Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Φλώρινα (video 20’)



15 σχόλια:

  1. ΕΙΣΤΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!!!!ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απερίγραπτη η συγκίνηση όταν παρέλασαν τα παιδιά του ΚΕ.ΦΙ.Απ. Πολλά μπράβο στους υπεύθυνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΛΙΓΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγω παλι νομιζω οτι πρεπει να βελτιωθει η ληψη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και πολύ περισσότερο του Λυκείου, εκπαιδεύονται για να γίνουν σε ένα έως τέσσερα χρόνια Έλληνες πολίτες, ισότιμοι και ισόνομοι με όλους τους άλλους. Αλλά τι πολίτες παράγει το σημερινό σχολείο της Β' βαθμίδας; Πολίτες με δικαιώματα και χωρίς καμία υποχρέωση; Πολίτες χωρίς καμία διακριτή υπευθυνότητα; Μήπως πρέπει να τους μάθουν κάποτε οι καθηγητές τους ότι η παρέλαση μιας εθνικής επετείου διαφέρει κατά πολύ από την παρέλαση του καρνάβαλου; Οι αρμόδιοι καθηγητές δεν μπορούν να πετύχουν έναν καθώς πρέπει βηματισμό; Επιτρέπεται ο κάθε μαθητής - μαθήτρια να ακολουθεί δικό του / της βηματισμό; Αυτό δεν είναι απαξίωση της επετείου και όσων αυτή η επέτειος πρεσβεύει; Επί πλέον την επόμενη ημέρα τους πηγαίνουν και εκδρομή ως επιβράβευση για την όμορφη παρέλαση. Έτσι ολοκληρώνεται η προσβολή προς την εθνική επέτειο. ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στις 27 Απριλίου 1941 οι Γερμανοί κατακτητές εισέρχονται στην Αθήνα. Η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα αυτοκτονεί μη μπορώντας να αντέξει την κατάκτηση της Πατρίδας της. 2013. Εξήντα δύο (62) χρόνια αργότερα, ο δισέγγονός της πρωθυπουργός της Ελλάδος, παραδίδει την Ελλάδα στους Γερμανούς. ΑΝΑΞΙΟΣ απόγονος ΠΑΝΑΞΙΑΣ προγόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είναι δίκαιο να κρίνουμε τα παιδιά για το πως τα πάνε σε αναχρονιστικούς θεσμούς, όπως οι παρελάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από πότε είναι αναχρονισμός η απότιση φόρου τιμής σε νεκρούς εθνικών αγώνων; Δεν είναι καθόλου δίκαιο, ούτε λογικό να θεωρούμε αναχρονιστικό ότι δε μας βολεύει προσωπικά ή πολιτικά. Από τη στιγμή που ισχύει κάτι πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τόσο καλύτερα που πολλοί εξειδικευμένοι παρελασιολόγοι και παρελασιολάγνοι καταλήγουν τελικά πως η τιμή και ο σεβασμός προς τους ενδόξως πεσόντες του Έθνους είναι αντιστρόφως ανάλογο μέγεθος με το μήκος φούστας της μέσης Ελληνίδας μαθήτριας – όσο πιο κοντή τόσο μεγαλύτερη η τιμή κι ο σεβασμός…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γεγονός ότι η εμφάνιση των μαθητριών δε συνάδει με το αληθινό πνεύμα της εθνικής επετείου δε σημαίνει ότι πρέπει να καταργήσουμε τις παρελάσεις αλλά να βελτιώσουμε τη διεξαγωγή τους. Βρήκαν ευκαιρία οι εθνομηδενιστές με αφορμή την απαράδεκτη εμφάνιση των μαθητριών προκειμένου να προβάλλουν τον εθνοκτόνο τους στόχο...!

      Διαγραφή
  10. Συμφωνώ απόλυτα. Άλλη μια "εξέλιξη" που δεν μας τιμά ως λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι μαθητικές παρελάσεις είναι ένα φρούτο που δεν ευδοκίμησε στην Ευρώπη, παρά μόνο ευδοκιμεί στη χώρα μας. Οι φανφαρόνικες επιδείξεις μιλιταρισμού και εθνικισμού φυτεύτηκαν από τη δικτατορία του Μεταξά και έκτοτε δε λένε να μας αφήσουν, παρά τις διακηρύξεις των διαφόρων εκσυγχρονιστών σοσιαλιστών ή άλλων. Το ζήτημα σύμφωνα με την καθηγήτρια Άννα Φραγκουδάκη είναι τι είδους προσωπικότητες (θέλουμε να) ετοιμάζει το σχολείο. Αν ετοιμάζει στρατιώτες έτοιμους να πεθάνουν αύριο για την πατρίδα, τότε οι μαθητές πρέπει πράγματι να παρελαύνουν στρατιωτικά, τραγουδώντας εθνικιστικά εμβατήρια (βλέπε Χρυσή αυγή) και μόνο οι Έλληνες να κρατούν τη σημαία, άσχετα αν οι Αλβανοί πρωτεύουν στα μαθήματα.Να και ένα ποιηματάκι που μπορούν να λένε:
    "Είμαι Έλλην, το καυχώμαι
    Ξέρω την καταγωγή μου
    Η ελληνική ψυχή μου
    Ελευθέρα πάντα ζει.
    Των εχθρών μισώ τα δώρα
    Δεν τα θέλω, ας τα κρατούνε
    Τους μισώ και με μισούνε
    προτιμώ τη φυλακή"
    Τι πατριδοκαπηλία και τι μίσος συνάμα!
    Αν όμως το σχολείο ετοιμάζει τους αυριανούς Έλληνες για να γίνουν συνειδητοί πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 'όπου τις διαφορές συμφερόντων θα τις λύνουν με επιχειρήματα και διάλογο, τότε δεν χρειάζονται καθόλου να οργανώνονται παρελάσεις.Ψάχνουμε και βρίσκουμε εναλλακτικούς και μοντέρνους τρόπους για να ερμηνεύσουν οι νέοι τους πολέμους του παρελθόντος και να τιμήσουν την ιστορία, όπως π.χ οι Γάλοι μαθητές γιορτάζουν την επέτειο της γαλλικής επανάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε 11.35 τα έχεις τσούξει λίγο έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.