Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ομαλή η μετασεισμική δραστηριότητα στη Φλώρινα

Ομαλή είναι η εξέλιξη του φαινομένου της σεισμικής δραστηριότητας στη Φλώρινα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο σεισμολόγος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Μανώλης Σκορδίλης.
«Δεν υπάρχει καμία περίεργη εξέλιξη και επίμονη δραστηριότητα. Δεν έχουμε στοιχεία που να δείχνουν μια μη ομαλή εξέλιξη στην περιοχή» πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι οι κάτοικοι της πόλης έχουν ηρεμήσει, έπειτα από τους «τέσσερις σεισμούς που είχαμε στις 17 Φεβρουαρίου, με τον μεγαλύτερο να φθάνει τα 4,5 Ρίχτερ».
Ο ίδιος τόνισε ότι δεν αναφέρθηκαν ζημίες ή τραυματισμοί και σημείωσε ότι ο κόσμος παραμένει ψύχραιμος.

22 σχόλια:

  1. ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο οι λαθροκυνηγοί κάθονται αυτές τις μέρες ψύχρεμοι στα σπίτια τους και δεν βγάζουν τα σκυλιά τους στα απαγορευμένα για κυνήγι μέρη.

      Διαγραφή
    2. σωστος! κανεις δεν ειναι ψυχραιμος κ ολοι φοβουνται!

      Διαγραφή
    3. Σε παρακαλώ....... που θα βγάλεις και γλωσσά, ότι κανείς δεν είναι ψύχραιμος ...... ο Δημαρχέσος μας όλα τα ξέρει ....... είναι διακεκριμένο μέντιουμ. Άρε Βοσκόπουλε

      Διαγραφή
  2. Οι μόνοι ψύχρεμοι είναι λαθροκυνηγοί που κάθονται στα σπίτια τους, αντί να βγουν με τα σκυλιά τους στα απαγορευμένα μέρη και να βγάλουν από τις φωλιές τους τα φοβισμένα άγρια θηράματα. Εκτός και αν τα κυνηγόσκυλα διαισθάνονται τους σεισμούς και λουφάζουν χωρίς καμία διάθεση κυνηγιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΚΡΥΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ....
    ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ...
    ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουτε αυτοι οι ιδιοι που τα γραφουν δεν ειναι ψυχραιμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Κ.ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ??? ΟΛΟΙ ΖΟΥΜΕ Σ'ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΙΚΟ...(Κ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο Κ.ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟΥ ΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ..ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ειναι κανενας ψυχραιμος!!Το βουνο στο Χωριο του Σιμο Ιωαννιδη και καθε βραδυ ακουμε βουιτα..Φοβομαστε παρα πολυ..Γινονται σεισμοι και ισως το χωριο να ειναι καταραμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. to vouno tou simona vouizei ka8e mera...kati trexei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αυτο που συμβαινει στο χωριο του Σ.Ιωαννιδη δεν ειναι φυσιολογικο.ειμαι κατοικος του Νεου Χωριου.καθε βραδυ τα σκυλια και γενικα τα ζωα στην ευρυτερη περιοχη ειναι ανυσιχα,ακουμε διαφορα βουιτα μεσα απο το βουνο..ανυσηχουμε και ζηταμε πληρης ενημερωση για το τι συμβαινει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παιδια δεν γινετε αλλο αυτη η κατασταση..Καθε βραδυ το βουνο βουιζει χωρις λογο τα σκυλια κανουν σαν δαιμονισμενα..Φημες λενε για αρκουδα με κεφαλι αλπακα μου γυρναει στο χωριο του Σιμου Ιωαννιδη..Ενα φορτηγακι γυριζει στο χωριο χωρις οδηγο..Τι να πω..Ειμαστε τρομαγμενοι..Ας μας ενημερωσει καποοιος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ενημερώνω υπεύθυνα αγαπητέ κύριε ότι η μοναδική πληροφορία που διαθέτουμε αφορά στη μάρκα του αγροτικού οχήματος, το οποίο είναι Datsun με κοτσαδόρο και φέρει στην καρότσα 4 μπάλες άχυρο προοριζόμενες για ζωοτροφή. Οι μπάλες είναι προς πώληση χωρίς μεσάζοντες εάν ενδιαφέρεστε αγαπητέ!

      Διαγραφή
  10. yparxoun fimes oti sto sigkekrimeno xorio yparxei ifaisteio ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καθημερινα κανουμε μελετες ερασιτεχνικες αλλα με μεγαλη εμπειρια γυρω απο το βουνο του σ.ιωαννιδη.τα αποτελεσματα πραγματικα πρεπει να μας ανησυχουν ολους.τα τελευταια 24ωρα πιστεψτε μας δεν κοιμαστε ησυχοι εμεις οι κατοικοι του νομου.ολοι στην ομαδα εξευρευνησης ειμαστε 100% σιγουροι πως κατι τρομακτικο θα συμβει.να ειστε ολοι σε επιφυλακη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΥΡΙΕ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ Σ.ΙΩΑΝΝΙΔΗ!!!ΟΛΟΙ ΜΕΣ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΖΕΙΤΕ!ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΡΧΕΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. και εγώ απο την Τάιμα ακούω υποχθόνια βουητά και μουγκανητά ΖΩΩΝ Μάλλον τα δυό βουνά της τάιμας και του τρίβουνου θέλουν να σμίξουν .Σκατά αρκούδων ακόμη δέν είδα στα χιόνια.Αυτά κοιμάντε Μόνο λύκοι και αλεπούδια κυκλοφοράν ..Ο βοσκος άς ανησυχεί για το οικόπεδο του εμπρός απο την παλιά ταβέρνα η εγνατία πρίν την στροφή για το νέο χωριό όπου πέρσι είχε ρίξει τόνους μπάζα .Λέτε να ανοίξει η γη και θα το καταπιεί το ..οικόπεδο του βοσκοδημάρχου.Καλά είστε απίθανοι γελοιγράφοι σχολιασταί....άκου ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ κάτω απο το νέο χωριό !Το άκουσα κι αυτό..¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. kurie oresivie viglator mn koroideute ta pragmata einai polu sovara....nees ereunes fanerwnoun oti to vouno t simona kruvei mesa t ena megalo hfaisteio....sumfwna me nees plhrofories se ligous mhnes 8a milame gia mia nea Pomphia...eidh ta katafugeia exoun arxisei na upodexonte kosmo apo peloponhso 8rakh akoma kai krhth....dn mporw na katalvw pou vriskete tn oreksh gia kakogousta asteia auth th stigmh....me olo to sevasmo apenanti sas....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανακοινωνω οτι εγω μετακομιζω απο το χωριο(??) του Σιμου Ιωαννιδη..Απιστευτα βουιτα ολο το βραδυ..Ο σκυλος μου βρεθηκε διαμελισμενος κρεμασμενος απο το σιφωνι τις πισω αυλης..Ενα μυστηριωδη οχημα κοβει βολτες με σβηστα φωτα στο χωριο..Στην κορυφη του βουνου υπαρχονυ υαινες που κατεβαινουν και τρωνε προβατα..Κατα την αποψη μου υπαρχει υφαιστιο..Βοηθεια μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. βοσκέ ούτε για την φύλαξη ζώων δέν αξίζεις..Τήν ώρα που με αγωνία ο κόσμος στην ομιλία του καθηγητή εξέφραζε τις έντονες ανησυχίες του πρίν λίγη ώρα ΕΣΥ ΕΠΙΝΕΣ ΑΤΑΡΑΧΟΣ ΤΟ τουρκικο καφεδάκι σου στο καφεχαρτοπαιγνείο κάτω απο την λέσχη αξιωματικών. Βοσκοδήμαρχε ( της πλάκας ) ούτε βοσκό φύλαξης γιδιών δέν θα σου ανέθετα στο βουνό μου.Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη ΖΩΑ στην χαράδρα με ΤΕΡΑΣΤΟ ΡΗΓΜΑ που σε ψηφίζουν ακόμη. Τελικά ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΧΑΡΑΔΡΟΥΠΟΛΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ " ΦΛΩΡΙΝΑ " ή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ? ΒΟΣΚΕ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ και θα το πληρώσεις πανάκριβα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εντελώς τυχαία σήμερα βρέθηκα στο συγκεκρημένο χωριό και όπως απολαμβανα την υπέροχη οσμή της φύσης μου εμφανίστηκε ενα περίεργο ζώο που ομολογώ οτι εμοιαζε με την παρακατω φωτογραφια
    http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/yodabat2010.jpg
    και οπως ημουν τρομαγμενος πηγα να φυγω και παραλιγο να με πατουσε ενα φορτηγακι και νομιζω οτι αυτο το φορτηγακι ειναι και αυτο που αναφερεται ο συμπολιτης μου ! Μηπως καποιος αρμοδιος πρεπει να ενδιαφερθει για την περιοχη? Να Αναφερθουμε στον Λιακοπουλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΟΙ ΥΑΙΝΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ. ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΖΩΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑ ΑΡΚΟΥΔΟ (ΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ) ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΑΛΠΑΚΑ. ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ ΤΟ ΟΔΗΓΕΙ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.