Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Εκπαιδευτικές δράσεις στο δημοτικό σχολείο του Αγίου Παντελεήμονα

Πλούσια και δημιουργική σχολική χρονιά πέρασαν τα παιδιά του Αγίου Παντελεήμονα, χάρη στο μεράκι και τη διάθεση του διευθυντή της σχολικής μονάδας, Κώστα Τσολοπάνη, και των εκπαιδευτικών: Ευσεβία Στοϊκοπούλου, Βασιλική Ρωμανού, Ανθή Παπά, Δήμητρα Πετσάνη, Φανή Σιούτη και Δημήτρη Μαρκόπουλο.
Στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων, προγραμματίστηκαν και υλοποιήθηκαν πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις με τη συμμετοχή όχι μόνο των παιδιών, αλλά και των γονέων, σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία. Παραθέτουμε ενδεικτικά τις παρακάτω δράσεις:

• Επίσκεψη στο καζάνι του κ. Γρηγόρη Καραπατσιά, όπου τους έγινε ενημέρωση για τη διαδικασία της απόσταξης των σταφυλιών και τη δημιουργία του κρασιού και του τσίπουρου.
• Επίσκεψη στο Εργαστήριο Αρχαιολογικών Ανασκαφών, που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού του Αγίου Παντελεήμονα.
• Επίσκεψη στη Λίμνη της Βεγορίτιδας, στον Ανεμόμυλο, στο Ναό του Αγίου Παντελεήμονα και στο εξωκλήσι της Αγίας Πνεύματος.
• Επίσκεψη στο εργαστήριο Βιοκαλλιέργειας Παραδοσιακών Προϊόντων παραγωγής (πιπεριάς), των Αδελφών Ναουμίδη, όπου τους έγινε παρουσίαση των τοπικών προϊόντων και της διαδικασίας κονσερβοποίησης από την κ. Βιολέττα Πανοπούλου – Ναουμίδου.
• Επίσκεψη Οδοντιάτρων από το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου για έλεγχο των δοντιών, όλων των μαθητών του σχολείου μας.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις του σχολείου θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, προσφέροντας στα παιδιά ποικίλες εμπειρίες ζωής και δημιουργίας.

Συγχαρητήρια στον Άγιο Παντελεήμονα!

Δόξα Κωτσαλίδου
Υπ. Σχ. Δραστηριοτήτων Π.Ε. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.