Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Σπουδαία νίκη για το Φιλυριακό σε μια κρίσιμη αγωνιστική

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 ο Φιλυριακός υποδέχτηκε στο Ποζατσίδειο Αθλητικό Κέντρο τις Πιερίδες Μούσες για την 9η αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Το ματς ήταν κρίσιμο και για τις δύο ομάδες από βαθμολογικής απόψεως. Για τον Φιλυριακό το ματς είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς στον αγώνα του πρώτου γύρου στην Κατερίνη η Φλωρινιώτικη ομάδα είχε επικρατήσει 3-0. Ταξίδεψε, δηλαδή, έπαιξε και νίκησε δίκαια με 3-0. Αλλά μερικές μέρες μετά ενημερώθηκε πως το ματς το «έχασε» στα χαρτιά με 3-0!!! Οι αρμόδιες αρχές επικαλέστηκαν τη μη συμμετοχή του Φιλυριακού στο Κύπελλο» και πήραν μια τέτοια απόφαση.
Στην αναμέτρηση της Κυριακής ο Φιλυριακός μπήκε πολύ δυνατά και στο 7ο λεπτό κιόλας της αναμέτρησης η Κάτη άνοιξε το σκορ με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ κάνοντας το 1-0.
Ο Φιλυριακός είχε τα ηνία της αναμέτρησης και αρκετές στιγμές που θα μπορούσε να απειλήσει όπως τα σουτ των Πέικου, Μάινου, Τσιλοφύτη, Κάτη αλλά και τη μεγάλη ευκαιρία με τη Μπασούρη σε τετ-α-τετ με την αντίπαλη γκολκίπερ με τη μπάλα να περνάει άουτ. Το συγκρότημα του Δημήτρη Ποζατσίδη κατάφερε και διπλασίασε τα τέρματά του στο 42΄ όταν η Λυπίτκα αφού συνεργάστηκε με τη Μπασούρη, πήρε τη μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή, προχώρησε και με δυνατό σουτ έκανε το 2-0. Οι Πιερίδες Μούσες μέχρι τότε δεν είχαν απειλήσει την εστία του Φιλυριακού. Στο 44΄ όμως κατάφεραν και μείωσαν σε 2-1 με πλασέ της Παπάζογλου.
Με γκολ από τα αποδυτήρια μπήκε ο Φιλυριακός στο β΄ ημίχρονο, όταν οι παίκτριες του Φιλυριακού συνεργάστηκαν, η μπάλα έφτασε στη μεγάλη περιοχή στην Κάτη που με πλασέ έκανε το 3-1. Στην πορεία του αγώνα ο Φιλυριακός κυνήγησε κι άλλα τέρματα και προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Στο 78΄ αποβλήθηκε η Πεσερίδου από τις Πιερίδες Μούσες με 2η κίτρινη κάρτα λόγω σκληρού μαρκαρίσματος. Στο 85΄ η Πέικου έβγαλε ασίστ στην Μπασούρη η οποία από πλάγια θέση δεξιά σούταρε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 4-1. Δύο λεπτά μετά οι Πιερίδες Μούσες μείωσαν σε 4-2 όταν η Μιχαηλίδου εκτέλεσε φάουλ, η γκολκίπερ των γηπεδούχων δεν έκανε καλή εκτίμηση της φάσης και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Να τονιστεί πως ο Φιλυριακός είχε αρκετές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος για γκολ σε προσπάθειες των Κάτη, Μπασούρη, Τσιλοφύτη, Λυπίτκα και Πέικου. Έτσι έληξε η νικηφόρα αναμέτρηση για τις παίκτριες του Φιλυριακού.
Την επόμενη Κυριακή ο Φιλυριακός υποδέχεται στο Ποζατσίδειο Αθλητικό Κέντρο τον Μαγνησιακό.
ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ (Ποζατσίδης Δ.): Μήσιου, Τσαμπάζη Φ., Βασιλείου, Καρατζά, Κάτη, Ζήκου, Πέικου, Λυπίτκα, Τσιλοφύτη, Μπασούρη, Μάινου (61΄Παπασωτηρίου).
ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ (Μπικούδης Ι.): Τσιώλη, Παπάζογλου (82΄ Γκούτζα), Κατσίμπουρα Α., Κατσίμπουρα Ο., Πολυχρονιάδου, Μιχαηλίδου, Καρασίμου, Πεσερίδου, Παλαμά, Κόλτση Μ., Τσινιάρου (35΄ Κόλτση Χ., 77΄ Μακρή)
Διαιτητικό τρίο: Καρυπίδης Μ., Αποστολούδας Αλεξ., Δέλιος Αθ. (ΠΕΛΛΑΣ) ΑΡΙΣΤΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.