Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

«Σκληροί τελωνειακοί έλεγχοι στους πολίτες της Φλώρινας» η πρόταση του προέδρου του ΕΒΕ Σ. Σαπαλίδη

Γράφει ο Βασίλης Τζώτζης

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ

Συγκεκριμένα στο πρώτο βιντεάκι 18:22 αναφέρει:
«(.)συναντηθήκαμε πριν από τέσσερις περίπου μήνες, πάλι, με τον Υπ. Μακεδονίας - Θράκης τον κ. Καράογλου όπου είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε διεξοδικά και αναλυτικά για τα προβλήματα του νομού μας. Εκεί μπορώ να σας πω ότι ΕΙΧΑΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ, όπου ο κ. Καράογλου κατάλαβε τι λέμε τελικά με τη ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ και τόσο καιρό, ας πούμε, όταν καταγράφαμε εμείς ότι 150 - 200 χιλ. ΕΥΡΩ καθημερινά χάνονται απ' την περιοχή μας και ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ(.)».

Οικονομικός καταναγκασμός:
Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον ο τρόπος που θέλει να έρθουν οι Φλωρινιώτες, ως πελάτες, στα μαγαζιά που εκπροσωπεί ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε., με τη μορφή του οικονομικού εξαναγκασμού, με αυστηρούς ελέγχους και κατασχέσεις αγορασμένων προϊόντων στα σύνορα, ξεχνώντας την οικονομική κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες συμπολίτες μας άνεργοι - χαμηλόμισθοι - συνταξιούχοι.
Οι 150 - 200 χιλ. ΕΥΡΩ, που σύμφωνα με τα λεγόμενά του, βγαίνουν εκτός χώρας σε καθημερινά ψώνια για τις πιο βασικές ανάγκες επιβίωσης της ελληνικής οικογένειας πρέπει να κυνηγηθούν από τις κρατικές αρχές, οι ΦΤΩΧΟ - ΑΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΕΛΩΝΙΑΚΟ ΙΑΒΕΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ.
Αλήθεια ποια είναι η γνώμη του κ. Σαπαλίδη για την εξαγωγή κεφαλαίων των μεγάλων Ε.Β.Ε., για το κλείσιμο καταστημάτων κ εργοστασίων και τη μεταφορά τους στις ίδιες ακριβώς χώρες για φθηνότερα μεροκάματα; Αυτή την ΙΕΡΗ ΑΓΕΛΑΔΑ της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων για τη μέγιστη κερδοφορία μπορεί να την πολεμήσει;

Η καρδιά του προβλήματος:
Οι φλωρινιώτες κάνουν αυτή την καταναλωτική επιλογή ΟΧΙ επειδή το θέλουν, αλλά σπρωγμένοι από την ΑΝΑΓΚΗ της οικονομικής τους κατάστασης και την ΑΚΡΙΒΕΙΑ στη χώρα μας.
Όποιος ΔΕΝ μιλάει - αντιπαλεύει τις πραγματικές αιτίες αυτών των φαινομένων οδηγεί τελικά τον κόσμο στην παρανομία, να περνάει στα «κρυφά» τα προϊόντα που αγόρασε και τους τελωνειακούς υπαλλήλους στη θέση του Κέρβερου, δεχόμενοι όλα τα παράπονα και τις πιέσεις του απλού κόσμου.

Μεγάλα πολυεθνικά μεγαθήρια στη μικρή μας πόλη:
Τα μικρά μαγαζιά της Φλώρινας ασφυκτιούν από την Οικονομική πίεση των τεράστιων πολυεθνικών καταστημάτων που έχουν ανοίξει σε όλη την Ελλάδα, και μονοπωλούν το σύνολο του λιανεμπορίου. Όποιος ΔΕΝ παλεύει απέναντί τους θα βρεθεί σύντομα με λουκέτο στην επιχείρησή του, χωρίς ποτέ του να βρει την ευκαιρία που αναζητά ο κ. Σαπαλίδης.

Ο ρόλος του κοινού νομίσματος:
Εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά, τα ημίμετρα και τα ψέματα ΔΕΝ έχουν θέση. Η είσοδος της χώρας στη ζώνη του ΕΥΡΩ και η προσαρμογή της στις ενωσιακές πολιτικές ΤΣΑΚΙΣΕ την ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΒΑΣΗ της ΧΩΡΑΣ και έστρωσε το χαλί σε γιγάντια μονοπώλια να φτάσουν στο κάθε χωριό της πατρίδας μας. Θα μπορούσε να υπάρχει LIDL - DIA κτλ σε κάθε κεφαλοχώρι αν ΔΕΝ υπήρχε το ΕΥΡΩ και οι ελευθερίες κίνησης κεφαλαίων; Ποια είναι η θέση του Ε.Β.Ε. Φλώρινας για το βασικό ζήτημα του νομίσματος; Έτσι και αλλιώς αν αύριο η ΠΓΔΜ ενταχθεί στην Ε.Ε. οι έλεγχοι που προωθεί το Ε.Β.Ε. θα καταργηθούν και τότε τα προβλήματα θα φανούν σε όλη τους την έκταση.

Παραγωγική βάση:
Πηγαίνοντας μια βόλτα στα μαγαζιά της πόλης εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί πως η τεράστια πλειοψηφία των προϊόντων που εμπορεύονται ΔΕΝ φτιάνονται στην πόλη μας, ούτε καν στην Ελλάδα. Αν δεν πάρει κανείς στα σοβαρά υπόψη το σύνολο της παραγωγικής διάρθρωσης της χώρας, τις επιλογές που οδήγησαν στην παραγωγική αποσάθρωση, την ερημοποίηση της υπαίθρου και των αθρόων εισαγωγών σε βασικά γεωργικά & κτηνοτροφικά προϊόντα ΔΕΝ θα μπορέσει να προβάλει σοβαρές προτάσεις πέρα από τους αυστηρούς τελωνειακούς ελέγχους.

Συμπερασματικά
Οι μικροί επαγγελματίες - βιοτέχνες της πόλης μας έχουν να χτίσουν τη συμμαχία τους με το σύνολο του φλωρινιώτικου λαού απέναντι στην πολιτική που οδηγεί αυτούς στα λουκέτα και τον κόσμο να κάνει τα ψώνια του πέρα από τα σύνορα. Είναι η πολιτική που κόβει μισθούς και συντάξεις, βάζει χαράτσια και αυξάνει τους φόρους σε καύσιμα και Φ.Π.Α. οξύνοντας την ακρίβεια και χτυπώντας την αγοραστική δύναμη. Ενωμένοι σε κοινωνική βάση και ΟΧΙ με τα μαγαζιά ανοιχτά στις ΑΠΕΡΓΙΕΣ και τους φλωρινιώτες να μην αγωνίζονται για τα κομμένα μεροκάματα βρίσκοντας «διέξοδο» στην αγορά της ΠΓΔΜ.

Τζώτζης Βασίλης
https://www.facebook.com/tzotzis.vasilis

36 σχόλια:

  1. Σκληρούς ελέγχους για ΟΛΟΥΣ όμως και οι τελωνιακοί να μην έχουν 10% έκπτωση στο κατάστημα των αφορολόγητων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΙΑΠΑΛΙΔΗ ΟΛΟΙ ΒΟΥΡ... ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ.ΕΛΥΣΕΣ ΣΙΑΠΑΛΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ π.χ. ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΕΦΕΡΕΣ ΤΗ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ,ΠΡΟΩΘΗΣΕΣ ΤΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ, ΕΦΕΡΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ; ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΕΥΚΟΛΕΣ ΡΗΤΟΡΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολυ καλα εκανε ο Σαπαλιδης και εκλεισε τα συνορα....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σώπα ρε μάγκα εσύ , ας πάει και αυτός την επιχειρήση του εκεί να πάμε να ψωνίζουμε......

      Διαγραφή
  4. Απλά εφαρμογή των νόμων, το πιο απλό να τελειώνει η ασυδοσία.

    Επιτέλους κανένας μας δεν καταλαβαίνει ότι αγοράζοντας από τους "γείτονες", αποδυναμώνουμε τη δική μας τοπική αγορά και οδηγούμε στο κλείσιμο και τις τελευταίες επιχειρήσεις στην περιοχή μας;

    Πρέπει να το πει ο Σαπαλίδης, για να καταλάβουμε ότι"μόνοι" μας καταστρέφουμε την τοπική οικονομία, και η οικονομία οδηγεί παρεπόμενα και σε καταστροφή της κοινωνίας!

    Το πιο απλό που πρέπει να σκεφτούμε είναι ότι μόνο τα χρήματα που εκρέουν κάθε μέρα από την Φλώρινα, αρκούν να συντηρήσουν 1-2 επιχειρήσεις για έναν ολόκληρο χρόνο. Σπάνια πια, θα συναντήσει κάποιος στην Φλώρινα, επιχείρηση με τζίρο πάνω από 100.000 ευρώ ετησίως. Αν δεν γίνει μια τοπικιστική Φλωρινιώτικη συστράτευση, δυστυχώς κινδυνεύουμε όλοι, ακόμα και αυτοί που σήμερα νομίζουν, ότι δεν τους επηρεάζει μια τέτοια "οικονομική δικιά τους συμπεριφορά".


    Ξυπνήστε Φλωρινιώτες πριν να είναι αργά. Φτάνει με το να κοιτάει ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου.

    Αλήθεια ρε συ πολίτη της Φλώρινας, που θα εργαστούν τα παιδιά μας αύριο, αν εμείς δεν δώσουμε προοπτική στην τοπική οικονομία;


    ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ , ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ!!!


    Αλήθεια σας λέω, προσωπικά πιστεύω στις δυνατότητες να γίνουν πολλά στον τόπο μας, θέλει όμως γνώση και τόλμη.

    Ευχαριστώ πολύ

    Κωνσταντίνος Λιθοξοΐδης
    Πολιτευτής Ανεξαρτήτων Ελλήνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πληρώσουμε στις τριπλάσιες τιμές στους εμπόρουσ εδω για να παρει ο λιθοξοίδης ο λογιστής το μηνιατικο του. εμεις θα σε πληρωσουμε δηλαδη;
      Λες να τα έχουμε και να μη τα δινουμε; από που; γιατί η λαικη στο αμυνταιο είναι πιο φθινή;

      Διαγραφή
    2. Ναι εσύ με πληρώνεις αν θέλεις, όπως άλλωστε και εσύ πληρώνεις και το μισθό του παιδιού σου, όταν αγοράζεις από την τοπικά αγορά, βλέπεις δεν είμαι βολεμένος σε κάποια θεσούλα και αγωνιώ για το μέλλον μου και το μέλλον των παιδιών σου.

      Αν νομίζεις ότι το παιδί σου, ή εσύ θα έχεις δουλειά αύριο πλανάσαι πλάνη οικτρά φιλαράκο.

      Εκτός από λογιστής, τυχαίνει να γνωρίζω καλύτερα από σένα πολλά από τα προβλήματα της τοπικής οικονομίας.

      Ναι, και οι έμποροι έχουν ευθύνη και σίγουρα όχι μικρή. Εντάξει.

      Πώς θα κατεβάσουν όμως τιμές στα εμπορεύματα τους, όταν δεν υπάρχει κατανάλωση;

      Ξέρεις το αγώγι ξυπνάει το αγωγιάτη.

      Πώς θα βγάλουν εισόδημα για να επιβιώσουν αυτοί οι άνθρωποι;

      Τί σε μέλλει εσένα όμως;

      Μόνο με μαζική κατανάλωση θα το πετύχουμε αυτό, διαφορετικά ας μείνουμε στην απίστευτη Φλωρινιώτικη μιζέρια μας......

      Αυτό άλλωστε δεν μπορεί να μας το στερήσει κανείς!!!!

      Διαγραφή
  5. Δε ξαναπάω στα Σκόπια τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σκληροι ελεγχοι σε τιιιι?????στα αγγουρια και τις ντοματες που θα παρει ο παπους και η γιαγια οπως εκανε 50 χρονια ?????????αυτο ειναι το προβλημα????τα 100 και ;150 ευρω???????γιατι κ. Σαπαλιδη και ολοι οι ομογυροι σου εθελοτυφλειται στα πραγματα και ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ που χανονται στη χωρα και στη πολη ????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΜΑ ΜΗΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΡΗΜΑΔΙΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΒΡΕΙΤΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΠΙΤΟΛΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΣΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ!!! ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝΩΘΕΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οσο θα γλυφετε τον καθε βουλευτη, αυτος θα σας δινει "θετικες" αποκρισεις και γυρνωντας το κεφαλι του θα γελαει ειρωνικα με την αφελεια σας! Μαζεψτε υπογραφες για μειωμενο φπα λογω συνορων αν θελετε. Και ξυπνηστε και τον κυβερνητικο βουλευτη να μιλησει για το θεμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πολύ καλά κάνεις κ. Σαπαλίδη και προσπαθείς να πήσεις τους φλωρινιώτες να ψωνίζουν από την αγορά της πόλης μας δεν σε ακούω όμως να λες τίποτα για τις τιμές στις λαικές μας αγορές, μήπως δεν βγαίνεις στις λαικές; ( πιπεριές από Σκοπιά 4ευρώ!!!) και χωρίς απόδειξη .
    Ρώτησε τους συνταξιούχους των 300 ευρώ εάν μπορούν να τις αγοράσουν .Πολλά έχω να σου γράψω αλλά νομίζω πως θα πάει χαμένος ο χρόνος μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ σωστά αυτά που λέει ο Βασίλης.
    Αλλού είναι η λύση του προβλήματος και όχι στους ελέγχους των τελωνειακών. Είναι σαν να πάσχει κάποιος από καρκίνο και να του δίνουμε ασπιρίνες.
    Ας πάμε όμως μερικά χρόνια πίσω, όταν γινόταν το αντίθετο και έρχονταν οι γείτονες να ψωνίσουν στη Φλώρινα, 'ολοι θυμόμαστε τη συμπεριφορά των καταστηματαρχών που μας είχαν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια εμάς τους φλωρινιώτες. Τότε γιατί κανένας δεν έλεγε τίποτε;
    Ν Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ας ρίξουν τον ΦΠΑ για μην σταματήσει να πηγαίνει ο κόσμος , δεν μπορεί για παράδειγμα οι ελιές εδώ να έχουν 4-5 ευρώ το κιλό και εκεί οι ίδιες ελιές τις οποίες αγοράζουν από εμάς να είναι στα 2 ευρώ.........μπορείτε να καταλάβετε επιτέλους οτι ο κόσμος είναι ΑΝΕΡΓΟΣ και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑ να πάει να ψωνίσει , δεν είμαστε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι όπως κάποιοι που το παίζετε άνετοι εδώ μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. OSO DEN MOY FTANOYN TA XRHMATA THA PSONIZW APO MONASTHRI.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΠΑΝΤΑ.
    Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΚΟΖΑΝΗ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ- ΕΔΕΣΣΑΛΥΣΕΙΣ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεκινάς με GREEGLISH και τελειώνεις με ελληνικά !!!!
      Αν είσαι συνταξιούχος εσύ εγώ είμαι ο Αβραάμ Πάπας !!!!

      Διαγραφή
  14. Δικαιομα του καθενα τι κανει με τα ελαχιστα χρηματα που διαθετει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το πρόβλημα είναι ότι οι φλωρινιώτες δεν στηρίζουν την τοπική αγορά ή ότι η τοπική αγορά δεν στηρίζει τους Φλωρινιώτες; Τι να πρωτοαναφέρουμε; Τα λαχανικά που στη λαϊκή γίνονται χρυσάφι ή τον καφέ που κοστίζει όσο στην Αριστοτέλους; Να θυμηθούμε τα ΚΤΕΛ που μόλις κόπηκαν τα δρομολόγια του τραίνου εκτόξευσαν τις τιμές τους; Ούτε τα προσχήματα δεν τήρησαν...

    ΕΛΕΟΣ πια, με τους Φλωρινιώτες "επιχειρηματίες" που προσπαθούν από τους λίγους πελάτες που έμειναν να βγάλουν τα σπασμένα. Προσωπικά δεν έχω δώσει ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ στους σκοπιανούς, αλλά δεν δέχομαι να με δουλεύει και ο κάθε κουτοπόνηρος που μιξοκλαίγοντας από ενδιαφέρον για τη Φλώρινα απαιτεί να κάτσω εδώ για να με γδάρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Gia bitola kanoume kouventa, skopia de simferi na pas gia ena aggouri ke dio ntomates, ine poli makria.

      Διαγραφή
  16. Συμφωνώ απόλυτα. Όλοι στα Μπίτολα για ψώνια! Αλλά όταν θα σας κόψουν τις συντάξεις και τους μισθούς σας τα οποία παίρνετε από το Ελληνικό κράτος θα ξεσηκωθείτε και τότε να πάτε να γίνετε εργάτες και δούλοι σε άλλο κράτος! Τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας που δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ υπαλληλάκια σαν και εσάς θα θέλουν δουλειά και ας πάνε στα Σκόπια να την βρουν. Επίσης τι καθόμαστε και σκάμε για το όνομα? Μακεδονία να λέγετε αφού εσείς δίνετε τα χρήματα σας για να γίνονται αγάλματα και πλατείες του Μεγ. Αλεξάνδρου και του Φιλίππου! Τελευταία μου έχει πέσει στην αντίληψη ότι πολλοί στρατιωτικοί πάνε στα Σκόπια για όλα τους τα ψώνια! Αυτοί είναι οι ποιο μεγάλοι προδότες να διωχθούν άμεσα από το στράτευμα! Όλοι υπερεθνικιστές είμαστε στα καφενεία αλλά όταν αφορά τον κώλο μας τότε ότι μας συμφέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι μαγαζάτορες έκοψαν ποτέ απόδειξη για να στηρίξουν το κράτος ώστε να έχει αυτό λεφτά με την σειρά του να δώσει συντάξεις...?

      Διαγραφή
  17. διαβασα σωστες αποψεις ,διαβασα και λαθος.ομως κατι δεν εγραψε κανεις.οτι λαδωθηκε το εντερακι των γειτονων και σηκωσαν κεφαλι και που εισαι ακομα.και τις τιμες ανεβασαν,και μας κοροιδευουν για την κριση.ολα θα τα πληρωσουμε καποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΑΛΛΟΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΖΩΤΖΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΛΛΟΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΓΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΣΝ 2000EURO ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΚΑΤΩΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΑ ΒΙΤΟΛΑ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΔΟΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΤΟΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΖΙΡΟ 5Ε ΜΙΑ ΜΕΡΑ .ΕΥΚΟΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΣΟ ΝΑ ΨΩΝΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΤΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΕΚΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΜΕΝΑ Α ΞΕΧΑΣΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΔΩ ΝΑ ΕΙΣΤΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΜΑΙ. ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΓΑΛΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΑΔΕΛΦΕ ΠΕΣ ΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΞΟΔΕΨΟΥΜΕ. ΜΠΟΥΦΟ. ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΒΡΕ ΚΟΡΟΙΔΟ. ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΑΓΟΡΑ; ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ... ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΑΣ.

      Διαγραφή
    2. Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ29 Ιουνίου 2013 στις 8:42 μ.μ.

      ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ...ΜΕΤΑ ΤΙΣ 11 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΑΝ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΡΑΨΤΕ ΜΟΥ...ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΜΠΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΥΣ ΘΑΜΩΝΕΣ ..ΚΑΙ Η ΚΟΝΟΜΑ ΤΡΕΛΗ ΣΕ ΛΕΩ,..ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΗΜΟΣΙΕ ΥΠΑΛΛΗΛΕ ΣΟΥ ΤΑ ΚΟΥΡΕΥΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ...ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΣΕΙΣ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ...ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ...ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΑΝ 2 ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΆΕΙ Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΝΤΟΠΙΩΝ ΜΑΡΚΕΤΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΦΩΝΗΜΈΝΩΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ....ΤΟ ΨΑ΄ΛΙΔΙ ΚΑΙ Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΓΩΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΒΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΠΛΕΟΝ ...ΘΕΑΤΡΟ ΚΩΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΔΗΘΕΝ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ...ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ..ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΠΡΟ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΤΟΥ...Η ΟΜΕΡΤΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΘΑ ΚΟΥΡΕΥΤΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ...

      Διαγραφή
  19. Ο Σαπαλίδης υπερασπίζεται τα συμφέροντα του επαγγελματικού κόσμου και καλά κάνει.

    Το θέμα είναι ποιός θα υπερασπιστεί το εισόδημα του απλού Φλωρινιώτη.

    Δύο ερωτήματα κύριε Πρόεδρε Σαπαλίδη;
    1. Γνωρίζετε αν οι επαγγελματίες της περιοχής μας αγοράζουν από τα Μπίτολα; Αν ναι γιατί δεν το καταγγέλλετε;
    2. Τι ενέργειες έχετε κάνει για να πείσετε τους επαγγελματίες να μειώσουν τις τιμές των προϊόντων και εμπορευμάτων τους;

    ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ;
    Αγοράζω ακριβά , αγοράζω τοπικά

    Συγχαρητήρια για το άρθρο χρειαζόμαστε φωνές έξυπνες, διορατικές που να διαθέτουν το επιστημονικό υπόβαθρο και την πολιτική σκέψη για να προσεγγίσουν τα θέματα της ελληνικής οικονομίας.
    Εχουμε γεμίσει από συνθήματα παλαιάς κοπής και από απλοικές προσεγγίσεις ανθρώπων που διεκδικούν ρόλο στην κοινωνία μας και οι οποίοι αναρριχώνται στα αξιώματα χωρίς να έχουν ένα όραμα για τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΗΣ25 Ιουνίου 2013 στις 11:00 μ.μ.

    έχω ένα βασανιστικό ερώτημα που με ταλαιπωρεί εδώ και μερικούς μήνες και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας.

    ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΑ ΧΡΕΗ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΛΠ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΕΝΩ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΑΝΤΙΚΡΥΖΩ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΑΝ "ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΚΡΑΧΤΕΣ" ;

    ΜΙΛΑΜΕ ΤΟΣΟ ΣΕ ΠΟΛΕΘΝΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΝΤΟΠΙΚΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΝΤΙΚΡΥΖΩ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΑΛΑΜΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΠΟΤΑ ΑΚΟΥΡΕΥΤΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ Χ Ι Π Ι Δ Ε Σ ..ΟΥΤΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.,..ΕΔΩ ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΝΕΣ ΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ ΠΕΤΑΓΑΤΕ ΠΑΓΑΚΙΑ ΦΩΝΑΖΑΤΕ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΚΛΠ ΠΡΟΨΕΣ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΞΕΝΑΓΟ ΣΤΟΥΣ Σ Κ Ο Π Ι Α Ν Ο Υ Σ ΟΥΤΕ ΨΑΛΙΔΙ ΟΥΤΕ ΜΙΛΙΑ ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΑΣΗ...ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΟΥΧΛΑ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΡΙ ΣΤΗΝ ΨΑΡΟΚΑΣΕΛΑ Η ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ;;;;;

    ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΠΡΩΤΟΙ..ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ....

    ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΑΡΟΧΘΙΑΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΑΜ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ......

    ΚΥΡΙΟΙ ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ...Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΑΡΧΙΣΕ...

    ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ
    ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ
    ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΠΑΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ

    ΣΤΗΝ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΠΡΩΤΟΙ ΣΑΝ ΠΟΝΤΙΚΟΙ ΠΗΔΗΞΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΑ ...Τ Ο Μ Α Ρ Ι Α ΣΑΣ


    ΤΟ ΞΕΧΑΣΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ...ΦΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΜΠΑΤΗΡΙΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ...

    ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ..

    ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ Ε.Β.Ε. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΜΑΓΑΖΗ ΣΤΑ ΒΙΤΟΛΑ

      Διαγραφή
    2. Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ29 Ιουνίου 2013 στις 8:46 μ.μ.

      ΡΩΤΑ ΤΙΣ ΠΑΠΙΕΣ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ ,....ΜΕ ΠΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ...ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΜΕ ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΣΟΚ..

      Διαγραφή
  21. Να ονοματίσουμε αγαπητέ Σαπαλίδη τα μέλη του συλλόγου
    σας οι οποίοι απασχολούν με μηνιαίο μισθό "γείτονες"
    εκ Βιτολίων;Τέρμα αυτή η καραμέλα "για να έχουν δουλειά
    τα παιδιά σας.."!!!Μόνο προς τους καταναλωτές η μομφή;
    Δέκα(10) ολόκληρα ευρωπουλάκια το κούρεμα στη "χαράδρα";
    Λουκετάκια πλέον σε όλους σας οι οποίοι πριν από τρία
    περίπου χρόνια πανηγυρίζατε για τις περικοπές των δώρων
    και την τελική κατάργησή τους προς τους δημοσίους υπαλλήλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ενα ΜΕΓΑΛΟ μπραβο στον κυριο ΚΟΥΡΕΑ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΗΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κ. Σαπαλίδη έχετε δει πόσοι μαγαζάτορες στριμώχνονται στο lidl να πάρουν φθηνά προιόντα,ολόκληρα καρότσια γεμίζουν.Έχουν το θράσος να μας κάνουν και συστάσεις.Συμφωνώ να μη φεύγει το χρήμα έξω.Ξεκινήστε από τους δικούς σας.Μαζέψτε τους.Ειδάλως μην καταδικάζετε φτωχούς ανθρώπους.Καλά ήταν όταν οι Σκοπιανοί άφηναν τα δεινάρια τους εδώ και κάποιοι κάναν περιουσίες.Τώρα το αντίστροφο μας έτσουξε.Κατεβάστε τιμές γιατί δυστυχώς θα κατεβούν και άλλα ρολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΝ ΕΝΙΣΧΥΕΙΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΕΣΕΝΑ. ΑΝ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΑΠΟΜΟΝΩΣΕ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ29 Ιουνίου 2013 στις 8:48 μ.μ.

      ΕΣΥ ΤΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ; ΤΟΝ ΜΕΝΤΟΡΑ ΤΟΥ ΣΑΠΑΛΙΔΗ Η ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ; ΚΙ ΕΣΥ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΕ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ Μ Π Α Ζ Ο ΠΡΟΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ...ΠΩΣ ΠΩΣ ..ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΣ...ΚΟΥΡΕΨΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΦΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΚΟ...

      Διαγραφή
    2. ολοι εσεις που κραζεται τα ψωνια απο τα μπιτολα για να μου πειτε σας παρακαλω με το χερι στην καρδια σε ποιο φλωρινιωτικο σουπερ μαρκετ εχετε παει της τελευταιες 15 μερες αντε γιατι πολλα τα ακουσα

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.