Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Κίνδυνος κατολισθήσεων στο δρόμο Βίγλας - Φλώρινας

Ο Λάζος ο βουνίσιος επισημαίνει και προειδοποιεί...

Από το ύψος του χιονοδρομικού κέντρου Βίγλας Πισοδερίου μέχρι την διασταύρωση προς Ακρίτα και Φλώρινα κατηφορίζοντας παρατήρησα στο οδόστρωμα διαδοχικές ρωγμές στην υφή της αριστερής λωρίδος κυκλοφορίας καθόδου των οχημάτων και μάλιστα πολλές διαδοχικά στον αριθμό.
Σημάδι ότι το έδαφος κάτω από την αριστερή λωρίδα καθόδου προς Φλώρινα έχει υποχωρήσει τόσο ή άσφαλτος όσο και το έδαφος της βουνοπλαγιάς κάτω από αυτήν που "κοιτά προς την κοινότητα Άλωνα και Φλώρινα" με αποτέλεσμα αργά η γρήγορα ο δρόμος εκτιμώ να αποκοπεί από ενδεχόμενες διαδοχικές κατολισθήσεις και σημαντικό αριθμό καταστροφής του οδοστρώματος του ορεινού οδικού άξονος που συνδέει την Βίγλα Πισοδερίου (κατ επέκταση τον Δήμο Πρεσπών) με την πόλη της Φλώρινας.
Εάν οι πάσης φύσεως αρμόδιοι δεν ενδιαφερθούν έγκαιρα κομμάτια της αριστερής λωρίδας του δρόμου θα αποτελέσουν σε βάθος χρόνου οριστικό παρελθόν με ανυπολόγιστες οικονομικές συνέπειες για την αποκατάσταση των προκληθείσων ζημιών από μελλοντικές κατολισθήσεις στα σημεία της επαρχιακής ορεινής αυτής οδού Το θέμα είναι σοβαρό και οι πάσης φύσεως υπεύθυνοι πρέπει τάχιστα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Το υλικό του τεκμηριωμένου φωτορεπορτάζ που έκανα εχθές είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της επισήμανσης αλλά και προειδοποίησης που εκπέμπω από σήμερα



Πηγή: http://vounisios.pblogs.gr

5 σχόλια:

  1. Και ο δρομος ΒΙΓΛΑ-ΑΚΡΙΤΑΣ εχει κατολισθήσεις πεντε χρονια και τι κανουν ?που ειναι η περιφερεια?τι κανει ο δημος ? ο εργολαβος του εργου τι κανει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάζος ο βουνίσιος5 Μαΐου 2013 στις 12:16 μ.μ.

    πρ σχολιαστή σου υπόσχομαι ότι θα περάσω κι απο εκεί .Σου υπόσχομαι ότι η... ομερτά κάποιων θα κοπεί σάν μαχαίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπερδεψες τις λωριδες Λαζαρε. Αυτη που δειχνεις ειναι η λωριδα που δεν σκαψανε, απο την μερια του βουνου εγινε η εκσκαφη για τα καλωδια.

    ΙΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λάζος ο βουνίσιος5 Μαΐου 2013 στις 7:41 μ.μ.

    ΙΛΟΣ Χμ! μάλλον εσύ μπέρδεψες τις αναρτήσεις.΄Για τα καλώδια και ρυάκια διάβασε επόμενη ανάρτηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην λωρίδα που δεν σκάψανε πέταξαν τα μπάζα. Αυτά κρατάνε υγρασία νοτίζουν εκείνη την πλευρά και συμπαρασύρουν και το οδόστρωμα. Τα επιχώματα γίνονται αλλιώς κι όχι με πεταμένα μπάζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.