Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Γ. Βοσκόπουλος: «Η τηλεθέρμανση θα γίνει, παρά τις διάφορες εικασίες»

Για την πορεία του έργου της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας ενημέρωσε σήμερα τους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Συγκεκριμένα ο κ. δήμαρχος είπε:
«Στις 14 Μαΐου 2013 έληξε η προθεσμία υποβολής προσφορών των ενδιαφερομένων για το έργο της τηλεθέρμανσης. Η διαδικασία ήταν δημόσια και ανοιχτή και έληξε στις 10:00πμ. Κατέθεσαν δέκα εταιρίες προσφορές για το έργο της τηλεθέρμανσης και την ίδια μέρα άνοιξαν οι φάκελοι των προσφορών και δε διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα σε αυτές.
Η επιτροπή διέκοψε, όμως τη διαδικασία, καθώς σύμφωνα με το νόμο οφείλει να ζητήσει από τις τράπεζες την πιστοποίηση για την πιστότητα των εγγυητικών επιστολών που κατέθεσαν οι εταιρίες για το έργο αυτό. Εφόσον απαντήσουν οι τράπεζες σχετικά, θα συνεδριάσει ξανά η επιτροπή και θα οριστικοποιήσει το αποτέλεσμα.
Όπως σας είπα η διαδικασία ήταν δημόσια και ανοιχτή, οπότε ο πρώτος ανάδοχος ο οποίος έχει δώσει τη μεγαλύτερη προσφορά είναι στο 35,73%.
Οπότε όλα αυτά που ακουγόντουσαν για την τηλεθέρμανση, ότι δε θα γίνει και πολλές άλλες εικασίες, διαψεύδονται κατηγορηματικά, γιατί, όπως σας είπα υπάρχουν δέκα προσφορές και το έργο προχωράει κανονικά και σύντομα, εφόσον οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες θα δούμε στη Φλώρινα την έναρξη αυτού του τόσου σημαντικού έργου.
Ο χρόνος στον οποίο έχει προσδιοριστεί η ολοκλήρωση του έργου είναι μικρός, δεν είναι όμως χρόνος στον οποίο δεν μπορεί να γίνει η κατασκευή του. Ήδη έχουμε προβλέψει την ύπαρξη περίπου έξι εργοταξίων στην πόλη της Φλώρινας, όπου τα τέσσερα θα είναι στην πόλη της Φλώρινας διάσπαρτα- καθώς η τηλεθέρμανση θα γίνει σε όλη την πόλη, σε όλο το εγκεκριμένο σχέδιο πόλης- και τα δύο εργοτάξια θα ασχοληθούν με τον κεντρικό αγωγό μεταφοράς, δηλαδή από τον ΑΗΣ Μελίτης μέχρι το λεβητοστάσιο το οποίο θα κατασκευαστεί πίσω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΦ.
Σχετικά με τον Τοπικό Πόρο έχουμε εξασφαλίσει, με τον τρόπο μας, τη χρήση του για το έργο της τηλεθέρμανσης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι δήμαρχοι που έσκαψαν την πόλη και έκαναν μεγάλα έργα, δεν επανεξελέγησαν, ο Δήμαρχος απάντησε:
«Σκοπός μας είναι να έχουμε καλή ποιότητα ζωής και φτηνή θέρμανση. Δε μας απασχολούν τα σχόλια ότι άμα σκάψουμε την πόλη θα χάσουμε τις εκλογές. Ας κάνουμε την τηλεθέρμανση και ας χάσουμε τις εκλογές. Σκοπός μας είναι η βελτίωση της ζωής των Φλωρινιωτών».

3 σχόλια:

  1. πριν λιγο επέστρεψα από τον περίπατο μου στην λεωφ. νίκης... τι να σας πω... καταστρέψανε τα δενδρα με κάτι κλαδέματα φονικά... το παρκο κάτω από τα γυμνάσια με σκόρπια κομμένα χόρτα και σκουπίδια παντού... αίσχος... Δήμαρχε ποιός τα ελένχει αυτά τα θέματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποίοι δήμαρχοι που έσκαψαν την πόλη και έκαναν μεγάλα έργα, δεν επανεξελέγησαν,ποίοι ποίοι ποίποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ENTOPISA KAI ALLON XVMATODROMO MESA STIN POLI...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.