Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Ρεσιτάλ κλαρινέτου του Παύλου Νίκου

Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια του Φεστιβάλ “Άνοιξη Μουσικής”, παρακολουθώντας την εξέλιξη νέων Φλωρινιωτών καλλιτεχνών που τελειοποιούν την επίδοση στο όργανό τους σε επίπεδο διπλώματος, διοργανώνει με χαρά ρεσιτάλ κλαρινέτου του Παύλου Νίκου.
Στο πιάνο συνοδεύει η κ. Μάγια Παπαδοπούλου.
Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 στις 7:00 μ.μ.
στην αίθουσα “Θ.Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας.

Ο Παύλος Νίκου γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1996.
Την περίοδο 2001-2003 έκανε μουσική προπαιδεία και τα επόμενα 3 χρόνια μαθήματα αρμονίου στο «Νομαρχιακό Ωδείο Φλώρινας».
Σε ηλικία 11 ετών αρχίζει τις σπουδές στο κλαρινέτο και τον Ιούλιο του 2007 πήρε το 2ο βραβείο στο «34° Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής» στα Λαγκάδια της Τρίπολης
Από τον Νοέμβριο του 2008 μέχρι και σήμερα συνεχίζει τις σπουδές Κλαρινέτου με καθηγητή τον Κοσμά Παπαδόπουλο (κορυφαίος Α’ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσ/νίκης). Τον Ιούνιο του 2013 θα δώσει εξετάσεις διπλώματος στο «Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης».
Τον Μάιο του 2010 πραγματοποίησε με επιτυχία το πρώτο του Ρεσιτάλ Κλαρινέτου στην Φλώρινα με έργα Rabaud, Bach, G. Rossini και C.M. von Weber.
Το 2011 πήρε τιμητική διάκριση από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer στα πλαίσια του προγράμματος “Bachauer Junior” για νέους μουσικούς της περιφερείας, ηλικίας μέχρι 19 ετών.
Το 2012 επιλέχθηκε μετά από Πανελλήνιο Διαγωνισμό της ΕΡΤ και συμμετείχε στην Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΟΝΕΕ, European Union Youth Orchestra), στην καλοκαιρινή σχολή Leverhulme στο Bolzano της Ιταλίας καθώς και στην πρώτη συναυλία της ΟΝΕΕ. Το 2013 επιλέχθηκε ως αναπληρωματικό μέλος της ΟΝΕΕ.
Πήρε το 3ο βραβείο στην κατηγορία 16 ετών και άνω στον «1ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό 2012 του Ομίλου UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδας»
Το 2012 έχει ηχογραφήσει στην ΕΡΤ στα πλαίσια της εκπομπής «Νέοι ερμηνευτές».
Παρακολούθησε μουσικά σεμινάρια με καθηγητές τους Aurelian Octav Popa, Petko Radev και Σπύρο Μουρίκη.
Το 2012 πήρε το πτυχίο ειδικού αρμονίας στο «Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».
Είναι μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Φλώρινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.