Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Οι «Πρέσπες» τιμούν τη Μελίνα Μερκούρη

Οι εκδηλώσεις «Πρέσπες» συμπληρώνουν φέτος 24 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στον Πολιτισμό, στα σύνορα, στο νησάκι του Αγίου Αχίλλειου.
Ο θεσμός έχει πάρει σαφείς Εθνικές και Ευρωπαϊκές διαστάσεις.
Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στη ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ.
Πρόσωπο που ενώνει τους Έλληνες ως μνήμη αλλά και ως κληρονομιά και διεκδίκηση πολιτισμού.
Οι ΠΡΕΣΠΕΣ με τη συνεργασία του «ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», ετοίμασαν μια μεγάλη παραγωγή που έχει τίτλο «ΜΕΛΙΝΑ: ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ Η ΕΛΛΑΔΑ».
Η πρεμιέρα θα δοθεί στη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου στις 24 Αυγούστου.
Αλλά για λόγους συμβολικούς για πρώτη φορά η ίδια παράσταση θα ανέβει στο Ηρώδειο στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.
Μήνες τώρα οργανώνεται αυτή η παραγωγή την οποία θα στελεχώσουν διακεκριμένοι Έλληνες καλλιτέχνες:
ΜΑΡΙΑ ΝΑΥΠΛΙΩΤΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΣΠΥΡΑΤΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΤΖΙΚΩΦ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΑΦΝΗ ΤΖΑΦΕΡΗ, ηθοποιοί και χορευτές στο θεατρικό πρώτο μέρος.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ, ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΙΑ και πολυμελής ορχήστρα στο μουσικό δεύτερο μέρος.

2 σχόλια:

  1. Για διαθεσιμότητα, κινητικότητα, απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων έχουμε κρίση και Τρόικα. Για πανηγύρια, δεξιώσεις, σπάταλες, όλα μια χαρά και επίσης την Μελίνα την έχουμε ξανατιμήσει.
    Αλλά ακολουθούν την κουμμουνιστική τακτική που λέει: “Πρόσφερε στον λαό χορούς και πανηγύρια για να ξεχάσει την πείνα του!”
    Τόσα χρόνια δεν χορτάσατε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το <> στο οποίο αναφέρεσαι είναι τακτική των απολυταρχικών καθεστώτων από τη ρωμαϊκή ακόμα εποχή. Χρησιμοποιήθηκε από όλα τα δικτατορικά καθεστώτα, ανάμεσα σε αυτά και τα κομμουνιστικά, αλλά και η δικτατορία των συνταγματαρχών στην Ελλάδα. Πάντως το ό,τι βρισκόμαστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης δε σημαίνει πως πρέπει να ξεχάσουμε τον πολιτισμό μας. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη μπορεί να στοιχίσει οικονομικά, αλλά μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα πνευματικά αγαθά στο λαό. Επίσης αν ψάχνεις για σπατάλες να ξέρεις ότι γίνονται πολλές και κοστίζουν πολύ περισσότερο από τα Πρέσπεια και μάλιστα δίχως να προσφέρουν τίποτα.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.