπήματα". Αυτά ανήκουν στη λογική τη δική σου και των ομοίων σου. Απλά δε χωνεύω τους ηλίθιους κουτοπόνηρους που αυτοαποκαλούνται καχύποπτοι. Από τη δεύτερη παράγραφο διαπιστώνω ότι εσύ είσαι πιο κλασσικός χωριάτης. Ενδιαφέρεσαι να μάθεις σαν κοινή Κατινίτσα της γειτονιάς, ποιος προμηθευτής πήρε τις 7000.Το μάτι είναι στραμμένο σε όποιον μπορεί να καρπωθεί το ελάχιστο. Θυμίζεις τους προκατόχους σου που ήρθαν στην πόλη με πρωταρχικό σκοπό να παντρευτούν Φλωρινιώτισσα, για να φύγουν από το στάβλο. Σίγουρα πρέπει να επιστρέψεις στο κολοχώρι σου και στο στάβλο σου, γιατί μόνο εκεί ανήκεις. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ βρωμιάρη χωριάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το επίπεδο της πρώτης απάντησης και από το επίπεδο επίσης της δεύτερης απάντησης φαίνεται το ποιος είναι ο χωριάτης . Δεν χρειάζεται να κουραστώ και να συνεχίσω απαντώντας στο άθλιο επίπεδο μορφώσεως σου .
      Υ.Γ Ξέχασα στα μακρινά χωριά δεν υπάρχουν λύκεια. Οπότε σε δικαιολογώ .

      Διαγραφή
  19. ΜΕΓΑΛΕ ΑΣΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ... ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΘΕΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ. Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η Ψ,,,,,,,,,,,,ΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ρε τσίφτηδες έκανα μία τσάρκα σε όλη την Φλώρινα και πουθενά δέν είδα ζωόφιλους να ταιζουν τα αδέσποτα σκυλάκια στην πόλη .Τους μόνους που είδα να ταίζει αδέσποτα σκυλιά και παραδειγματίστηκα ήταν ένας ρακένδυτος στο ποτάμι και ένας λαχειοπωλης. Με φρεντουτσίνο στην οδό ονείρων δέν πείθομαι ότι ενδιαφέρεται στην πράξη κανείς για τα σκυλάκια στην πόλη μας .Βγέστε στην πόλη ταίστε τα αδέσποτα σκυλ΄΄ακια και δώστε το καλό παράδειγμα στους άλλους..πάντως όχι με εσπερίδες ομιλίες και ..φρεντουτσίνα στην οδό ονείρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ναί τάισα σήμερα κανά δέκα αδέσποτα και απο την χαρά τους τα καημένα όχι μόνο με γλείφαν αλλα θα τρώγαν και τα παπούτσια μου απο την ευγνωμοσύνη....Βγέστε βρε δεκαρολόγοι έξω στους δρόμους και ταίστε τα αδέσποτα της πόλης μας ..πάρτε και κανένα στο σπίτι σας με την προυπόθεση να μήν το ξαναμολήσετε στην ζούγκλα της πόλης μας....Καθένας μετά το μεσημεριανό του αντί να πετά στα σκουπίδια τα αποφάγια του άς ταίσει τα σκυλάκια που βολοδέρνουν στους δρόμους πεινασμένα...έτσι πράτουν οι αληθινοί φιλόζωοι και όχι οι δεκαρολόγοι δήθεν της εύκολης θεωρίας και της μηδενικής πράξης..ΤΑΙΣΤΕ ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ...ΕΤΣΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ....ΦΡΕΝΤΟΥΤΣΙΝΟ ΤΑΓΙΕΡ ΣΙΝΙΈ ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΙΚΑΠς ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΟΝΕΙΡΟΥ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ότι δεν είδε κάποιος την ώρα που κυκλοφορούσε "φιλόζωους" να ταΐζουν σκυλάκια δε σημαίνει ότι δεν το κάνουν όπως μάλιστα και ότι το κάνουν.
    Διάβασα σε 2 post, που λέτε στους φιλόζωους να πάρουν τα αδέσποτα στο σπίτι τους, να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων κλπ κλπ
    Γνωρίζετε αν κάποιοι απ' αυτούς έχουν ήδη στο σπίτι τους σκυλιά κι αν ναι πόσα? Αφού τους λέτε να τα πάρουν στα σπίτια τους, θα πρέπει να ζητήσετε να γίνουν και οι απαραίτητες εξαιρέσεις από το Ν.4039/2012, για όλους αυτούς τους φιλόζωους.Να μην έχουν πρόβλημα με αστυνομίες, γειτονιά κλπ. Ή να τους δώσουμε από ένα προκάτ για να πάνε σε κάνα χωράφι για να μπορέσουν να έχουν όσα θέλουν. Επίσης μήπως θα μπορούσατε να πείσετε το συμβούλιο του Δήμου να δώσει τα χρήματα στους φιλόζωους για να τα προσέχουν ή να τα διαχειριστούν αυτοί όλα;
    Γνωρίζετε τι είδους βοήθεια δίνει ο κάθε φιλόζωος στα αδέσποτα?? Όχι, κανείς μας δεν γνωρίζει, τι κάνουν και τι δε κάνουν.
    Επίσης, εγώ, ο καθένας που φροντίζει αδέσποτα θα πρέπει να βγαίνει να το διατυμπανίζει; Δε νομίζω ότι είναι αυτός ο σκοπός. Θα πρέπει να βγουν να το πουν για να μπορούν να ονομάζονται "φιλόζωοι";
    Επίσης όταν βγάζω το δικό μου σκυλί, τις περισσότερες φορές μαζεύω κ άλλα. και παρατηρήσεις κάνω και αφίσες κολλάω για να μαζεύουν τα περιττώματα. Να βγω να το φωνάξω κι αυτό ή να καλέσω να με βγάλουν φωτογραφία τα κανάλια για να είμαι εντάξει με τους υπόλοιπους;
    Να βγουν οι υπάλληλοι του Δήμου και να ρίχνουν πρόστιμα σε όσους δε συμορφώνονται, όπως ορίζει έτσι κι αλλιώς και ο Νόμος. Αλλά βρε αδερφέ που να τρέχω να κάνω την δουλειά μου τώρα..
    Επίσης αγαπητέ ανώνυμε και με την πολιτεία πρέπει να τα βάλουμε και με μας τους ίδιους. Ξεκινάω με την πολιτεία η οποία διαχιρείζεται όλα τα κονδύλια που ένας θεός ξέρει που καταλήγουν και μετά με μας που νομίζουμε ότι το ζώο είναι παιχνίδι όταν το παίρνουμε. Συγγνώμη αλλά δεν ενστερνίζομαι την άποψή σας, αλλά αυτό όμως δεν θα μου αφαιρέσει τον λόγο, ούτε θα με κάνει λιγότερο φιλόζωο.

    Το σημαντικότερο όλων, είναι ότι εμείς Δημιουργήσαμε τα αδέσποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.