Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Για τις εκλογές των δασκάλων

Η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση ανήκει στον ευρύτερο χώρο των παρεμβάσεων της μαχόμενης εκπαιδευτικής αριστεράς. Είμαστε το ζωντανό ρεύμα της εκπαίδευσης και δίνουμε καθημερινά τη μάχη μέσα στις συνθήκες που διαμορφώνονται. Πιστεύουμε σε ένα σχολείο για όλους σε μία κοινωνία για όλους.
Θέλουμε ένα συνδικαλισμό που θα οργανώνει, θα συντονίζει και θα συντονίζεται με άλλα σωματεία και μαχητικά κομμάτια της κοινωνίας. Θα δίνει δυναμικό και διεκδικητικό παρόν σε όλες τις μάχες που ανοίγουν τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Είμαστε ενάντια στον κρατικό, κυβερνητικό συνδικαλισμό και τα προνόμια του. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την εναλλαγή των εκπροσώπων μας στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, (16 άτομα έχουν εναλλάχθει από το 1999).
Γνωρίζουμε όλοι το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και το πώς αυτό συνδέει την αξιολόγηση του κάθε εκπαιδευτικού με την βαθμολόγηση και συνεπώς με την μισθολογική του κατάσταση. Ουσιαστικά η αξιολόγηση δεν αφορά σε ένα καλύτερο σχολείο αλλά στην χειραγώγηση και την υποταγή των εκπαιδευτικών, την μισθολογική τους καθήλωση και ενδεχομένως την απόλυση τους. Το όχι στην αξιολόγηση δεν περιορίζεται μόνο στα λόγια και σε αγωνιστικές κορόνες που ακούμε μέχρι τώρα., αλλά προτείνουμε μπλοκάρισμα και αποτροπή της αξιολόγησης στην πράξη.
Προτείνουμε:
• Το μπλοκάρισμα των επιμορφωτικών κέντρων, με καταλήψεις και απεργιακές φρουρές.
• Οι τοπικοί σύλλογοι να κηρύξουν απεργία ή στάση εργασίας τις ημέρες αυτές ώστε οι συνάδελφοι να είναι καλυμμένοι συνδικαλιστικά και να μην συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία.

Ήδη μάθαμε περιπτώσεις συναδέλφων που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το καινούριο πειθαρχικό. Αυτό μπορεί να φτάσει στην πόρτα του καθενός μας. Ο δρόμος για τις απολύσεις στρώνεται με το καινούριο πειθαρχικό όπου ο καθένας από μας, για λόγους ασήμαντους που δεν έχουν καμία σχέση με το εκπαιδευτικό μας έργο, μπορεί να βρεθεί επίορκος και να ανοίξει η πόρτα της αναγκαστικής αργίας ή της απόλυσης. Ζητάμε:
• Την άμεση απόσυρση του πειθαρχικού.
• Έμπρακτη στήριξη της ΔΟΕ και των τοπικών συλλόγων στους διωκόμενους συναδέλφους.
• Κανένας να μην αφεθεί μόνος του.
Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε μία έντονη και συνεχή προσπάθεια εκ μέρος της κυβερνητικής πολιτικής να συρρικνώσει και να διαλύσει το κομμάτι της Ειδικής Αγωγής. Αυτό είναι ένα θέμα που αφορά το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και όχι μόνο τους δασκάλους ειδικής αγωγής οι οποίοι δουλεύουν 10 και 11 χρόνια ως αναπληρωτές χωρίς να γίνεται καν λόγος για μόνιμους διορισμούς. Η διάλυση της ειδικής αγωγής θα οδηγήσει στο να βρεθούν παιδιά με αναπηρίες μέσα σε πολυμελείς τάξεις χωρίς καμία υποστήριξη και ο εκπαιδευτικός εφόσον δεν έχει τις ικανότητες του Superman να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της τάξης του.

Ζητάμε:
• Άμεσα διορισμούς δασκάλων ειδικής αγωγής.
• Διεύρυνση και όχι συρρίκνωση και αποψίλωση των δομών της ειδικής αγωγής.
Οι υποβαθμίσεις σχολείων και οι καινούριες συγχωνεύσεις που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση οδηγούν στην «σαρδελοποίηση» του μαθητικού πληθυσμού, στην υποβάθμιση της επαρχίας και στην κατάργηση οργανικών θέσεων. Συνεπώς πολλοί από εμάς θα βρεθούν αντιμέτωποι με αναγκαστικές μεταθέσεις και απολύσεις.
• Καμία συγχώνευση ή υποβάθμιση σχολείου
• Καμία κατάργηση οργανικής θέσης
• 15 μαθητές ανά τμήμα

Οι μνημονιακές πολιτικές μας έφεραν αντιμέτωπους με την οικονομική εξαθλίωση. Η θηλιά των δανείων για πολλούς από μας μετατρέπει το δεκαπενθήμερό μας σε φιλοδώρημα. Οι συνάδελφοι νεοδιόριστοι και αναπληρωτές παίρνουν μισθό που ουσιαστικά αντιστοιχεί σε «χαρτζιλίκι» αντιμετωπίζοντας το φάσμα της ανεργίας. Οι μαθητές μας, οι οικογένειες τους και εμείς βαδίζουμε στην φτώχεια και την απόγνωση.
Απέναντι στις πολιτικές λιτότητας που μας επιβάλουν οφείλουμε να αντιτάξουμε το δικό μας σχέδιο σωτηρίας και αντεπίθεσης των εργαζομένων.
• Διαγραφή του χρέους
• Εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο
• Κανένα ξεπούλημα των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας (ενέργεια, νερό, λιμάνια κ.α.)

Απέναντι στην πραγματικότητα που ζούμε (διάλυση του δημοσίου σχολείου, καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου, εργασιακός μεσαίωνας, απολύσεις, κατάργηση πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση…) η συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ που συγκροτεί την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ έχει διαλέξει πλευρά. Λειτουργούν ως μία ενιαία παράταξη και δεν το κρύβουν. Οχυρωμένοι πίσω από τα προνόμια τους αρνούνται να σταθούν στις απαιτήσεις των καιρών.
Είναι καιρός για να διεκδικήσουμε ένα συνδικάτο που θα εκφράζει τις ανάγκες και τις αγωνίες των μελών του, θα βασίζεται στην άμεση δημοκρατία και την αυτοοργάνωση από τα κάτω, θα προωθεί μορφές αλληλεγγύης και θα πρωτοστατεί σε αποφασιστικούς και νικηφόρους αγώνες
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε των οδοστρωτήρα των μνημονιακών πολιτικών χωρίς ουσιαστική αναμέτρηση με την κυβέρνηση. Για να τους σταματήσουμε πρέπει να οργανώσουμε τους αγώνες μας. Προτείνουμε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, την κήρυξη πενθήμερης απεργιακής κινητοποίησης, που θα συνοδεύεται από συλλαλητήρια και πολύμορφες δράσεις, με στόχο να πάρει ένα ηχηρό μήνυμα η τρικομματική κυβέρνηση. Απευθύνουμε την πρόταση αυτή και επιδιώκουμε να συντονιστούμε με ολόκληρο το εκπαιδευτικό κίνημα. Στόχο έχει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις απεργιακής συμπόρευσης και με άλλους κλάδους για την εκδήλωση απεργίας διαρκείας με επαναλαμβανόμενες μορφές. Μιας απεργίας που θα υπερβαίνει τα κλαδικά και θα έχει διακλαδικά – πανεργατικά χαρακτηριστικά. Την τελευταία ημέρα αυτής θα ακολουθήσει νέος γύρος Γ.Σ. για την εκτίμηση της απεργιακής πορείας.

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ

Για τον σύλλογο
Μηλιαζήμ Τζεμαλή
Πλούσκας Κώστας
Κωνσταντινίδου Δέσποινα
Φουδούλης Ζήσης

Για συνέδριο της ΔΟΕ
Μηλιαζήμ Τζεμαλή
Πλούσκας Κώστας
Κωνσταντινίδου Δέσποινα
Κωνσταντινίδου Φλώρα
Φουδούλης Ζήσης

Ελεγκτική επιτροπή
Κωνσταντινίδου Φλώρα

3 σχόλια:

  1. Για πέστε μας ρε παιδιά της μαχόμενης ¨εκπαιδευτικής¨ αριστεράς.
    Είστε υπέρ των γάμων των ομοφυλοφίλων;
    Τι πιστεύετε για το ρόλο της Ορθοδοξίας στην Ελληνική κοινωνία;
    Συνωστίσθηκαν ή σφαγιάστηκαν οι Έλληνες της Σμύρνης το 1922;
    Να συνεχιστεί ο θεσμός των μαθητικών παρελάσεων στις Εθνικές Επετείους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΣΤΑ ΜΕΓΑΛΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ ανώνυμε των 10.04
    Α.Ειναι δικαίωμα καθε ελευθερου ανθρώπου να επιλέγει την σεξουαλικότητα του και υποχρέωαση της πολιτείας να παρέχει σε όλους ισα δικαιώματα.
    β. Εσείς σφετερίζεστε την ορθοδοξία χωρίζωντας τους ΅Ελληνες σε κατηγορίες.
    γ. Οι Ελληνες της Σμύρνης καιοι Ελληνες του Πόντου σφαγιάστηκαν απο τους Δυνάστες τους
    Δ.Οι παρελάσεις είναι ανχρονιστικός θεσμός που θεσπίστηκαν επι Μεταξά στην ανοδο του Ελληνικού Φασισμού. Ειμαστε δε η μόνη χωρα της Ευρώπης όπου γίνονται ακόμα μαθητικές παρελάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.