Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Τα παιδιά στο Βαρικό μαθαίνουν καλαθοπλεκτική!

Τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου του Βαρικού, στα πλαίσια του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων που εκπονούν, με τίτλο: «Όμορφο Βαρικό», επισκέφτηκαν το εργαστήρι καλαθοπλεκτικής στο χωριό τους και ήρθαν σε επαφή με μια παραδοσιακή τέχνη και τεχνική.
Ο τεχνίτης του εργαστηρίου, κ. Στέργιος Μασσάς, υποδέχτηκε τα παιδιά, τα ξενάγησε στο χώρο του εργαστηρίου και τους μύησε στα μυστικά της καλαθοπλεκτικής.
Στη συνέχεια, πειραματίστηκαν και προσπάθησαν να δημιουργήσουν τα δικά τους καλάθια, προσεγγίζοντας βιωματικά την καλαθοπλεκτική τέχνη.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον διευθυντή του σχολείου κ. Παντελή Μάινο και στους εκπαιδευτικούς Αθανάσιο Μάινο και Βάσω Κοτζαγερίδου, που πρόσφεραν μια μοναδική εμπειρία στα παιδιά, τα οποία από τη μια, γνώρισαν από κοντά την παραδοσιακή καλαθοπλεκτική τέχνη του χωριού τους, και από την άλλη, ένιωσαν περήφανα για τα κρυμμένα μυστικά του μακρινού Βαρικού!

Δόξα Κωτσαλίδου
Υπ. Σχ. Δραστηριοτήτων Π.Ε. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.