Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τις απολύσεις στο δημόσιο

Αγαπητοί συμπολίτες και δημόσιοι υπάλληλοι, το τελευταίο διάστημα ζούμε το θέατρο του παραλόγου γύρω από το θέμα τον απολύσεων. Την ίδια στιγμή η κοινωνία και η οικονομία ασφυκτιούν από την υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος. Αντίθετα με τις προεκλογικές υποσχέσεις σχεδιάζεται η λήψη ενός ακόμη αντιλαϊκού μέτρου που θα παραλύσει την Ελληνική κοινωνία και οικονομία.
Η ευκαιρία ήρθε και ονομάζεται επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι και εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης, όπου προσχηματικά και πολύ μεθοδευμένα με το Ν.4093/2012, καταργείται ουσιαστικά το τεκμήριο της αθωότητας και με τις συγχωνεύσεις των Υπηρεσιών οδηγούμαστε σταδιακά, εντός διετίας, σε απόλυση 15.000 υπαλλήλων.
Την ίδια ώρα δρομολογείται με ταχείς ρυθμούς η αξιολόγηση των υπαλλήλων όχι στο πλαίσιο ενός σύγχρονου management, αλλά με προφανή στόχο να επικαιροποιηθεί ο φάκελός τους για να αποτελέσουν δυνητικά “θύματα” ενός μελλοντικού ρεύματος διαθεσιμότητας, μια ανάσα πριν την απόλυση.
Μάλιστα δε διστάζουν να βάλουν ξανά στο παιχνίδι τον πολύπαθο ιδιωτικό τομέα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι απολύσεις στο Δημόσιο θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος. Η αλήθεια όμως είναι ότι με 15.000 απολυμένους έως τέλος του 2014 ανοίγει ο ασκός του Αιόλου, για να φθάσουμε την επόμενη τετραετία τις 150.000 απολύσεις, που πρακτικά σημαίνει σε μια οικονομία που η ύφεση βαθαίνει ολοένα και περισσότερο, 2.500.000 ανέργους.
Μάλιστα για να εξωραΐσουν το όλο εγχείρημα, μιλούν για προσλήψεις νέων «καλών» υπαλλήλων των 550€, στη θέση των «κακών» βάζοντας ξανά την κοινωνία αντιμέτωπη με τους Δημοσίους Υπαλλήλους.
Τα παραπάνω δεν είναι υπερβολή στο πλαίσιο αντιπολιτευτικής ρητορείας, αν σκεφθεί κανείς τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, καθώς έχουμε υποστεί την πιο δυσβάστακτη αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων 50 χρόνων.
Στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ. προσδοκούμε, ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό δημόσιο, απαλλαγμένο από ρουσφετολογικές πρακτικές του παρελθόντος, λειτουργώντας στο πλαίσιο ενός ευέλικτου Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα. Αυτός θα αποδίδει άμεσα δικαιοσύνη και θα καταλογίζει, όπου υπάρχει παραβατική συμπεριφορά, τις προβλεπόμενες ποινές του πειθαρχικού δικαίου.
Δεν μπορούμε να αμαυρώνουμε όλο το Δημόσιο εξαιτίας πειθαρχικών υποθέσεων αναλογίας που δεν ξεπερνά το 0,4%, ποσοστό που δυστυχώς παρατηρείται σε όλους τους τομείς της πολιτικής και κοινωνικής ζωής και σε όλες τις χώρες του κόσμου.
Βεβαίως και πρέπει να παταχθεί η διαφθορά, αλλά δε γίνεται να στοχοποιείται συνεχώς το Δημόσιο ως διεφθαρμένο και παραβατικό. Και αυτό γιατί πολλοί από τους κυβερνώντες μας ξεπέρασαν κάθε όριο μέτρου και ηθικής προβαίνοντας σε διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος επί χρόνια.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ:
• Οι απολύσεις οξύνουν την ανθρωπιστική κρίση σε βάρος του πολίτη και ποτέ δε συμβάλλουν στη δημιουργία σύγχρονου κράτους.
• Ήδη μετά από την απογραφή της 29/7/2010 αποδείχθηκε ότι δεν έχουμε 1.500.000 υπαλλήλους, αλλά 768.009 μαζί με τις 12.000 αιρετούς. Δύο χρόνια αργότερα στις 19/7/2012 λόγω συνταξιοδότησης ήταν 665.740 και σήμερα με διαλυμένες υπηρεσίες, υποθέτουμε ότι δεν ξεπερνούν τις 600.000. Στατιστικά η Ελλάδα είναι η 14η χώρα στην Ε.Ε. σε αναλογία υπαλλήλων και ενεργού πληθυσμού (11.4%). Αν εξαιρέσουμε τους ένστολους, θα ήμαστε πολύ πιο κάτω και από τη Γερμανία (10.2%), ενώ χώρες με αυξημένες κοινωνικές παροχές όπως η Σουηδία, η Δανία η Γαλλία διαθέτουν δημόσιους υπαλλήλους σε ποσοστό άνω του 22%.
(Πηγή:http://apografi.gov.gr, http://aristerovima.gr/blog.php?id=3313)
• Οι απολύσεις όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν τα υπαρκτά προβλήματα του Δημοσίου, αλλά απεναντίας τα επιδεινώνουν αποδομώντας το κράτος. Το πρόβλημα του Δημοσίου δε είναι οι απολύσεις, αλλά ο αναποτελεσματικός τρόπος οργάνωσης, γεγονός για το οποίο δεν ευθύνονται οι υπάλληλοι, αλλά οι διοικούντες.
• Δεν θα βοηθηθεί δημοσιονομικά η οικονομία μας, γιατί σε περίοδο ύφεσης και ανεργίας απαιτούνται αυξημένες κοινωνικές δαπάνες προκειμένου να ανακινηθεί και αναθερμανθεί η αγορά. Συνεπώς, ενώ έχουμε πτώση της δημοσιονομικής δαπάνης άνω του 50% λόγω μείωσης μισθών και υπαλλήλων τα τελευταία 3 χρόνια, ακόμη δεν έχει επέλθει η περιβόητη ανάπτυξη και δημοσιονομική εξυγίανση.
• Τέλος με τις απολύσεις οι μνημονιακοί επιδιώκουν να «σπάσουν» ένα ακόμη «ταμπού», αυτό της προστασίας που παρέχει το Σύνταγμα στους πολίτες ισοπεδώνοντας τα τελευταία οχυρά των εργασιακών διεκδικήσεων.
Επειδή σήμερα κανείς δεν είναι ήρεμος σας καλούμε λοιπόν:
Να αντισταθείτε με υψηλό φρόνημα μέσω των εργασιακών και συνδικαλιστικών αγώνων προκειμένου να βάλουμε ένα τέλος στην Ελλάδα των μνημονίων και της υποτέλειας.

Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Φλώρινας

2 σχόλια:

  1. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ-ΔΗΛ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
    ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ-ΔΗΛ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
    ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΘΑΑΑΑΑΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ-ΔΗΛ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

    ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ ΣΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

    ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον ξέρεις να διαβάζεις λάθος,δηλαδή δεν ξέρεις να διαβάζεις σωστά.
      Μάλλον κατανοείς λάθος πράγματα ,δηλαδή αντιλαμβάνεσαι ότι σε συμφέρει,αλλά σε λάθος κατεύθυνση,παρόλο που δεν φαίνεσαι για τόσο αφελής.
      Προφανώς και το δούλεμα το Ελληνικού λαού συνεχίζεται και μάλιστα σε βάρος και της δικής σου πλάτης,που φαίνεται ότι δεν κατανοείς αυτά που γράφονται.
      Δεν νομίζω ότι είσαι κάποιος από τους ευνοούμενους Έλληνες που δεν χρειάζεται να ανησυχείς για ότι συμβαίνει γύρω σου.
      Από επιχειρηματολογία πάντως σχίζεις.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.