Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση της ΚΝΕ με αφορμή το πρόγραμμα υπερεκμετάλλευσης των νέων στον Τουρισμό

Η κυβέρνηση με ανακοίνωσή της στις 9/5/2013 χαρίζει νέα "δώρα" στο τουριστικό κεφάλαιο. Διαμορφώνουν εργασιακή ζούγκλα για τους νέους εργαζόμενους και εργαζόμενες στον κλάδο με το "Πρόγραμμα επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας για τους άνεργους νέους στον τουρισμό". Το τουριστικό κεφάλαιο στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν εξασφαλίζει παχυλές επιδοτήσεις και τσάμπα εργαζόμενους.
Την ίδια στιγμή εκατοντάδες νέοι από τις σχολές τουριστικών επαγγελμάτων κάνουν πρακτική στους μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου με 307 ευρώ (όσοι είναι κάτω των 25 ετών), από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η ανασφάλιστη εργασία στον επισιτισμό-τουρισμό φτάνει το 60%.
Μεγαλοεπιχειρηματίες, κυβέρνηση, ΕΕ σφίγγουν κι άλλο τη θηλιά που έχουν περάσει στη νεολαία. Με το δίλημμα ανεργία ή κακοπληρωμένη, χωρίς δικαιώματα δουλειά, καλούν τους νέους και τις νέες να αποδεχτούν ότι δε θα δουλέψουν ποτέ με συλλογική σύμβαση εργασίας, με ασφάλιση (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη).
Με πρόσχημα την ανεργία τσακίζουν κάθε εργασιακό, κοινωνικό δικαίωμα. Δεν ενδιαφέρονται να την αντιμετωπίσουν και δεν μπορούν. Αξιοποιείται εκβιαστικά ώστε οι εργαζόμενοι να δουλεύουν πιο φτηνά και περισσότερο και οι άνεργοι να είναι έτοιμοι για την ίδια και μεγαλύτερη εκμετάλλευση. Να είναι έτοιμοι να παραιτηθούν από κάθε διεκδίκηση, από το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, στην ασφάλιση.
Κανένας νέος και νέα να μη δαγκώσει το τυράκι στη φάκα της υπερεκμετάλλευσης που έχουν στήσει. Η "ανάπτυξη" που υπόσχονται σημαίνει μόνο ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων και σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα για την εργατική τάξη, το λαό και τα παιδιά του.
Η μόνη απάντηση για τις νέες και τους νέους εργαζόμενους, άνεργους, σπουδαστές στις σχολές μαθητείας, στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ είναι να γίνουν οι τόποι δουλειάς, οι σχολές, οι γειτονιές κάστρα οργάνωσης και αγώνα, καταδίκης της σύγχρονης σκλαβιάς.
Να μην αποδεχτούμε να ζούμε συνεχώς με μειωμένα δικαιώματα. Οργάνωση και αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, για μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος για να απαλλαγούμε από τον βραχνά της ανασφάλειας, της ανεργίας, της φτώχειας είναι η πάλη για την ανατροπή των εκμεταλλευτών μας και της εξουσίας τους»

1 σχόλιο:

  1. ποιοί "νέοι"? οι Έλληνες ή οι ξένοι? γιατι όπου πήγα έλληνες νέους δέν βλέπω να δουλεύουν σε ξενοδοχεία αλλα ξένοι. κκε φλώρινας όσα δελτία τύπου όσους κομματάρχες και να φέρετε στην φλωρινα το έχετε χάσει το παιχνίδι απο χέρι .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.