Τρίτη 28 Μαΐου 2013

«Το δάσος της πόλης μου»

Στις 22 Μαΐου 2013 οι εκπαιδευτικοί και μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Καλλινίκης και στις 24 Μαΐου 2013 το Δημοτικό Σχολείο Βεύης παρακολούθησαν το πρόγραμμα του ΚΠΕ Βεύης-Μελίτης «Το δάσος της πόλης μου», που πραγματοποιείται στην πόλη της Φλώρινας και στο περιαστικό δάσος στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα. Ξεκινώντας από την πόλη της Φλώρινας και με στάσεις κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα, έμαθαν στοιχεία για την ιστορία και αρχιτεκτονική της πόλης.
Στη συνέχεια, και μέσα από συγκεκριμένο μονοπάτι, ανέβηκαν στο περιαστικό δάσος, όπου έμαθαν προσανατολισμό, παρατήρησαν την πόλη, συνειδητοποίησαν την επίδραση του δάσους στο μικροκλίμα της περιοχής, αναγνώρισαν και κατέγραψαν συγκεκριμένα είδη χλωρίδας και πανίδας και εντόπισαν ανθρώπινες παρεμβάσεις σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Κατόπιν, περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της ελληνιστικής πόλης, ενώ στον χώρο πληροφόρησης του Δασαρχείου Φλώρινας έμαθαν να εντοπίζουν τα μονοπάτια του δάσους στον υπαίθριο χάρτη.
Στο τέλος του προγράμματος, οι μαθητές συζήτησαν για τις εμπειρίες τους στο δάσος, για την προσφορά του δάσους και τους τρόπους προστασίας του, συμμετείχαν σε διάφορα περιβαλλοντικά παιχνίδια και κατασκεύασαν τα δικά τους έργα τέχνης με υλικά του δάσους.

O Υπεύθυνος του ΚΠΕ Μελίτης
Νίκος Νάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.