Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση µε τον Περιφερειάρχη είχε το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Tο ∆.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας ∆υτικής Μακεδονίας, µετά από τη συγκρότησή του σε σώµα, είχε την Πέµπτη, 25.10.2013 και ώρα 14:00, την εθιµοτυπική πρώτη συνάντηση µε τον Περιφερειάρχη ∆υτικής Μακεδονίας.
Στη συνάντηση παρόντες ήταν εκτός του Περιφερειάρχη ∆υτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργου ∆ακή, η Εκτελεστική Γραµµατέας της Περιφέρειας, κ. Αν. Τσάτσου, και οι: ∆ηµήτρης Καραθανάσης, Πρόεδρος του Συλλόγου, Βάια Καλπάκη, ταµίας του Συλλόγου, ∆ηµήτρης Μυλωνάς, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και ∆ηµοσίων Σχέσεων, Αλέξανδρος Μάγγος, Θάνος Βασιλόπουλος, Ευδοξία Μωυσιάδου και Γιώργος Κωνσταντάς.
Έπειτα από την παρουσίαση των εκλεγµένων µελών στο ∆.Σ. από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, κ. ∆ηµήτρη Καραθανάση και την αναφορά του στη νέα δοµή του συλλόγου µας, συζητήθηκαν θέµατα που άπτονται τόσο των γενικότερης πολιτικής κατεύθυνσης για την εξέλιξη της ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης όσο και της καθηµερινότητας των υπαλλήλων στο χώρο εργασίας τους. Μέσα από µια διεξοδική συζήτηση έγινε προσπάθεια από την πλευρά των µελών του ∆.Σ. να εκµαιεύσουν από τον Περιφερειάρχη απαντήσεις και τυχόν µελλοντικές κινήσεις της κεντρικής και τοπικής πολιτικής ηγεσίας και από την πλευρά του Περιφερειάρχη να απαντηθούν τα θέµατα που τέθηκαν από τα µέλη του ∆.Σ.
Συγκεκριµένα:
1. Για το µέλλον των Περιφερειών αφού του εκδηλώσαµε την ανησυχία για την ολοένα και µεγαλύτερη συρρίκνωση του φορέα µας, ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι οι Περιφέρειες και ο ρόλος τους όχι µόνο δεν θα συρρικνωθούν, αλλά θα ενισχυθούν ακόµη πιο πολύ. Βέβαια από την πλευρά µας καταθέσαµε τις ενστάσεις µας ως προς αυτό διότι εδώ και τρία χρόνια και υπαλλήλους δεν προσλαµβάνουµε, και αρµοδιότητες παραχωρούµε σε τρίτους, και συνεχώς το προσωπικό µειώνεται (συνταξιοδοτήσεις – διαθεσιµότητα).
2. Για τη Νοµική στήριξη των υπαλλήλων θέσαµε το πρόβληµα πως δεν υπάρχει νοµικός σύµβουλος στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας (όπως το οργανόγραµµα άλλωστε προβλέπει), στον οποίο θα µπορούσαν οι υπάλληλοι να απευθύνονται. Εδώ µας διαβεβαίωσε πως δια της υπηρεσιακής οδού η ∆ιοίκηση φροντίζει να δίνει λύση σε αυτό το πρόβληµα µε τη χρήση δικηγόρων (για συµβουλευτική ή και νοµική στήριξη).
3. Για την αξιολόγηση των δοµών ο Περιφερειάρχης απάντησε ότι η αξιολόγηση δεν έχει προχωρήσει σε κανέναν άλλο φορέα, ιδιαίτερα στις υπόλοιπες Περιφέρειες. Θέσαµε τις ενστάσεις µας και πάλι διότι υπάρχει ο κίνδυνος κάποια ∆ΗΘΕΝ αξιολόγηση φορέων να παρουσιαστεί από το Υ∆ΜΗ∆, προς ικανοποίηση των απαιτήσεων της τρόικας για διαθεσιµότητα και απολύσεις, µε οριζόντια κριτήρια, που θα αποδυναµώσει ακόµη πιο πολύ τους εµπλεκόµενους φορείς και µάλιστα αλόγιστα.
4. Ζητήσαµε την παρέµβαση και κινητοποίηση του Περιφερειάρχη σε περιπτώσεις που εντοπίζονται φωτογραφικές διατάξεις σε ΦΕΚ, όπως αυτή για τα ΚΤΕΟ που αποκλείει τους υπαλλήλους πληροφορικής και κάθε άλλο υπάλληλο που -έχει ορκιστεί γι αυτό- να έχει πρόσβαση στα συστήµατα του ΚΤΕΟ ακόµα και για υποστήριξη, και αναθέτει ΜΟΝΟ στον εργολάβο αυτή την ευθύνη. Με αυτή τη λογική, διαβαθµισµένες πληροφορίες και δεδοµένα µόνο ο εργολάβος µπορεί να χειρίζεται και όχι οι αρµόδιοι διορισµένοι υπάλληλοι. Ο περιφερειάρχης µας ενηµέρωσε πως θα έχει συνάντηση µε τον υπουργό µεταφορών για το θέµα αυτό.
5. Για το θέµα των καταγγελιών που δύναται να επιφέρουν αργία – διαθεσιµότητα σε υπαλλήλους, µετά και τις νοµικής φύσης εξηγήσεις που µας δόθηκαν από την Εκτελεστικό Γραµµατέα, κ. Τσάτσου, ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε πως δεν υφίσταται θέµα µε την παραµικρή καταγγελία να τεθεί υπάλληλος σε διαθεσιµότητα.
Στο τέλος, δόθηκε η υπόσχεση από τον Περιφερειάρχη να υπάρξει το συντοµότερο δυνατό νέα συνάντηση, όπου θα συµµετάσχουν και οι αρχηγοί της µείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, µε πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.