Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Η παρουσίαση του cd «Στη Φλώρινα, ευτυχώς» (video)

Παρουσιάστηκε χθες, στην κατάμεστη αίθουσα του «Αριστοτέλη» το cd με τον τίτλο ««Στη Φλώρινα, ευτυχώς», με τη Χορωδία του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας σε ιστορικά παραδοσιακά τραγούδια.
Η εκδήλωση εντασσόταν στο πλαίσιο των δράσεων της Π.Ε. Φλώρινας για τα 100 χρόνια από τους Βαλκανικούς Πολέμους και την απελευθέρωση της Φλώρινας από τον Τουρκικό ζυγό.



6 σχόλια:

  1. κ.ΑΡΑΣΤΑΡΗ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΑΣ! "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΑΝ ΤΙΣ ΦΩΝΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ..." ΕΙΠΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΑΣ! ΟΦΕΙΛΑΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΣΑΣ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΑΝΩΘΕΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντολές "άνωθεν"; Στην καρακοσμάρα σου φιλαράκι.

      Και βεβαίως, όταν επιτίθεσαι επωνύμως σε κάποιον
      (αν έχεις κάτι με την Αραστάρη, εδώ βρήκες να το λύσεις;)
      οφείλεις να υπογράφεις και με το όνομά σου.

      (το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;)

      Διαγραφή
  2. Είμαστε εκπληκτικοί σε αυτήν την πόλη! Έχουμε το αφάνταστο ταλέντο στις καλύτερες και λαμπρότερες στιγμές να βρίσκουμε αφορμές για γκρίνια, μικρόψυχοι και ανόητοι πολλοί από εμάς.

    Εγώ δεν θα μείνω εκεί, αλλά θα τονίσω και θα εξάρω το μεράκι και την δουλειά των συντελεστών αυτής της προσπάθειας, με προαγέτη και "ψυχή" της τον κ.Παπαδόπουλο, που εδώ και χρόνια εργάζεται ακούραστα οικοδομώντας ήθος, αισθητική και φρόνημα στην νεολαία της πόλης, και θεραπεύοντας το "τζιβαερικόν πολυτίμητον" της παραδοσιακής μουσικής μας, και του πολιτισμού που την γεννά.
    Αυτό που αποκόμισαν τα παιδιά της χορωδίας του 1ου Λυκείου, αλλά και όλοι όσοι βρίσκονταν στην παρουσίαση του δίσκου είναι πολύ μεγαλύτερο, πολύ ανώτερο και πολύ σπουδαιότερο από κάποιες απλώς "δουλεμένες" φωνές.
    Υποκλίνομαι εν πληρότητι καρδίας!

    Γ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εναι γνωστή σε όλους τους Φλωρινιώτες,η ιστορία της χορωδίας του 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ και η παρουσία της στο παρελθόν, σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο(πρόσφατα).
    Τα παιδιά αυτά μας έκαναν να νιώσουμε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ με τις παρουσιάσεις και με τα ακούσματα με το ήθος τους και την ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους ΑΓΑΠΗ για αυτο που κάνουν.
    Δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα επιβουλεύονται ζηλώτυπα τους άλλους.Είναι η κατάρα του τοπου μας,και τα παιδιά αυτά δέν φταίνε σε τίποτα να διαβάζουν πικρόχολα σχόλια επειδή κάποιοι κομπλεξικοί έχουν προηγούμενα με άλλους.
    Εγώ μόνο μπράβο έχω να πώ σε αυτά τα παιδιά και τους καθηγητές τους.
    Παιδιά μήν σας απασχολούν οι .
    Αγαπητοί καθηγητές συνεχίστε έτσι εμείς θα σας στηρίζουμε όσο μπορούμε.
    ΑΙΩΝΙΟΣ ΘΑΥΜΑΣΤΉΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμέτρητα μπράβο στα παιδιά του 1ου ΓΕΛ και σε όσους ασχολήθηκαν για την υλοποίηση των τριών εκδηλώσεων! Αυτή η νεολαία είναι το μέλλον του τόπου. Αυτή μάλιστα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μπορώ ούτε και να φανταστώ ότι το πρώτο σχόλιο εκφράζει, έστω και κατ' ελάχιστο, τους ανθρώπους του Ωδείου, γιατί κάτι τέτοιο θα έδειχνε νοοτροπία όχι φορέα πολιτισμού, αλλά μικρομάγαζου. Μάλλον κάποιος βρήκε την ευκαιρία να βγάλει εδώ απωθημένα από άλλη περίσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.