Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Σήμερα και αύριο η Φλώρινα υποδέχεται τη μεγάλη οικογένεια των βετεράνων και των ανεξαρτήτων αθλητών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης!

Η Φλώρινα φιλοξενεί σήμερα και αύριο το 4ο οικείο ατομικό Πανελλήνιο πρωτάθλημα κι ετοιμάζεται να συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο από την πλευρά της για την οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία του. Οι υπεύθυνοι του τοπικού σωματείου Σάρισες, που με ιδιαίτερη χαρά είχαν ζητήσει από τον περσινό Μάιο τη διοργάνωση, έχουν προβάλλει το γεγονός στην τοπική κοινωνία και μάλιστα κυκλοφόρησαν στην πόλη και σχετική αφίσα.
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου και το διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Π.Ο.Φ.Επ.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.). Στο πλαίσιο της ατομικής διοργάνωσης θα γίνει και η τελική φάση (play offs) των ομαδικών αγώνων Π.Ο.Φ.Επ.Α. για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.
Μετά τη Λάρισα το 2011 και τη Θεσσαλονίκη το 2012 είναι η τρίτη χρονιά στη σειρά, που η κορυφαία αθλητική εκδήλωση των βετεράνων και ανεξάρτητων αθλητών θα γίνει εκτός Αττικής. Θεωρείται βέβαιο, ότι και οι φετινοί αγώνες θα έχουν μεγάλη ανταπόκριση, άλλωστε με τις Σάρισες η Φλώρινα έχει σημαντική δραστηριότητα και στο συγκεκριμένο κομμάτι! «Καλούμε όλους τους φίλους να μας τιμήσουν με την παρουσία τους και ν' απολαύσουν το υπερθέαμα, που θα προσφέρουν όλοι οι αγωνιζόμενοι», τονίζει στο κάλεσμά του προς τους πολίτες της Φλώρινας το τοπικό σωματείο. Και να σημειωθεί εδώ ότι για εκπρόσωπό της στους αγώνες η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. εξουσιοδότησε τον πρόεδρο του Γιώργο Λυγουρά.
Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα περιλαμβάνει μόνο το απλό σε άνδρες και γυναίκες. Περιορισμός για τον αριθμό των συμμετοχών υπάρχει μόνο για τις περιοχές της Αττικής-Νότιας Ελλάδας και της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου προβλέπονταν προκριματικά και παράλληλα λαμβάνουν χώρα ομαδικά και ατομικά πρωταθλήματα. Για την Αττική και τη Νότια Ελλάδα η προκριματική φάση διεξήχθη στις 10 Φεβρουαρίου, ενώ για την Κεντρική Μακεδονία έγινε στις 27 και 28 Απριλίου. Από κει και πέρα έχουν τη δυνατότητα ν’ αγωνιστούν άτομα απ’ όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, δηλαδή βετεράνοι που θα έχουν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους ή ανεξάρτητοι, οι οποίοι έχουν κλείσει τα 18. Επιπλέον, δίνεται η ευκαιρία της αγωνιστικής παρουσίας σε μη εν ενεργεία αθλητές, οι οποίοι ναι μεν αγωνίζονται στις διοργανώσεις του Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α., αλλά αποδεδειγμένα δεν έχουν για κάποια χρόνια δραστηριότητα σε επίσημους αγώνες της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Υπήρξε λοιπόν ανταπόκριση από διάφορες περιοχές και οι συνολικές συμμετοχές αναμένεται να είναι γύρω στις 130, αριθμός που εάν επιβεβαιωθεί θ’ αποτελέσει ρεκόρ.
Για πρώτη φορά προκηρύχθηκαν συνολικά 11 κατηγορίες και είναι οι εξής:
- Βετεράνων 40 έως και 49 ετών (γεννηθέντες από το 1964 έως και 1973)
- Βετεράνων 50 έως και 59 ετών
- Βετεράνων 60 έως και 64 ετών
- Βετεράνων 65 ετών και άνω
- Βετεράνων Γυναικών, ενιαίας ηλικιακής κατηγορίας
- Ανεξαρτήτων 18-39 ετών
- Ανεξαρτήτων 40-49 ετών
- Ανεξαρτήτων 50-59 ετών
- Ανεξαρτήτων 60 ετών και άνω
- Ανεξάρτητων Γυναικών, ενιαίας ηλικιακής κατηγορίας
- Μη εν ενεργεία αθλητών 30 έως και 39 ετών (γεννηθέντες από το 1974 έως και 1983), οι οποίοι συμμετέχουν ή έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στα ομαδικά πρωταθλήματα του Π.Ο.Φ.Επ.Α..Οι συγκεκριμένοι αθλητές θα πρέπει να προσκομίσουν Υπεύθυνη Δήλωση, η οποία θ’ αναφέρει τα έτη αποχής από οποιαδήποτε επίσημη διοργάνωση της ομοσπονδίας.
Στην Α’ φάση θα δημιουργηθούν όμιλοι των 3ων ή 4ων ανάλογα με τις συμμετοχές. Στη Β΄φάση οι αθλητές/τριες, που κατέκτησαν την 1η και 2η θέση των ομίλων θα αναμετρηθούν σε απλό νοκ άουτ αγώνα. Εάν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος είναι δυνατόν να διεξαχθούν αγώνες «παρηγοριάς» για όσους κατέλαβαν την 3η και 4η θέση των γκρουπ, σε δύο ενιαίες κατηγορίες.
Στους ομαδικούς αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου θα κοντραριστούν μεταξύ τους σε σύστημα πουλ (ένας προς όλους) οι πρωταθλητές και οι κυπελλούχοι αντίστοιχα από τους αγώνες του Π.Ο.Φ.Επ.Α., που έγιναν για τις περιοχές της Αττικής, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου. Από την Αττική πάντως, θ’ αγωνιστούν δύο ομάδες, που δεν πήραν τίτλο, διότι ο Άκτωρ, ο οποίος κατέκτησε τόσο το πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο δεν «ανεβαίνει» στη Φλώρινα. Στα playoffs του πρωταθλήματος παίρνει τη θέση του η δευτεραθλήτρια ομάδα του Πάνθεο και στην ανάλογη διαδικασία του Κυπέλλου οι Καταλύτες, οι οποίοι ήταν 3οι στην αντίστοιχη διοργάνωση της Αττικής πίσω από τον Άκτωρα και το Πάνθεο. Από κει και πέρα το πρωτάθλημα θα διεκδικήσουν οι Άρχοντες από την Κεντρική Μακεδονία, οι Κροκόδειλοι Φλώρινας από τη Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο και οι Αετοί Κομοτηνής από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ στη «μάχη» για το Κύπελλο θα βρίσκονται ακόμα οι Δεινόσαυροι Φλώρινας από τη Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο και ο Α.Ο. Νέμεσις από την Κεντρική Μακεδονία. Το Σάββατο το αγωνιστικό πρόγραμμα αρχίζει στις 10.00 με το ομαδικό και την Κυριακή, που όλοι οι αγώνες θα είναι ατομικού χαρακτήρα, στις 09.00.

ΠΟΙΟΙ ΑΝΑΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Όπως προαναφέραμε, οι ατομικές συναντήσεις της σεζόν σε βετεράνους και ανεξάρτητους αθλητές για την κεντρική Μακεδονία έγιναν στα τέλη του Απριλίου. Τόπος διεξαγωγής η Θεσσαλονίκη και οι συμμετοχές έφτασαν τις 52.
Οι νικητές ανά κατηγορία ήταν :
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 18-39
1. Πασχάλης Γλώσσης (Βιρτουόζοι)
2. Ανδρέας Ιντζίδης (Κιλκισφαίριση)
3. Νάκης Βραχνός (Προοδευτική Εκρηξη Τούμπας) και Βασίλης Τσιάβος (Beerpongers)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 40-49
1. Κωνσταντίνος Βουβαλίδης (Pong Viveurs)
2. Παύλος Μιχαηλίδης (Βιρτουόζοι)
3. Γεώργιος Τσαούσης (Hard Racketeers) και Παναγιώτης Λάσκαρης (Beerpongers)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 50-59
1. Δημήτριος Παρόδος (Poissons)
2. Γεώργιος Γιοβάς (Εύοσμος 2010)
3. Πέτρος Παναγιώτου (Poissons) και Ιωάννης Αναστασιάδης (Κιλκισφαίριση)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 60 +
1. Ιωάννης Λάμπρου (Pong Viveurs)
2. Παναγιώτης Γρηγοριάδης (Δ.Π. Μελά 2010)
3. Αντώνης Αδαμίδης και Ρ Συμεών ομπές
ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ 40-49
1. Ιωάννης Κελιαφάνος (Άρχοντες)
2. Χρυσόστομος Μακέδας (ΑΟ Νέμεσις)
3. Ζακ Γαβριηλίδης (ΑΟ Νέμεσις) και Ιωάννης Κατσαντώνης (Άρχοντες)
ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ 50-59
1. Ηλίας Δημητριάδης (Φουρτούνα)
2. Αντώνης Δημητρίου (ΑΟ Νέμεσις)
3. Σεργκέι Μπερεζίν (Θέρμη) και Κωνσταντίνος Καζάκης (Εύοσμος 2012)
Επίσης στη συμπρωτεύουσα έγιναν τις ίδιες ημέρες τα play offs της περιοχής, όπου με το σύστημα ένας προς όλους αναμετρήθηκαν οι πρώτες δύο ομάδες από τους ισάριθμους ομίλους. Πρωταθλητές ανακηρύχθηκαν οι «Άρχοντες», οι οποίοι στο καθοριστικό παιχνίδι με τον κύριο συνδιεκδικητή, τον Α.Ο. Νέμεσις, επικράτησαν με 5-3.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία των play offs: Άρχοντες-PongViveurs5-1, Α.Ο. Νέμεσις-Κιλκισφαίριση 5-2, Pong Viveurs-Κιλκισφαίριση 1-5, Άρχοντες-Α.Ο. Νέμεσις 5-3, Α.Ο. Νέμεσις-Pong Viveurs5-0 και Κιλκισφαίριση-Άρχοντες 1-5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.