Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Καμία συζήτηση για επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Φλώρινας

Ο Δήμος Φλώρινας βαδίζει σταθερά στην αντιλαϊκή πολιτική. Με απόφαση που επιδιώκουν να ληφθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θέλουν να επιβάλουν στους γονείς να πληρώνουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς.
Προσπαθούν να φορτώσουν κι άλλα βάρη στους γονείς, να πληρώσουν κι άλλο οι χαμηλότερες εισοδηματικές τάξεις. Αυτοί που ήδη υποφέρουν από την εφιαλτική ανεργία, από τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, από τα διαρκώς αυξανόμενα λουκέτα στην αγορά.
Στόχος τους είναι οι δημότες να πληρώνουν για όλα. Δεν υπάρχουν πια δημόσια κοινωνικά αγαθά, μόνο εμπορεύματα που αγοράζονται απ’ όσους μπορούν να πληρώνουν.
Η φύλαξη των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και η προσχολική αγωγή που παρέχεται σ' αυτούς είναι υποχρέωση της πολιτείας και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποτελεί ανταποδοτική υπηρεσία. Είναι ψέμα ότι τα τροφεία θα λύσουν τα προβλήματα των σταθμών. Τα υψηλά τροφεία δεν εμπόδισαν δεκάδες παιδικούς σταθμούς να κλείσουν σε πολλούς δήμους, εκατοντάδες άλλους να λειτουργούν με απίστευτες ελλείψεις και προβλήματα.
Το πρόβλημα είναι η τακτική κρατική χρηματοδότηση. Μόνο αυτή μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των σταθμών.
Είναι χρέος λοιπόν της Δημοτικής Αρχής να διεκδικεί από την Κυβέρνηση τους απαιτούμενους πόρους και να ανταποκρίνεται στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του Δήμου απέναντι στους Δημότες.
Καλούμε:
Το Δήμο Φλώρινας
Να αποσύρει άμεσα την πρόταση για επιβολή τροφείων
Να μην επιμείνει στον κατήφορο που οδηγεί το Μνημόνιo
Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας
Να καταψηφίσει τη συγκεκριμένη εισήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φλώρινας
Όλους τους γονείς και πολίτες της πόλης σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην επιβολή τροφείων ΣΗΜΕΡΑ, Τρίτη 25 Ιουνίου 2013, στις 7.30 μ.μ., έξω από την αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος).
Αρνούμαστε να βάλουμε το χέρι στην τσέπη, γιατί τα έχουμε πληρώσει διπλά και τρίδιπλα. Καμία συζήτηση για επιβολή τροφείων. Αν δε θέλουν να διεκδικήσουν, ας πληρώσουν οι ίδιοι. Εμείς Όχι!

Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Φλώρινας

6 σχόλια:

  1. Τι θέση παίρνουν σε αυτήν την ενέργεια ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και η Ένωση των εκπαιδευτικών. Επιβάλλεται να τοποθετηθούν, διαφορετικά αποδέχονται την μετακύλιση του κόστους της εκπαίδευσης στις πλάτες των γονέων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι παιδικοί σταθμοί είναι εκπαίδευση.. καλά τι άλο θα διαβάσω. Δημοτικά μπειμπι σίτινγκ είναι για όσους δουλέυουν ακόμα... δηλαδή τους δημοσίπυς υπάληλους και λιγοστούς ιδιωτικούς. Ή μήπως μπορεί ο καθένα ςνα πάει το νήπιο του εκεί. Αν είναι έτσι να το πάω και εγώ, να μου το προσέχουν, να μπου το ταίζουν, να κάνω τις βόλτες μου κλπ κλπ και μάλιστα τζαμπέ!!! Σαν δεν ντρέπεστε λέω εγώ!!! Καθήστε στο σπίτι να προσέχετε τα παιδιά σας και πάω εγώ να δουλέψω και ας πληρώνω. Γιατί ψευταράδες μου τα παιδιά των ανέργων δεν πάνε σε παιδικούς σταθμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκαιο. Πρέπει οι παιδικοί σταθμοί να δέχονται και τα παιδιά των ανέργων. Η λύση όμως επειδή δεν τα δέχονται σήμερα δεν είναι η συρρίκνωση των παιδικών σταθμών και ο μαρασμός, αλλά η επέκταση του θεσμού έτσι ώστε να μπορούν όλες οι οικογένειες ανεξαιρέτως να στέλνουν τα παιδιά τους, ακόμη και για λόγους κοινωνικοποίησης του και σωστής προσχολικής αγωγής. Και ναι οι παιδικοί σταθμοί παρέχουν και εκπαίδευση με τη μορφής της αγωγής. Αυτό που χρειάζεται λοιπόν είναι αγώνας κα διεκδίκηση και όχι παραίτηση. Σε περιμένουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

      Διαγραφή
  3. Που είναι και το Εργατικό Κέντρο να υπερασπιστεί τα αυτονόητα δικαιώματα των εργαζομένων ;
    Μήπως φταίει ότι πρόεδρος του κοιτάζει δήθεν προς τα αριστερά αλλά στην πράξη σέρνεται πίσω από τους δημοτικούς άρχοντες. ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε γκαρντασι αφού νοιάζεστε τόσο πολύ σάλτα να πεις στον γερμανίδη να κόψει 3000 ευρώ να τα δίδει στα τροφεία ...θα εξασφαλίζει τον μήνα τροφεία σε 100 παιδάκια...απο λόγια είστε επιστήμονες απο έργα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.ΤΡΕΧΕΙ ΤΩΡΑ,ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΧΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ.ΗΔΗ ΥΛΟΠΟΙΗΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.ΤΗΛ.2102484781 ΚΑΙ 2102470036.WWW.EETAA.GR.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΧΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ,2385045595, ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ,2385023302 ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ.ΑΝ ΤΗΛ.ΣΕ ΟΛΑ ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ.Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.