Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Αντικατάσταση λαμπτήρων με χρηματοδότηση του «Πράσινου Ταμείου»

Υπογράφηκε η ένταξη του έργου του Δήμου Αμυνταίου, με τίτλο «Εξοικονόμηση ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό δημόσιων χώρων Δήμου Αμυνταίου με χρήση ενεργειακών λαμπτήρων (LED)». Το έργο έχει ενταχθεί στο Πράσινο Ταμείο «Αστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με συνολικό προϋπολογισμό 112.500 €.
Μέσα από το συγκεκριμένο έργο θα αντικατασταθούν οι υφιστάμενοι λαμπτήρες πυρακτώσεως με λαμπτήρες LED σε δρόμους και πλατείες, αλλά και δημοτικά κτήρια, ενώ ουσιαστικά πρόκειται για την υλοποίηση της πρώτης φάσης του σχεδιασμού για αντικατάσταση όλων των υφιστάμενων λαμπτήρων με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας. Μέσω της συγκεκριμένης δράσης θα επιτευχθεί ασύγκριτα μεγαλύτερη οικονομία στο δημοτικό φωτισμό εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους για το Δήμο Αμυνταίου. Παράλληλα, επιτυγχάνεται η βελτίωση της ποιότητας φωτισμού στους δημόσιους χώρους και τα δημοτικά κτήρια, ενώ μειώνεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου Αμυνταίου.
Η αντικατάσταση των λαμπτήρων είναι ενταγμένη στο πνεύμα του Συμφώνου των Δημάρχων στο οποίο συμμετέχει ενεργά ο Δήμος Αμυνταίου. Βεβαίως, δεν είναι μόνο το Σύμφωνο των Δημάρχων και η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, αλλά και μία σειρά έργων και δράσεων που υλοποιεί ο Δήμος Αμυνταίου στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας προστασίας του περιβάλλοντος, όπως η κατασκευή βιολογικών καθαρισμών, η επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης, η αντικατάσταση των λαμπτήρων, οι δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, το έργο επέκτασης της τηλεθέρμανσης και η μεγάλη προσπάθεια για κατασκευή συστημάτων τηλεθέρμανσης με βιομάζα σε όλα τα χωριά του Δήμου Αμυνταίου. Μέσα από όλα αυτά τα έργα και δράσεις γίνεται μία ολοκληρωμένη προσπάθεια για προστασία του περιβάλλοντος και βελτίωση της ζωής των κατοίκων του Δήμου Αμυνταίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.