Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Έχει το μέταλλο του νικητή ο Αμύντας

Ο Αμύντας Αμυνταίου αντιμετωπίζοντας στο γήπεδο του μια ψυχωμένη και πολλά υποσχόμενη Καστοριά, απέδειξε ότι διαθέτη μέταλλο νικητή, καθώς μετά από μια αμφίρροπη αναμέτρηση κατάφερε να επικρατήσει με 25-24, αποτέλεσμα που του εξασφαλίζει σε μεγάλο ποσοστό την πρωτιά στον 2 όμιλο της Α2 και κατ’ επέκταση την συμμετοχή του στον αγώνα μπαράζ ανόδου, για την Α1.
Σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση, με κύριο χαρακτηριστικό της τις δυνατές μονομαχίες σε επίθεση και άμυνα, οι παίκτριες του Νίκου Γιώσκου με την βοήθεια των φιλάθλων τους, που για μια ακόμη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κερκίδες του ΔΑΚ, κατάφεραν να λυγίσουν την σθεναρή αντίσταση των Καστοριανών, στηριζόμενες στην καλή απόδοση των Κόρρα, Τσιομπάνου (12γκ.) αλλά και στα καθοριστικά τέρματα που πέτυχε η Μπάντη (3γκ.) στο τελευταίο 10λεπτο του αγώνα.
Οι γηπεδούχες με εξαίρεση τα πρώτα 5λεπτά, είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και με πρωταγωνίστρια την Πανδώρα, που ήταν ανίκητη κάτω από την εστία, έκλεισαν το ημίχρονο με προβάδισμα 3 τερμάτων 10-7.
Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Αμύντα να διατηρεί ισχνό προβάδισμα 3 τερμάτων μέχρι το 45λεπτό του αγώνα (17-14). Από εκείνο το χρονικό σημείο, η ομάδα του Ηλία Ταρε πέρασε στην αντεπίθεση, με βασικούς συντελεστές τις Γκάτζιου (8γκ) και Ζυγουρα Α. (7γκ) καθώς και τα αποδοτικά ατομικά μαρκαρίσματα σε Σκόνδρα Τζ. Και Τσιομπάνου, έφεραν το παιχνίδι σε απόλυτη ισορροπία (18-18) 10λεπτά πριν την λήξη.
Οι παίκτριες του Αμύντα δεν έχασαν την ψυχραιμία τους, μετά το ταιμ-αουτ που κάλεσε ο Νίκος Γιώσκος, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και πήραν εκ νέου προβάδισμα 3τερμάτων 2λεπτά πριν το φινάλε.
Η Καστοριά μέσα σ αυτό το χρονικό διάστημα ψαλίδισε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (25-24), αλλά τα χρονικά περιθώρια είχαν ήδη εξαντληθεί.
Διαιτητές: Μπουγιάκας Γ. – Μαυρίδης Δ.
Δεκάλεπτα: 4-2, 7-3, 10-7 (ημχ), 15-12, 18-18, 25-24.
Αμύντας Αμυνταίου (Ν.Γιώσκος): Κόρρα (τφ), Γιαπουντζή (τφ), Μπάντη 3, Παπαβασιλείου 1, Σκόδρα Τζ. 3, Σκόδρα Τ. 2, Ρακοπούλου 1, Τσιομπάνου 12, Τσένκο 2, Γεωργιάδου 1, Γαλμπάδη, Ηλιάδου, Πάνου.
Δίλεπτες Αποβολές: 4 Πέναλτι: 3/4
Α.Ο.Α Καστοριάς (Η. Ταρες): Δέλλα, Τολιοπούλου , Ζύγουρα Α. 7, Ζύγουρα Ι. 1, Τζιφονώτα 1, Λάζου, Γκάτζιου 8, Παρασκευαϊδου 3, Παπαβασιλείου 4, Πόπη, Σαββοπούλου, Κυβεντίδου.
Δίλεπτες Αποβολές: 5 Πέναλτι: 3/4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.