Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Απάντηση στα ανώνυμα σχόλια της επιστολής «Τα Εντόπικα δεν είναι Σκοπιανά»

Διαβάσαμε προσεκτικά τα ανώνυμα σχόλια που έγιναν σε διάφορα Blog σχετικά με προηγούμενη επιστολή μας με τίτλο «Τα εντόπικα δεν είναι Σκοπιανά» και απαντάμε επώνυμα σε αυτά:

1) Οι Φλωρινιώτες, περισσότερο από τους Μακεδόνες Έλληνες άλλων περιοχών, καταλαβαίνουν καλύτερα τα Σκοπιανά. Η επιτροπή Κολιζέφσκι, που κατασκεύασε το 1945 την Σκοπιανή γλώσσα, βασίστηκε στα Σλάβικα της περιοχής του Μοναστηρίου – Περλεπέ, γιατί αυτά είχαν πάρα πολλές Ελληνικές επιδράσεις. Κύριος σκοπός της επιτροπής ήταν να αποσερβοποιήσει και να αποβουλγαροποιήσει την επίσημη γλώσσα και να δείξει ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων δεν ήταν ούτε Σέρβοι, ούτε Βούλγαροι. Ακόμα και έτσι όμως, οι παλαιότεροι αλλά και αυτοί που δεν ακούν Σκοπιανό ραδιόφωνο δυσκολεύονται να κατανοήσουν τα Σκοπιανά λέγοντας ότι η προφορά είναι “βαριά”.
Τα εντόπικα της Αλμωπίας, της Έδεσσας, της Γουμένισσας και των Σερρών διαφέρουν από τα Φλωρινιώτικα και όσο πάμε προς τις Σέρρες εκβουλγαρίζονται. Εάν λάβουμε υπ’ όψιν ότι τα εντόπικα διαφέρουν και από χωριό σε χωριό, τότε δικαιολογείται πλήρως ο τίτλος της επιστολής μας «Τα εντόπικα δεν είναι Σκοπιανά».
Παρακάτω δείχνουμε φωτογραφία των μελών της επιτροπής Κολιζέφσκι με το νεοκατασκευασμένο Σκοπιανό αλφάβητο στον πίνακα και την υπουργική απόφαση με την οποία επιβάλλεται η χρήση του νέου αλφαβήτου σε όλη την επικράτεια της Βαρδαρινής περιφέρειας (Vardarska Banovina).


2) Πολλοί ονομάζουν τα εντόπικα «Μακεδονικά» νομίζοντας ότι σε όλο τον γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας μιλάνε εντόπικα. Τα εντόπικα τα μιλάνε ή τα καταλαβαίνουν λίγες χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως στην βόρεια κεντροδυτική Μακεδονία. Οι γηγενής κάτοικοι της υπόλοιπης Μακεδονίας είναι Ελληνόφωνοι. Εάν αναλογιστούμε ότι στον γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας κατοικούν 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι, αυτές οι μερικές χιλιάδες είναι ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό. Άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για Μακεδονική γλώσσα που δεν την ξέρει το 99% των Μακεδόνων!
Για να την ονομάσουν έτσι επικαλούνται ένα βιβλίο που εκδόθηκε στην Αθήνα το 1925, αγνοώντας προφανώς ότι αυτό το βιβλίο χρησιμοποιούσε το λατινικό αλφάβητο και όχι το Κυριλλικό που χρησιμοποιούν οι Σκοπιανοί όπως και όλοι οι Σλαβικοί λαοί. Εάν δεχθούν ότι εκείνο εκφράζει την γλώσσα τους τότε επιβεβαιώνουν ότι «Τα εντόπικα δεν είναι Σκοπιανά», γιατί δεν μπορεί μία γλώσσα να είναι έχει δύο διαφορετικά αλφάβητα.
Επιπλέον το να ονομάζουμε “Μακεδονική γλώσσα” τα εντόπικα δημιουργεί έναν λάθος συσχετισμό με την Μακεδονική διάλεκτο των αρχαίων Μακεδόνων που ήταν μία καθαρή αρχαιοελληνική διάλεκτος.

3) Πολλοί, επηρεασμένοι από την Σκοπιανή προπαγάνδα, θεωρούν ότι όποιος προέρχεται από δίγλωση ή μονόγλωση οικογένεια δεν είναι Έλληνας. Την απάντηση την έχουν δώσει εδώ και 110 χρόνια πρώτοι οι δίγλωσοι ή μονόγλωσοι επώνυμοι και ανώνυμοι Μακεδονομάχοι, οι οποίοι έχυσαν το αίμα τους για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Το ότι η τότε Βουλγαρική προπαγάνδα τους ονόμαζε “γραικομάνους” δεν μειώνει καθόλου την αξία και το μεγαλείο των πράξεών τους. Επίσης, το 1903, κάτοικοι της περιοχής του Μοναστηρίου, στους οποίους κάλλιστα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι συμπεριλαμβάνονται και Φλωρινιώτες, αφού την Οθωμανική περίοδο Μοναστήρι και Φλώρινα ανήκαν στην ίδια διοικητική ενότητα, έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στην Γαλλική Κυβέρνηση. Στην επιστολή αναφέρουν με εξαιρετική ειλικρίνεια και σαφήνεια ότι: «μιλάμε ελληνικά, βλάχικα, αλβανικά, βουλγαρικά, αλλά δεν είμαστε λιγότερο Έλληνες και σε κανέναν δεν επιτρέπουμε να αμφισβητεί αυτό».
Ακόμα και εάν κάποιος παραπλανημένος Μακεδόνας νομίζει ότι είναι Σκοπιανός πρέπει να μας διευκρινίσει τι τύπος Σκοπιανού είναι. Είναι Σκοπιανός τύπου Γκλιγκόροφ, δηλαδή Σλάβος που δεν έχει σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο; Είναι Σκοπιανός τύπου Γκεορκιέφσκι, ο οποίος όσο ήταν πρωθυπουργός στα Σκόπια το έπαιζε «Μακεδόνας» αλλά μόλις έφυγε από την πρωθυπουργία δήλωσε Βούλγαρος; Ή είναι Σκοπιανός τύπου Γκρούεφσκι, που θεωρεί τον εαυτόν του απευθείας απόγονο των αρχαίων Μακεδόνων; Αυτοί που προσδιορίζονται τύπου Γκρούεφσκι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στα λόγια τους γιατί είναι πολύ πιθανό ο Γκρούεφσκι μόλις φύγει από την πρωθυπουργία να δηλώσει Έλληνας.

4) Κλείνοντας θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι στις 24 Δεκεμβρίου 1944, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Φραγκλίνος Ρούσβελτ, δια του υπουργού εξωτερικών της κυβέρνησής του Έντουαρτ Ράϊλι Στετίνιους, με την εγκύκλιο υπ’ αριθ. 868014/24.12.1944 προς τους Πρεσβευτές και Προξένους των ΗΠΑ, διατύπωσε την ξεκάθαρη θέση του ότι: «Το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει επισημάνει αύξουσα προπαγάνδα και ημιεπίσημες δηλώσεις, περί αυτονομίας της Μακεδονίας. Η Αμερικανική Κυβέρνηση θεωρεί κάθε συζήτηση περί Μακεδονικού «Έθνους», περί «Μακεδονικής πατρίδας», περί Μακεδονικής «συνειδήσεως» αδικαιολόγητη δημαγωγία, χωρίς εθνική ή πολιτική υπόσταση και ομοιάζει με επιθετική προδιάθεση εναντίον της Ελλάδας».

Κίνηση Δημοτών Έδεσσας για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ»

25 σχόλια:

  1. Ο κάθε πολίτης του γεωγραφικού χώρου που αναφέρεστε μπορεί να έχει αποψη. Όμως η βαρύνουσα άποψη μπορεί να είναι μόνο των επιστημόνων βάζοντας τα δικά του εργαλεία και ειδικά της επιστήμης των ιστορικών και δή των βιολόγων. Ας μη δημιουργούνται τριβές μεταξύ των πολιτών της ίδιας χώρας και επιβιώνουν αυτοί που έχουν πλάτες. Όλοι είμαστε πλάσματα-άνθρωποι του ιδίου Υπέρτατου ΟΝΤΟΣ (ΘΕΟΥ,όποιο όνομα και να του δώσετε). Αφήστε φιλήσυχα του ανθρώπους να γιορτάζουν και να χαίρονται. Χρόνια Πολλά και ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ για να μας βοηθήσει να αναστηθούμε απο αυτές τις μικρότητες που μοιράζουν το κόσμο. Ο κάθενας ας έχει την άποψή του,όπως θέλει και την θεωρεί είτε προσωπική είτε αντικειμενική είτε επιστημονική, ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του DNA, είναι μοναδικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kalimera kai xristos anesti!!
    den katalaveno ton logo pou oriese kai dialalite,
    kapoia pragmata
    kai roto, einai toso aplo na dimiourgith mia oloklironeni glossa me gramatiki kai suntaktiko,doxa ton teo , kai eytixos exoume to stixoiodes epipedo gia na antiliftoume, se ti aposikopoun auta.
    asxolitite perisotero me ton eauto sas,
    kai na afisete ton kosmo na exei tin opoiadipote apopsi pou afora tin prosopikotita tou, kai stin teliki re aderfia se mia eunomoumeni koinonia, nomizo pos exoume to dikaioma tis epilogis,
    giati tosi fasaria gia to tipota

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o ka8enas einai oti pisteuei kai den mporeis na tou allakseis gnwmh oses fores kai an anebaseis paromio keimeno giati eides tis antidraseis kai ta sxoleia tou prwtou kai eipes na grapseis kai deutero kurie ths kinhshs edessas...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΔΕΣΣΗΣ.ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν κάποιοι ονομάζονται με ελληνικό όνομα (Μακεδονία) καπελώνοντάς και διαστρέφοντας το περιεχόμενό του, δεν αποφασίζει για άλλους (τους πραγματικούς μακεδόνες, δηλαδή τους Έλληνες);

      Υποκριτές...

      Διαγραφή
  5. Συγχαρητήρια,πολύ σωστά τα λέει η Κίνηση Δημοτών Εδεσσας,
    άλλωστε αυτά που ισχυρίζεται είναι ιστορικά, αρχαιολογικά και επιστημονικά αποδεδειγμένα.

    Υ.Σ πράγματι οι ''πορείες'' των Πρωθυπουργών των Σκοπίων θα έπρεπε να διδάσκονται για να μπορούν να επιλέξουν οι απανταχού παραπλανημένοι ''ντεμεκ΄΄ Μακεδόνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Xristos anesti ke xronia polla,
    zoume se polli diskolous kerous ke i mizeria echi antikatastisi tin Eftichia ke tin proodo stin Elladitsa mas.
    Ime tis gnomis pos o kathenas mas agonizete na vri lisis sta provlimata ke na zisi me oson to dinaton ligotera provlimata...
    Imaste oli dimokrates ke o kathenas mas kseri ti ratsa ine ke pou pistevi,gia afto palikaria as vroume prota dieksodo ke lisis sta terastia provlimata mas ke meta as sizititsoume ta tis epistolis ton dimoton APO tin edessa.
    Diladi : O kozmos kegete re pedia ke t.....
    Chronia polla

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγω σαν συνειδητοποιημενος σλαβομακεδονας θεωρω τον γκρουεφσκι μεγαλο καραγκιοζη και τον μισω οπως μισω καθε φασιστα...αλλα θεωρω πως ειναι χαζο να απαρνιομαστε πολλοι κατοικοι της βορειας ελλαδας τη σλαβικη καταγωγη μας...ειναι κριμα να χαθουν τα ηθη και τα εθιμα μας...ειναι κριμα να χαθει η γλωσσα των πατεραδων μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ενδιαφέρον να μας πείς πώς συνειδητοποίησες οτι είσαι Σλάβος;
      Εάν το κριτήριο είναι μόνον η γλώσσα τότε δεν γνωρίζεις τί είναι τα εντόπικα. Εμείς πάντος μιλάμε τα εντόπικα και είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Ελληνες

      Διαγραφή
  8. ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ. ΟΠΩΣ Π.Χ. - Εάν αναλογιστούμε ότι στον γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας κατοικούν 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι, αυτές οι μερικές χιλιάδες είναι ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό. Άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για Μακεδονική γλώσσα που δεν την ξέρει το 99% των Μακεδόνων!-
    ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΙΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΟΜΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!ΑΠ΄ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΙ ΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ Π.Γ.Δ.Μ. ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ!ΑΠΟ ΣΕΡΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ.ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα τι τον πείραξε τον "θιγμένο". Η κλοπή ενός ελληνικού ονόματος μαζί με ένα κομμάτι της ελληνικής ιστορίας δε σου λέει τίποτε;

      Διαγραφή
    2. Στα Γρεβενά, νότια της Καστοριάς, νότια της Κοζάνης, νότια της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, το 99% της Θεσσαλονίκης, όλη η Χαλκιδική, νότια της Δράμας και στην Καβάλα ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΝΤΟΠΙΚΑ γιατί είναι Ελληνόφωνοι. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας ένα μικρό ποσοστό μόνον γνωρίζει παράλληλα με τα Ελληνικά και τα εντόπικα.Στην Φλώρινα το ποσοστό είναι απο τα πιό υψηλά. Επίσης και εκτός Φλωρίνης όσοι ξέρουν τα εντόπικα δυσκολεύονται να καταλάβουν τα Σκοπιανά.

      Διαγραφή
  9. Χριστός Ανέστη!Θερμά συγχαρητήρια στους φίλους της κίνησης δημοτών!Κάποιοι επιτέλους ας βάλουν τα παζλ
    της Ιστορίας στη θέση τους!Δυστυχώς οι εδώ θεσμικοί
    παράγοντες ας ασχολούνται με τις μ......ες και τις
    αφιερώσεις των εκδηλώσεων της Πρέσπας!Έλεος πια με
    αυτή την παρωδία!!!Το καλοκαίρι πλησιάζει,μαζί και
    οι εκδηλώσεις της Μελίτης!Θα δούμε επιτέλους φέτος
    κάποια πρωτοβουλία πραγματικών Ελληνικών πολιτιστικών
    εκδηλώσεων ή ο κόσμος πάλι θα βιασθεί στον ίδιο του
    τον τόπo;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρε τι κάνει ο άνθρωπος για να βγάλει το ψωμί του.....
    κύριοι της κίνησης "Ιωνας Δραγούμης" το οτι εργολαβικά και με το αζημίωτο κάνετε εκδηλώσεις, εκδόσεις, διαλέξεις και άλλες "πατριωτικές" αποστολές δικαιολογεί πλήρως τα γραφώμενα σας.... Κάποτε οι μηχανισμοί χρησιμοποιούσαν ορκομωσίες και ρετσινόλαδα, τώρα που αυτά ξεπεραστήκαν έχουν τους προπαγανδιστές τους για να παιρνάνε τη "γραμμή".... Κρίμα που σας χαλάει τη συνταγή η επιμονή των "αμετανόητων" να χρησιμοποιούν την μητρική Μακεδόνικη γλώσσα τους....

    ΥΓ: Φαντάζομαι κάθε φορά που θα ακούτε εκείνο το
    GORE GLAVATA.... να βγάζετε φλύκταινες...
    Σας συμπαρεστοκόμαστε... περαστικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Gore glavata λέμε και εμείς στους πραγματικούς Μακεδόνες και όχι σε εσάς τους μαϊμου Μακεδόνες Όταν ο Γκρούεφκι θα δηλώσει έλληνας εσύ τί θα κάνεις;

      Διαγραφή
    2. Κοίτα θράσος να απαγορεύει στους Μακεδόνες να υπερασπίζονται την καταγωγή και την ιστορία τους ο μαϊμού "Μακεδόνας". Όσο για τα περί "καταπίεσης", σιγά γιατί θα μας πιάσουν τα δάκρυα.

      Λοιπόν, κλεφτρόνια, αν δεν είστε Έλληνες δεν έχουμε κανένα καημό. Πρόβλημά σας. Όχι όμως και να αποκτήσετε ταυτότητα κλέβοντας τη δική μας ιστορία.
      Με λάθος λαό τα βάλατε...

      Διαγραφή
    3. Εάν ο κύριος 11.44 ξέρει κάτι παραπάνω για τον "Ι.Δραγούμη" άς το πεί να το μάθουμε. Όχι όμως ασάφειες. Εγώ πάντως έχω μητρική γλώσσα τα εντόπικα και δεν έχω αμφιβολίες για τον Ελληνισμό μου.

      Διαγραφή
  11. H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΑΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΝΕΚΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΜΙΚΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΞΕΔΟΔΙΑΛΕΚΤΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΣΗΜΕΡΙΝΟΜΙΚΤΑ.
    ΕΙΣΤΕ ΟΜΩΣ ΟΜΟΙΩΣ ΒΑΛΤΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΝΕΚΡΟΑΝΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΕΚΡΟΤΗΤΑ.
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΘΕΤΟΥΝ ΘΕΜΑ ΜΟΝΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΩΝ 2 ΙΣΑ ΚΙ ΟΜΟΙΑ.
    ΜΗΠΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ;
    ΑΝ ΟΧΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΚΡΗΣ ΧΘΕΣΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΤΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΝΤΟΠΙΚΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ -ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΟΥ- ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ :
    http://iliden.blogspot.gr/2012/02/100.html
    ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΠ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΚΔΟΧΕΣ.(ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μη μιλάς για τους "ντόπιους" γιατί δεν τους εκπροσωπείς εσύ και οι όμοιοί σου. Αρκετά με το ψάρεμα σε θολά νερά, και με τις ρατσιστικές κορώνες σας (χειρότεροι από τους χρυσαυγίτες γίνατε) προκειμένου να ξεσηκώσετε τους "ντόπιους". Οι "ντόπιοι" ήξεραν ότι είναι Έλληνες πολύ πριν καταλάβει το ελληνικό κράτος τι πραγματικά συμβαίνει με την ανθελληνική προπαγάνδα στη Μακεδονία. Άσε λοιπόν τα παραμύθια και μη θες το κουτόχορτο που έφαγες εσύ να το φάνε κι άλλοι.

      Διαγραφή
    2. ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΙΣΤΑ.ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΑΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΛΠ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΙ ΛΑΘΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΕΔΩ? :
      http://iliden.blogspot.gr/2012/02/100.html
      ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ, ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ Ε ...

      Διαγραφή
  13. Πλησιάζουν οι Δημοτικές εκλογές. Βλέπω το κλίμα αρχίζει και διαμορφώνεται. Καλά έχει να πέσει πίσσα και πούπουλο σέ όποιον τοπικό φιλόδοξο πολιτικό από όπου και αν προέρχεται, ανεξαιρέτου πολιτικού κόμματος, που θα τολμήσει να ενσωματώσει στις πολιτικές του καταστάσεις, ονόματα των δήθεν υπερασπιστών των Σκοπιανών συμφερόντων. ΜΑΥΡΟ. Φτάνει πια με αυτούς τους απίστευτους που εμφανίζονται από πανηγύρι σε πανηγύρι , από γάμο σε γάμο, από στάβλο σε στάβλο και τάζουν λαγούς και πετραχήλια σε όποιον Τράϊκο βρούνε στο δρόμο. Τέλος Εποχής για αυτούς τους πολιτικούς που αντί να αμβλύνουν τα προβλήματα του τόπου, δημιούργησαν οι ίδιοι με την παρουσία τους και τις ενέργειες, μεγαλύτερα προβλήματα και καταστάσεις με ανθρώπους που σήμερα έχουν αποκτήσει εθνοψυχολογικά, ψυχοσωματικά, πνευματικά και εσω πολιτισμικά τραύματα, νομίζοντας ότι είναι οι απόγονοι των Μακεδόνων. Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι της περιοχής μας είναι πραγματικά αφελείς, είναι άνθρωποι αγαθοί με καλές προθέσεις, με ψυχή αγνή. Αυτό το πιστεύω με όλη μου την καρδιά. Το βλέπω τόσα χρόνια συναναστραφέντας και μιλώντας μαζί τους σε αυτή τη περιοχή. Το πιστεύω γιατί διαβάζοντας την Τοπική Ιστορία, στα τόσα χρόνια αυτό έχω καταλάβει. Όποτε στο παρελθόν εμφανίστηκαν περιπτώσεις ξένων ανθρώπων και παραγόντων από άλλα μέρη, που δε γνώριζαν τις λεπτές ισορροπίες σε αυτό που λέμε τοπικότητα, και δε γνώριζαν τις προεκτάσεις αυτών των ενεργειών τους, πάντα υπήρχαν προβλήματα στην περιοχή μας. Τα έκαναν μαντάρα στη περιοχή μας οι πολιτικοί τα τελευταία χρόνια. Τώρα εάν η παρουσία αυτών των πολιτικών ήταν εκεί, για να δημιουργήσουν πρόβλημα, εκεί που αυτό δεν υπήρχε, για να μπορούν να καρπώνονται τα όποια οφέλη, και να γίνονται οι άμεσοι εκφραστές αυτών των καταστάσεων που οι ίδιοι δημιούργησαν, η παρουσία μας εδώ ως συνειδητοποιημένοι πλέον Έλληνες πολίτες είναι να τους ρίξουμε στον Καιάδα.
    Τέλος εποχής σε αυτούς τους πολιτικούς που διαστρεβλώνουν με την παρουσία τους και ενισχύουν φασιστικούς πυρήνες με Σκοπιανούς προσανατολισμούς στο βωμό της δικιάς τους μικροπολιτικής φιλοδοξίας, και το πιο σημαντικό το ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ της δικιάς μας ανοχής σε όλη αυτήν τη διαδικασία Μακεδονοποίησης προσώπων και καταστάσεων που δεν είναι υπαρκτές.
    Τους είδαμε και αυτούς που το έπαιξαν δημοκρατικοί και προοδευτικοί που κατάντησαν. Σήμερα τους έχει φάει η μαρμάγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άψογη τοποθέτηση. Αρκετά τους κάναμε μάγκες. καιρός να τους τιμωρήσουμε με την ψήφο μας. Ο εθνικισμός των ψευτομακεδόνων δεν πρέπει να περάσει, οι δε πολιτικάντηδες που γλείφουν οπουδήποτε για τα πακετάκια των ψήφων, πρέπει να θαφτούν οριστικά, σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν. Ο τόπος μας και το μέλλον δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό της εκλογής του κάθε πικραμένου...

      Διαγραφή
    2. Για ποιούς ψήφους μιλάμε;
      Πέντε γάτοι είναι και κάνουν πολύ φασαρία.
      Εάν ήταν πολλοί σίγουρα θα κατέβαζαν υποψήφιο.Ας τολμήσουν να κάνουν συνδιασμό. Θα πατώσουν και θα φανεί η γύμνια τους. Τυχαία ο Αναστασιάδης με πολύ λίγους ψήφους βγήκε. Φταίνε όμως και αυτοί που μεγαλοποιούν τεχνιτά της δύναμή τους και τους προοθούν. ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ

      Διαγραφή
  14. Συμφωνω με τον σλαυομακεδωνικο προσδιορισμο
    του φιλου 8.39.Η αριστερα τον χρησιμοποιει πανω απο 100 χρονια.Ο ΣΥΡΙΖΑ αραγε τι λεει ? Εκει πανω,στην Μακεδονια εχουν χασει τους παραδοσιακους φιλους απο την στιγμη που απαρνηθηκαν τον σλαυισμο{ρωσους ,σερβους κ,λ.π.}με επακολουθο να πεσουν στην αγκαλια των Αμερικανων[Οχι κακο βεβαια]αλα χαθηκε ομπουσουλας.Εχουν μπλεξει δε σ μια ανουσια μεγαλεξαφιλιππιουστινιανια μ@@@@@που ειναι αδιεξοδη. Οσο για σας αργυρωνητοι ιονοαχταρμαδες{ποσα πηρατε απο τα κονδυλια του υπ.εξ?}αλλο ενα αρθρο σασ αρκει να γινει νεα διακηρυξη του ΙΛΙΝΤΕΝ.ΤΟΣΟ ΠΙΣΤΙΚΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.