Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Απλήρωτοι για 45 ημέρες οι εργαζόμενοι στις ανασκαφές του ορυχείου Αγ. Αναργύρων

Το γεγονός της καθυστέρησης από την μεριά της αναδόχου εταιρείας προς τους εργαζόμενους στις σωστικές ανασκαφές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιούνται υπό την επιστημονική επίβλεψη της ΚΘ’ ΕΠΚΑ στο ορυχείο των Αγίων Αναργύρων, ανάγκασε τους εκατοντάδες εργαζομένους να προβούν σε τρίωρη στάση εργασίας ζητώντας τα δεδουλευμένα 45 ημερών που τους οφείλει η εταιρεία.
Δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε την άποψη της εταιρείας, παρά το γεγονός ότι ειδοποιήθηκε για την παρουσία μας και περιμέναμε –μάταια όπως αποδείχθηκε- πλέον της μιας ώρας στο φυλάκιο εισόδου του χώρου κάποιον υπεύθυνο της για να μας συνοδεύσει, καθώς δεν μας επετράπη η είσοδος.

«Είναι σκληρή η ανεργία φίλε»…
Από μεριά τους οι εργαζόμενοι δηλώνουν την ανησυχία τους για τον χρόνο καθυστέρησης της καταβολής του μισθού τους, παρά το γεγονός ότι πήραν την διαβεβαίωση από την εταιρεία ότι θα εξοφληθούν την προσεχή Τρίτη.
Δυστυχώς δεν έχουμε δηλώσεις στα τηλεοπτικά πλάνα και η ενημέρωση που είχαμε από τους εργαζόμενους ήταν προφορική, καθώς οι ίδιοι δεν επιθυμούσαν να εμφανιστούν στην κάμερα του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ (και το ασπαζόμαστε αυτό).
Αν σημαίνει κάτι αυτό για τις σχέσεις Εργολάβου - εργαζομένου (και δεν το σχολιάζουμε παραπέρα), θα αναφέρουμε κάποιες χαρακτηριστικές κουβέντες των εργαζομένων …«Τι θέλεις, την Τρίτη να βρίσκομαι σπίτι μου;» … «Είναι σκληρή η ανεργία φίλε»…!!!



Πηγή: eperiskopio.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.