Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Στον Γαλλικό Δρόμο της Φλώρινας αν πας… θα ξαναπάς!

Τον δρόμο τον διάβηκαν πρώτα οι μαθητές της Ε’ τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Φλώρινας και μέσα από την εξερεύνησή τους ανάδειξαν τις κρυμμένες ομορφιές του Γαλλικού δρόμου, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Φλώρινας.
Κατά την εξέλιξη του προγράμματος, τα παιδιά του 2ου Δημοτικού συνεργάστηκαν με τα παιδιά του 5ου Δημοτικού και αποφάσισαν να ξαναεπισκεφτούν το Γαλλικό δρόμο.
Ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος και από τα δύο σχολεία και την Τετάρτη 22-05-2013 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη επίσκεψη.
Μετά την ξενάγηση στην περιοχή, τα παιδιά – με τη βοήθεια των δασκάλων τους- τοποθέτησαν στο σημείο που αρχίζει ο Γαλλικός δρόμος μια πινακίδα, την οποία επιμελήθηκε ο εικαστικός Αντώνης Μπαλάκας.
Στη συνέχεια περπάτησαν το δρόμο απολαμβάνοντας το φυσικό κάλλος και ανακαλύπτοντας τη χλωρίδα και μικροχλωρίδα της περιοχής.
Ένας δρόμος πλημμυρισμένος με βαλανιδιές, κρανιές, αγριο-αχλαδιές, αγριο-φράουλες, με αγριολούλουδα και θυμάρια, με πέτρινα μικρά γεφύρια.
Σε όλη τη διάρκεια του περιπάτου, οι δάσκαλοι ενημέρωναν τα παιδιά, για την ιστορία του τόπου, για τις ιδιαιτερότητές του, για την πανίδα και τη χλωρίδα.
Μαζί, δάσκαλοι και μαθητές έγιναν εξερευνητές και χάθηκαν μέσα στη φύση και συνομίλησαν μαζί της…
Ο δρόμος, ομαλός και προσβάσιμος, οι θησαυροί ανεξάντλητοι, η εμπειρία μοναδική!
Αξίζουν συγχαρητήρια στον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού σχολείου Φλώρινας κ. Γιάννη Δαϊκόπουλο, στον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Βαγγέλη Κουσιπέτκο, τον δάσκαλο της Ε’ τάξης κ. Κώστα Γραντζουνίδη και στους δασκάλους του 5ου Δημοτικού σχολείου κ.κ. Γιώργο Κατικαρίδη και Λάζαρο Γυμνόπουλο που πρόσφεραν ένα αξέχαστο «μάθημα Φύσης» στους μαθητές τους.

Δόξα Κωτσαλίδου
Υπ. Σχ. Δραστηριοτήτων Π.Ε. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.