Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Η απόφαση για τα «λουκέτα» σε πρωτοβάθμιες σχολικές μονάδες

Υπογράφηκε χθες από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο η τελική απόφαση για την κατάργηση και συγχώνευση δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την επικράτεια.
Έτσι από τον Σεπτέμβριο συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία, ενώ καταργούνται 31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία ανά περιφερειακή διεύθυνση. Παράλληλα υποβιβάζονται πέντε νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία, ενώ προάγονται δύο δημοτικά, στα οποία όμως δεν θα δοθούν επιπλέον οργανικές θέσεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής των κτιρίων, οπότε και θα επαναπροσδιοριστεί η οργανικότητα των σχολικών μονάδων με βάση τους μαθητές που θα φοιτήσουν εκεί. Εκτός όμως από τις καταργήσεις φαίνεται ότι το υπουργείο προχωρά και στην ίδρυση τριών δημοτικών και δύο νηπιαγωγείων, τα οποία θα επανδρώσει με εκπαιδευτικούς όταν τελικά λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.

Στην Π.Ε. Φλώρινας
 
Υποβιβάζεται:
α) το 4ο δημοτικό σχολείο Φλώρινας από 12θέσιο σε 6θέσιο

Συγχωνεύονται:
α) το 1θέσιο δημοτικό σχολείο Φαραγγίου στο 3θέσιο δημοτικό σχολείο Μανιακίου
β) το 1θέσιο δημοτικό σχολείο Αλώνων στο 6θέσιο 5ο δημοτικό σχολείο Φλώρινας
γ) το 1θέσιο 10 νηπιαγωγείο Φλώρινας στο 2θέσιο 1ο νηπιαγωγείο Φλώρινας

Καταργούνται:
α) το νηπιαγωγείο Πετρών
β) το νηπιαγωγείο Κρυσταλλοπηγής

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της απόφασης

1 σχόλιο:

  1. Ναι, όμως ποιο είναι το 4ο Δημοτικό; Υφίσταται πια στη Φλώρινα 4ο; Το παλιό 4ο Δημοτικό και έπειτα μετονομασθέν 1ο Πειραματικό λέγεται πλέον 6ο. Από την άλλη το 2ο Πειραματικό λέγεται Πρότυπο Πειραματικό. Ποιο εννοούν; Αν γνωρίζετε πείτε μου. Γιατί είναι αδιανόητο το παλιό 4ο απέναντι από τα Δικαστήρια να γίνει 6θεσιο ενώ τόσα παιδιά φοιτούν σ' αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.