Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Απόψε τα εγκαίνια της έκθεσης «Ψυχή 7x7»

Ο «Αθλητικός – Μορφωτικός Σύλλογος Βίγλας – Πισοδερίου» και ο «Δασικός Συνεταιρισμός Πισοδερίου» παρουσιάζουν έκθεση φωτογραφίας των μελών της φωτογραφικής ομάδας «Photo Essence» με θέμα: «ΨΥΧΗ7Χ7». 7 φωτογράφοι με 7 φωτογραφίες ο καθένας προσπαθούν να απεικονίσουν με το δικό τους τρόπο την «Ψυχή», καταθέτοντας έτσι ένα προσωπικό ταξίδι ψυχής μέσα από τον φωτογραφικό φακό.
Η ανθρώπινη ψυχή έχει άπλετες πτυχές, που συχνά απεικονίζονται μ’ ένα γυμνό σώμα, αφού, όταν βρισκόμαστε μπροστά από ένα γυμνό σώμα, βρισκόμαστε μπροστά από μια γυμνή ψυχή. Άλλοτε πάλι και μια άψυχη κούκλα, που λειτουργεί ως αρχέτυπο, βοηθά στην προβολή της ψυχής μας πάνω σ’ αυτήν, αφού είναι παγιδευμένη σ’ ένα σχήμα κι εύθραυστη σαν πορσελάνη. Η ψυχή ζωογονεί την ύπαρξη και τροφοδοτεί το νου, αλλά συχνά σαν αερικό περιπλανιέται στο άγνωστο κι αναζητά, πονά, αισθάνεται. Κάποτε μένει για πάντα χαμένη και ραγισμένη, ακόμα κι όταν αποχωριστεί από το σώμα και τελειώσει το επίγειο ταξίδι της. Τα πουλιά ενσωματώνουν την ελευθερία της ψυχής, το υπέρτατο αγαθό, που επιτρέπει στον άνθρωπο να γευτεί και ν’ αξιοποιήσει το δώρο της ζωής. Κάποιοι καταφέρνουν να την κερδίσουν, για κάποιους πάλι είναι μια ουτοπία. Για άλλους η προσπάθεια είναι να βγουν από το σκοτάδι στο φως, από το ψέμα στην αλήθεια, επωμιζόμενοι το ψυχικό κόστος ενός ταξιδιού στον κόσμο της αλήθειας. Πάντως το φως ακόμη και στα άψυχα αντικείμενα δίνει πνοή, σχήμα και υπόσταση, αρκεί να συνδεθούν μ’ αυτό και να μπουν έτσι στο πεδίο της ψυχής.

Την έκθεση θα προλογίσει ο εικαστικός και καθηγητής Νίκος Ταμουτσέλης.

Επίσης η έκθεση θα πλαισιωθεί από έκθεση φωτογραφιών μηχανών του Πισοδερίτη συλλέκτη κ. Κόκκου Μακεδόνα.

Εγκαίνια: Σάββατο 11 Μαΐου 2013, 20:00
Διάρκεια: 11 έως 26 Μαΐου 2013
Ώρες λειτουργίας:
Καθημερινά: 18.00 – 21.00 και Σαββατοκύριακα: 11.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00
Τόπος: «Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων» του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης», Φλώρινα
Επικοινωνία: Μεγάλου Αλεξάνδρου 83, 53100 Φλώρινα, 6972253462 και 6973060310, photoessencefl@yahoo.gr
Υπερσύνδεσμος: http://photoessencefl.wix.com/photo
Κόστος: Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.