Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Πέρασε από τη Βουλή το σχέδιο «Αθηνά»

Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από τη Βουλή των Ελλήνων πριν από λίγη ώρα η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τις κατευθύνσεις στα τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, του σχεδίου «Αθηνά».
Συνολικά ψήφισαν 275 βουλευτές. Οι 148 ψήφισαν «ναι», 125 ψήφισαν «όχι» και δύο ψήφισαν «παρών».
Δείτε εδώ τι ψήφισαν οι βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας.

2 σχόλια:

  1. Επειδή είστε εμπαθείς και δημοσιογράφοι της πλάκας διαβάστε τι ψηφίστηκε: Η τροπολογία που είχε αποσυρθεί στις 20 Μαρτίου ορίζει ότι στο τέλος του άρθρου 7 του νόμου 4009/2011 (Α΄195) προστίθεται μία ακόμη παράγραφος , η 10 , η οποία ορίζει τα εξής:
    Α.Με Προεδρικά Διατάγματα, που προβλέπονται στην παράγραφο 6 του παρόντος άρθρου , μπορούν να ιδρύονται, συγχωνεύονται, κατανέμονται, μετονομάζονται και καταργούνται Κατευθύνσεις σε τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ
    Β. Για τον ορισμό του αριθμού εισακτέων και τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων για την εισαγωγή σε Κατευθύνσεις των τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ εφαρμόζονται αντίστοιχα οι ισχύουσες διατάξεις για την εισαγωγή στα τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

    πηγή: (διαβάστε περισσότερα) http://www.alphafm.gr/archives/66687

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον εσύ είσαι εμπαθής και της πλάκας... ποια άραγε η διαφορά της τροπολογίας από το σχέδιο Αθηνά; Θα μπορούσα να σου παραθέσω άπειρες πηγές για να καταλάβεις το λάθος σου, αλλά φοβάμαι πως είναι δύσκολο να καταλάβεις...
    θα σου αναφέρω μόνο τη χθεσινή είδηση από το Αθηναϊκό Πρακτορείο:
    "Η τροπολογία με την οποία προωθείται το σχέδιο «Αθηνά» για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τίθεται σε ονομαστική ψηφοφορία αύριο το μεσημέρι, με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και των ανεξαρτήτων βουλευτών, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Νίκου Νικολόπουλου".

    "Τροπολογία με την οποία προωθείται το σχέδιο Αθηνά" λέει η είδηση... εκτός κι αν εσύ, ο παντογνώστης, αμφισβητείς και το ΑΠΕ. Κάνεις απλά copy paste, χωρίς καν να καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.