Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Έκθεση της ομάδας εθελοντών του Ο.Ε.ΝΕ.Φ. «ArchiTrace Florina» στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, από τις 3 Ιουνίου έως και τις 3 Αυγούστου, πραγματοποιεί το Ευρωπαϊκό εθελοντικό πρόγραμμα “ArchiTrace Florina” στο πλαίσιο του Προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» Δράση 2 του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Στην διάρκεια του προγράμματος, τρείς νέοι συμπολίτες μας Ευρωπαίοι, προσφέρουν στην πόλη μας ιδέες σχετικά με την ανάδειξη και διατήρηση της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς.
Μαζί τους, προσέφεραν και νέοι καλλιτέχνες της πόλης μας -και όχι μόνο-, δημιουργώντας πάνω σε αρχιτεκτονικές γραμμές, ζωγραφικά έργα. Πηγή έμπνευσης για την ομάδα αποτέλεσε η ταινία του Θ. Αγγελόπουλου «Το μετέωρο βήμα του πελαργού». Ο μεγάλος σκηνοθέτης δημιούργησε μια ενδιαφέρουσα φανταστική πόλη, ο ποταμός της οποίας ήταν ένα είδος ορίου-συνόρου. Αυτό κέντρισε το ενδιαφέρον της ομάδας ενώ παράλληλα εργάσθηκε πάνω στην φθορά των διατηρητέων κτηρίων και σε προτάσεις αναμόρφωσης-ανάδειξης.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας αλλά και μίας γενικότερης συλλογικής προσπάθειας ανάδειξης του τόπου μας, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στα εγκαίνια της έκθεσης μας στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης την Κυριακή 28 Ιουλίου και ώρα 20:00 το βράδυ.

Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας
Οι Νέοι μπροστά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.