Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Άγιο Γερμανό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα, στις 17:15, σε αγροτοδασική έκταση, δύσβατης ορεινής περιοχής, στην θέση «Μπέλα Βόδα», στην Τ.Κ. Αγίου Γερμανού του δήμου Πρεσπών.
Με την έναρξη της πυρκαγιάς και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις της Π.Υ. Φλώρινας καθώς και της Π.Υ. Καστοριάς, αποτελούμενες από 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 11 ατόμων.

1 σχόλιο:

  1. Καλά μιλάμε για την ίδια ιστορία κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Βγαίνουν τα συνεργεία των Κτηνοτρόφων με τους Αλβανούς που έχουν προσλάβει και εκμεταλλεύονται για προσωπικό όφελος τις ορεινές εκτάσεις στην περιοχή. Αυτοί βάζουν φωτιές, αυτοί θέλουν να κάψουν τα ορεινά βοσκοτόπια για να βγει το νέο χορτάρι. Κάθε χρόνο τα ίδια. Και τρέχουν οι επίγειες δυνάμεις να κατασβήσουν τις χορτολιβαδικές εκτάσεις και τις δασικές εκτάσεις.
    Τρέχουν πυροσβεστικά, τρέχουν εθελοντές, χάνονται χρήματα, χάνονται ζωές, διαλύονται μηχανήματα, για πέντε δέκα Κάγκουρους. Εάν δεν επέμβει εισαγγελέας να τους κάψει ζωντανούς αυτή η κατάσταση με το ΑΣΥΛΟ εκεί πάνω στη Πρέσπα, θα έχει κάθε χρόνο αυτή την ΕΙΚΟΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.