Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Εφηβεία, σχολείο και εξετάσεις

Η εφηβεία, το σχολείο και οι εξετάσεις συζητήθηκαν στη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.
Στην εκδήλωση αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
• «Το παιδί μου είναι πια έφηβος: Τι αλλάζει;» Σ. Μουρτζούκου, ψυχολόγος
• «Διερευνώντας τα χαρακτηριστικά της εφηβείας μαζί με τους εφήβους: Παρουσίαση ερευνητικής εργασίας» Ζ. Μελισσίδου, κοινωνιολόγος, 2ο ΓΕΛ Φλώρινας
• «Επαγγελματικός προσανατολισμός και συμβουλευτική» Σ. Παπαχαρίσης, Υπεύθυνος ΚΕΣΥΠ
• «Ενισχύοντας την πίστη του εφήβου στις ικανότητές του» Ά. Μπαφίτη, κοινωνιολόγος, υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων
• «Λίγο πριν τις εξετάσεις: Υποστήριξη και αντιμετώπιση των δυσκολιών» Λ. Αχλαδά, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Gestalt
Παράλληλα, τα παιδιά του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας, και μέλη της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου «Το Σπίτι Της Γυναίκας», πήραν μέρος σε ένα σύντομο αλλά ενδιαφέρον δρώμενο.



Δείτε στο video τι δήλωσε η υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας, Άννα Μπαφίτη


2 σχόλια:

  1. Εξαιρετική ημερίδα, πολύ κατατοπιστικοί οι εισηγητές, ευρηματικότατα τα παιδιά που συμμετείχαν. Η παρουσία δε του project των μαθητών του 2ου ΓΕΛ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μία πολύ καλά οργανωμένη φοιτητική εργασία. Μία άλλη νότα έδωσαν τα θεατρικά δρώμενα. Συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα στην κα Άννα Μπαφίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.