Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ε, όχι και Χρυσαυγήτισα ρε Στάθη!

(Του ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ, από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)…

Προ ημερών είχαμε ένα απίστευτο περιστατικό στην Κέλλη, το οποίο έκανε τον γύρω της Ελλάδας μέσα σε ελάχιστες ώρες.
Η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, η οποία, μοναχή της ενάντια στις επιταγές του τουρκικού προξενείου στην Θράκη, αγωνίστηκε να προστατέψει τα παιδιά των Πομάκων από την –παρά την θέλησή τους – τουρκοποίηση.
Ο αγώνας της ενάντια στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των Πομάκων από το τουρκικό προξενείο και την Ελλάδα που τους επιβάλλουνε να μαθαίνουν την τουρκική γλώσσα ως μητρική γλώσσα και όχι την πομακική – που αυτή είναι η πραγματική μητρική τους γλώσσα – την έκανε διάσημη σε όλη την Ελλάδα. Και οι βραβεύσεις πέφτουν βροχή.
Ήρθε λοιπόν η Χαρά Νικοπούλου να βραβευθεί σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 9 Μαΐου 2013, με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου Κέλλης.
Η κ. Νικοπούλου, αρνήθηκε να λάβει την τιμητική πλακέτα από τα χέρια του βουλευτή της Ν.Δ. Φλώρινας, Στάθη Κωνσταντινίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αρνείται να βραβευθεί, «από έναν βουλευτή που έχει υπογράψει το ΦΕΚ 240 που παραχωρεί την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας».
Τι έκανε ο κ. Κωνσταντινίδης μετά από τέτοια ψυχρολουσία; Το χειρίστηκε αξιοπρεπέστατα, λέγοντας «Εάν νομίζετε ότι εμείς είμαστε προδότες, κάνετε μεγάλο λάθος», έκανε όμως το λάθος και αποκάλεσε την κ. Νικοπούλου «Χρυσαυγήτισα»!
Δηλαδή ρε συ Στάθη όποιος τολμά να υπερασπιστεί την πατρίδα του είναι Χρυσαυγίτης;
Άνθρωποι πριν από εσένα που είχαν το ίδιο με σένα σκεπτικό, διαμόρφωσαν έτσι τους Έλληνες ώστε να μην τολμούν να υπερασπιστούν την πατρίδα τους με αποτέλεσμα τώρα να κάθονται απαθείς και να βλέπουν την Ελλάδα να πάει στα τάρταρα.
Δηλαδή, αν αύριο μεθαύριο γίνει κάποιο σοβαρό επεισόδιο με την Τουρκία (η οποία ακόμα και τώρα απειλεί με πόλεμο) τι θα πρέπει να κάνουμε; Να πούμε ότι δεν λαμβάνουμε όπλο γιατί δεν είμαστε Χρυσαυγήτες;
Στάθη, έχε υπόψη σου ότι πατρίδα δεν είναι μόνο το γαλαζοάσπρο «πανί», ούτε και οι διακεκομμένες γραμμές στον χάρτη που ορίζει τα σύνορά μας.
Πατρίδα είναι και οι Σκουριές στην Χαλκιδική που κάποιοι αποφάσισαν να τις δώσουν τζάμπα, είναι και το μισό δισεκατομμύριο φέσι από την Hochtief, είναι και τα νερά που μολύνθηκαν στην Δυτική Μακεδονία με εξασθενές χρώμιο, είναι το Σύνταγμα των Ελλήνων, το οποίο το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ το έχουν κουρελιάσει.
Αφού είναι Χρυσαυγήτισα γιατί δέχτηκες να την βραβεύσεις όταν σου το πρότειναν; Τότε δεν το ήξερες και το έμαθες μετά;
Και όταν λες: «Οι εύκολες λύσεις, τα μεγάλα λόγια και ο λαϊκισμός οδήγησαν το λαό και την πατρίδα μας στη δεινή θέση που βρίσκεται», θα πρέπει να θυμάσαι ότι αυτό ακριβώς που κατηγορείς έκανε ο Αντώνης Σαμαράς όταν ήσασταν αντιπολίτευση.
Στάθη, δεν θα σε πω προδότη γιατί πιστεύω ότι δεν είσαι. Και πιστεύω ότι υπάρχουν πράγματα που δεν τα γνωρίζουμε τόσο καλά για να βγάλουμε συμπεράσματα τόσο σύντομα. Η ιστορία θα το δείξει ποιος έχει δίκιο.
Προσωπικά όμως πιστεύω ότι όταν σε λίγο καιρό αντιληφθείς τα λάθη που ψήφισες (κι ας το έκανες από καλή πρόθεση), θα χάσεις τον ύπνο σου.
Αλλά το να πεις έναν ανυπεράσπιστο πολίτη «Χρυσαυγίτη», είναι μέγα ατόπημα. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο πολίτης είναι η Χαρά Νικοπούλου. Η Δασκάλα

eperiskopio.blogspot.gr

4 σχόλια:

  1. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΩ ΨΕΥΤΗΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΤΩΔΗ.

    ΣΥΝΤΟΜΑ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΛΑ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιοι "άλλοι" γρ'άφουν για το γεγονός...

    "Ασκήσεις πατριωτισμού και πάλι στη Φλώρινα



    Σκηνές απείρου υπερπατριωτικού κάλλους διαδραματίσθηκαν στις αρχές Μαΐου 2013 μεταξύ δεξιών και ακροδεξιών παραγόντων σε στημένη, από ακροδεξιούς, εκδήλωση στο χωριό Γκορνίτσοβο (Κέλλη) Φλώρινας “χρησιμοποιώντας” (εντός και εκτός εισαγωγικών η λέξη “χρησιμοποιώντας”) ανυποψίαστους νέους και νέες του χωριού οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ τα προηγούμενα χρόνια.

    Με την ευκαιρία της εκδήλωσης οι υπερπατριώτες βράβευσαν και την γνωστή τσάμπα ηρωίδα δασκάλα της Θράκης Χαρά Νικοπούλου παρέα με τον τέως αρχηγό Γ.Ε.Σ. Φράγκο Φραγκούλη, γνωστό τραντέλληνα με θύμα τον προσκοπικού επιπέδου βουλευτή Φλωρίνης του πολιτικού κόμματος Ν.Δ. Στάθη Κωνσταντινίδη.

    η συνέχεια στο http://abecedar.blogspot.gr/2013/05/blog-post_23.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρό ιστολόγιο το "abecedar", νάσαι καλά που μας έκανες και γελάσαμε με την καφρίλα σου.
      ΥΓ: "Γκορνίτσοβο" να πεις το μαχαλά σου, αγράμματε.

      Διαγραφή
  3. ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗ ΤΡΑΒΑ ΣΤΑ ΜΠΙΤΟΛΑ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΚΑΝΑ ΚΑΦΕ. ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.