Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

1ο ΓΕΛ: «Από τη Φλώρινα στον Όλυμπο»

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2013 η ορειβατικού τύπου διήμερη αποστολή του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας στον Όλυμπο. Τριάντα δύο τολμηροί μαθητές της Φλώρινας, κάτω από την καθοδήγηση του αρχηγού αποστολής, καθηγητή Τίτα Χρήστου καθώς και των συνοδών καθηγητών Συμεών Γαβριήλ και Μιντεκίδη Παντελή, σκαρφάλωσαν στον Όλυμπο, στο πλαίσιο των δύο προγραμμάτων (project) που υλοποιούνται στο Λύκειο με θέμα: «Ορεινοί Προορισμοί» και «Extreme Sports».
Με σύμμαχο τις άριστες καιρικές συνθήκες, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 η 35μελής σχολική ομάδα με αφετηρία τη θέση «Πριόνια» ανηφόρισε με προορισμό το καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» στα 2.100 μ., όπου και διανυκτέρευσε. Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, νωρίς το πρωί η ορειβατική ομάδα αναχώρησε και έφθασε στο «Οροπέδιο των Μουσών» σε υψόμετρο 2.700 μ.
Μετά από μια σύντομη στάση στη θέση αυτή όπου απόλαυσαν την καταπληκτική πανοραμική θέα, επέστρεψαν και πάλι στο καταφύγιο από το μονοπάτι που ονομάζεται «Κοφτό» και παρουσιάζει σημαντικό βαθμό δυσκολίας. Στη συνέχεια πεζοπόρησαν πίσω στη θέση «Πριόνια» και επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο για την επιστροφή. Το σύνολο καθαρής πεζοπορίας της ομάδας (ανάβαση-κατάβαση) άγγιξε τις δώδεκα (12) ώρες κατά το διήμερο της αποστολής, ενώ το σύνολο των υψομετρικών διαφορών που καλύφθηκαν, ήταν 3200 μ.
Σκόπιμα δεν επιλέχθηκε από τον αρχηγό αποστολής Τίτα Χρήστο η ανάβαση στον «Μύτικα», την κορυφή του Ολύμπου (2.917 μ.), προς αποφυγή ατυχημάτων, καθώς οι μαθητές ήταν πολλοί και άπειροι σε τέτοιου είδους δράσεις.
Οι σχολικοί ορειβάτες επέστρεψαν στη Φλώρινα το απόγευμα της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου, πλούσιοι από εμπειρίες και εικόνες που θα τους μείνουν αξέχαστες για όλη τους τη ζωή. Ευελπιστούμε πως αυτή η αποστολή θα είναι για τα παιδιά ο σπόρος και η απαρχή για ένα νέο τρόπο ζωής, πιο κοντά στη φύση, που θα σημαδέψει τη μετέπειτα πορεία τους.
Οι μαθητές που έλαβαν μέρος ήταν:
ΤΑΞΗ Α΄: ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ-ΖΗΛΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ-ΜΑΛΕΣΑΓΚΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ-ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ-ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ-ΜΠΟΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΣΙΣΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ-ΣΚΕΝΔΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ-ΣΤΟΙΝΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΤΖΙΑΤΖΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ-ΤΟΣΟΥΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΤΣΩΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΑΞΗ Β’: ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΒΕΝΕΤΙΑ-ΑΣΠΡΙΔΟΥ ΝΙΚΗ-ΒΟΖΙΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ-ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΟΛΓΑ-ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ-ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑ-ΜΑΡΤΣΟΥΛΗ ΛΥΔΙΑ-ΜΠΡΑΓΙΑΝΤΣΗ ΕΜΜΕΛΙΑ-ΝΑΤΣΙΑ ΛΩΡΑ-ΠΑΝΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ-ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΣΗΣ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ-ΣΑΒΒΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΣΑΒΒΗΣ-ΜΑΛΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΣΕΧΙΔΗΣ ΠΛΑΤΩΝ-ΤΣΟΡΛΑΚΗ ΝΙΚΗ.

Η Διεύθυνση του Λυκείου και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν όλους τους ορειβάτες μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές τους για αυτήν την ξεχωριστή δράση, που είχε σαν αποτέλεσμα το 1ο ΓΕΛ Φλώρινας να κατακτήσει το υψηλότερο βουνό της Ελλάδος, έναν από τους διασημότερους ορεινούς προορισμούς παγκοσμίως.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΑΡΑΣΤΑΡΗ

6 σχόλια:

  1. παρακολουθώ εδώ και χρόνια την δουλειά που κάνει ο κύριος Τίτας με τα παιδιά και νιώθω την ανάγκη να τον συγχαρώ και εύχομαι να του δίνει δύναμη και κουράγιο ο Θεός γιατί από ότι γνωρίζω το κάνει χωρίς τη βοήθεια ( ηθική και υλική .) Η δύναμη του πηγάζει από την αγάπη προς τα παιδιά και τον αθλητισμό. Β.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα ηθελα να μαθω αν τα εξοδα καλυφθηκαν απο τους μαθητες .και αν ναι οι υπολοιποι που αδυνατουσαν πως συμμετεχουν σε αυτο το project?θυμαμαι τα δικα μου παιδια στα πλαισια του ιδιου προγραμματος δεν μπορεσαν ουτε στην Α ουτε στην Β ταξη να ακολουθησουν τουσ συμμαθητες τους στην ιταλια.ηταν απλοι θεατες του project.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπήρξε παιδί που δεν πήγε για λόγους οικονομικούς.
      Ούτε "project" του 1ου Λυκείου που πήγε στην Ιταλία...

      Διαγραφή
  3. Τα εξοδα ηταν ελαχιστα και ειναι λογικο το να τα πληρωσαν τα παιδια. Επισης για να πας στην Ιταλια ειναι σιγουρο οτι θα ηταν πολυ ποιο ακριβα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο σε όλους καθηγητές και μαθητές. Αυτή είναι εκδρομή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι δυνατόν σε τέτοια ανάρτηση να εμφανίζεται και πάλι η γνωστή φλωρινιώτικη μιζέρια; Υπάρχει άνμθρωπος που δεν χαίρεται όταν γίνονται τόσο ωραία πράγματα στα σχολεάι μας;
    ΕΛΕΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.