Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Γιορτή πίτας και φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Λέχοβο

Σε μία από τις μεγαλύτερες φθινοπωρινές γιορτές της Δυτικής Μακεδονίας εξελίσσεται η γιορτή πίτας στο Λέχοβο, την οποία πραγματοποιεί και φέτος ο Ενωτικός Σύλλογος Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας», στις 26 και 27 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Λεχόβου, το δήμο Αμυνταίου και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.
Η καθιερωμένη γιορτή επιχειρεί να προβάλει και να αναδείξει τις νόστιμες και παραδοσιακές πίτες του Λεχόβου, ενώ ήδη με την επιτυχή αναβάθμιση του, τα τελευταία χρόνια, προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες και τείνει να γίνει κυριολεκτικά «πόλος έλξης».
Η προσθήκη του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών κατά τη διάρκεια του διημέρου και οι παράλληλες εκδηλώσεις, αποτελούν επίσης καινοτομίες που εμπλουτίζουν την Γιορτή πίτας και της προσδίδουν έναν ευρύτερο πολιτισμικό χαρακτήρα, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους επισκέπτες, να γευτούν τις εξαιρετικές παραδοσιακές πίτες του Λεχόβου, να ψυχαγωγηθούν, να διασκεδάσουν, αλλά και να απολαύσουν τις ξεχωριστές ομορφιές και τα αξιοθέατα του γραφικού Λεχόβου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της φετινής γιορτής:
- Σήμερα Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013, στο κλειστό γυμναστήριο Λεχόβου, στις 5:30 μ.μ, στο πλαίσιο της γιορτής πίτας, θα πραγματοποιηθεί φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με χορευτικά συγκροτήματα απ’ όλη τη χώρα.
- Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στην κεντρική πλατεία του Λεχόβου, στις 6:00 μ.μ, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καθιερωμένη και πετυχημένη γιορτή πίτας, ενώ στην αίθουσα της Αστικής Σχολής θα είναι στην διάθεση του κοινού και όλων των επισκεπτών, η πολύ επιτυχημένη Ιστορική Έκθεση με τίτλο «Θεσσαλονίκη μητέρα του Ισραήλ», που αφορά εκθέματα από τη διαχρονική παρουσία των Ισραηλιτών στη Θεσσαλονίκη έως τον αφανισμό τους από τις θηριωδίες των ναζί στα απάνθρωπα και τερατώδη κρεματόρια του Άουσβιτς, του Νταχάου, του Μπέλζεκ, του Σομπιμπόρ, της Τρεμπλίνκα, του Κέλμνο και του Μαϊντάνεκ, όπου η ανθρωπότητα γνώρισε ένα από τα μεγαλύτερα Ολοκαυτώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.