Τρίτη 14 Μαΐου 2013

«Ο γνωστός μας άγνωστος Νίκος Γκάτσος» από το 1ο ΓΕ.Λ. Φλώρινας

Μια εξαιρετική μουσικοθεατρική παράσταση παρουσίασαν χθες, στην κατάμεστη αίθουσα του «Αριστοτέλη» καθηγητές και μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας. «Όλα κ. Νίκο είναι ‘δω» ο τίτλος της παράστασης – αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο, τον γνωστό – άγνωστο μας ποιητή.
Μέσα σε 85 λεπτά παρουσιάστηκε η ζωή και το έργο του, οι σχέσεις του με τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Μάνο Χατζιδάκι, το Μίκη Θεοδωράκη και η μεγάλη του συνεισφορά στο τραγούδι ως στιχουργού.
Ήταν ουσιαστικά μια παραλλαγή της περσινής παράστασης που ανέβηκε στην Αθήνα από την Μάνια Παπαδημητρίου στο θέατρο «Τριανόν».

Οι πρωταγωνιστές

Θεατρικό τμήμα
Αντωνιάδου Θεοδώρα, Κωνσταντίνου Ξένια, Καζαντζίδου Γεωργία, Κωνσταντινίδου Βασιλική, Μπαντίκη Εύα, Παρλαπανίδης Άγγελος, Ζουρνατζίδης Παύλος, Καρατζάς Αλέξανδρος, Τούλιος Τιμόθεος, Δημοπούλου Παρασκευή, Κολοθάς Νικόλαος (στο ρόλο του Νίκου Γκάτσου)
Μουσικό τμήμα
Ιωαννίδης Κωνστάντιος, Μπαμπάρης Γιάννης, Αριστείδου Δέσποινα, Δογούλη Βαγγελιώ, Αλέξη Δημήτρης, Μυλωνάς Θωμάς, Ιωάννου Αναστασία, Λούγκα Φωτεινή, Μπαντίκη Εύα, Χρυσικός Μιχάλης, Πετκάνη Φλώρα, Παρίση Κωνσταντίνα, Παρλαπανίδης Άγγελος, Ζουρνατζίδης Παύλος, Μπουντουλούλης Βαγγέλης
Σκηνοθεσία: Κολοθάς Νίκος
Μουσική Επιμέλεια: Μπουντουλούλης Βαγγέλης
Κείμενα: Μάνια Παπαδημητρίου - Μίλτος Χαραβιτσίδης - Νίκος Κολοθάς -Βαγγέλης Μπουντουλούλης
Οπτικοακουστικό υλικό, pc, οργάνωση προβολής: Πυργιλής Παντελής

Απολαύστε στο παρακάτω video του neaflorina αποσπάσματα από την εκδήλωση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.