Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Υπέρ της απεργίας η ΕΛΜΕ Φλώρινας

Στη συνέλευση που πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Φλώρινας χθες, 14/5/2013, με μεγάλη συμμετοχή καθηγητών (150 στον αριθμό), εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση και το πρόγραμμα Δράσης του Δ.Σ της ΟΛΜΕ.

Από το Δ Σ της ΕΛΜΕ

4 σχόλια:

  1. Πόσοι άραγε απο αυτούς τους 150 που ψήφησαν Ναι! τα παίρνουν απο τους γονείς των μαθητών ΜΑΥΡΑ ! που χωρίς αλλη λύση ,αυτοί τους τα ακουμπούν;
    Μήν τυχόν και κάνουν Απεργεία αυτοί οι λίγοι που τα παίρνουν... θα φαν το ξύλο της αρκούδας.
    Γονιός μ@@@@@κας ,που τα ακούμπησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΕΡΓΙΑ...ΜΕ Ι...!

    Οι καθηγητες δεν ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ( τουλάχιστον απο όσο ξέρω απο τα δύο μου παιδιά) οι γονεις τους βαζουν στα σπίτια. Αυτοί το επιλέγουν. Το γιατί ψάξτο. Ποιότητα? συμπεριφορά? χαμηλή τιμή? επιστημονικότητα? καλύτερη προετοιμασία? υστατη προσφορά στα παιδιά? συνήθεια? κακιά νοοτροπία? νοοτροπία των παιδιών να δουλεύουν μόνο στην τελευταία τάξη? χάλια σχολικά ?κλπ
    Γιατί να στείλω την κόρη μου για μάθημα σε ομαδικό φροντιστήριο με 7 άτομα για ένα μάθημα την βδομάδα με 80 έως 120 ευρώ?
    Εχω αδιόριστο καθηγητή με 15 ευρώ και είμαι μιά χαρά! Κι ας είναι μαύρα. Ας βρεθεί ένα καλό φροντιστήριο και θα τα δώσω.

    Βέβαια είναι απορίας άξιο ΟΧΙ τα ιδιαίτερα αλλά πως επιλέγονται καθηγητές γελοίοι για αυτά. Μ ε μηδαμινή επιστημονικότητα, ξετσίπωτο στυλ, και χωρίς διάθεση ...ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΥς ΠΟΥ ΤΟΥς ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια χαρά στήθηκε το σκηνικό. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ παριστάνει τους ήρωες και εξαγγέλλει μια απεργία διαρκείας χωρίς καμία προετοιμασία, οργάνωση, συμμαχίες και δεδομένη την επιστράτευση. Έτσι ο κλάδος οδηγείται σε μια εικονική απεργία αφού οι Πανελλήνιες θα γίνουν κανονικά. Έτσι και η συνδικαλιστική μας ηγεσία θα πουλάει τζάμπα μαγκιά και η κυβέρνηση θα επιδεικνύει την "πυγμή" της. Και φυσικά καμία πραγματική απεργία δεν θα γίνει. Κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς, οι εκπαιδευτικοί έχουμε μια επαίσχυντη κομματική συνδικαλιστική ηγεσία που είναι εγγύηση καταστροφής. Εν μέρει την επιλέξαμε, εν μέρει μας επιβλήθηκε.
    Όργανα και φερέφωνα των κομμάτων τους, στα οποία έχουν πλήρη υποταγή, ή εγκλωβισμένοι σε ιδεολογικές αγκυλώσεις, δεν έχουν κανένα εχέγγυο, ώστε να ηγηθούν σε αγώνα υπέρ των δικαίων του κλάδου, αλλά και την κοινωνίας όλης.
    Καθώς δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο από την καλή διαγωγή στα μάτια των αφεντικών τους:
    1) Επιδεικνύουν ασυγχώρητο ερασιτεχνισμό στην οργάνωση των κλαδικών αγώνων
    2) Ανέχονται τους 5-10 συναδέλφους που εκθέτουν τον κλάδο (και πολλούς είπα!)
    3) Αμελούν στην επικοινωνιακή προσέγγιση της κοινωνίας, με αποτέλεσμα οι επιτήδειοι άρχοντες να την έχουν στρέψει εναντίον μας.
    4) Δεν διατρανώνουν απολογητικό λόγο αλήθειας έναντι όλων όσων αδίκως μας καταλογίζονται.
    5) Δεν προβάλλουν καθόλου το τεράστιο έργο των συναδέλφων με την άμισθη και ανιδιοτελή προσφορά, ενδοσχολική και εξωσχολική, στη νεολαία μας (αλήθεια, γιατί ποτέ δεν προβάλλονται τα ΔΩΡΕΑΝ φροντιστηριακά μαθήματα που παραδίδονται;)
    6) Δεν μας πείθουν ότι πίσω από τη βιτρίνα των κινητοποιήσεων δεν έχει υπάρξει κάποια ιδιοτελής συναλλαγή και συμπαιγνία μεταξύ αυτών και των αφεντικών τους.
    Που φταίξαμε; Στο ότι πριν δυο μήνες πάλι τους ίδιους ψηφίσαμε! Περαστικά μας. Ο αγώνας είναι προδομένος εν τη γενέσει του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.