Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Υπόμνημα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και αντίθεσή μας στην πλημμελή και άδικη αντιμετώπιση της παιδείας από την πλευρά της Πολιτείας.
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των σχολείων της Περιφερειακής μας Ενότητας είναι η στελέχωσή τους με δάσκαλους και καθηγητές. Θέσεις φιλολόγων, μαθηματικών και καθηγητών Αγγλικών εξακολουθούν να παραμένουν κενές σε πολλά σχολεία, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του πρώτου τριμήνου της σχολικής χρονιάς. Τα μαθήματα στα σχολεία αυτά, είτε δε διδάσκονται καθόλου, είτε γίνεται προσπάθεια από τους υπάρχοντες δάσκαλους και καθηγητές να καλύψουν τα κενά, με αμφίβολα όμως αποτελέσματα. Αλλά οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό δε σταματούν εκεί. Χαρακτηριστικά, στο Μουσικό Γυμνάσιο & Λύκειο Αμυνταίου, ένα σχολείο κόσμημα τα προηγούμενα χρόνια, δεν έχουν τοποθετηθεί μέχρι τώρα οι περισσότεροι καθηγητές Μουσικής !!! Ζητάμε λοιπόν τη άμεση κάλυψη των όλων των κενών θέσεων στα σχολεία για να μη χαθούν άλλες διδακτικές ώρες.
Η συνεχής μείωση των κονδυλίων χρηματοδότησης της πολιτείας προς τις σχολικές επιτροπές καθιστά προβληματική τη λειτουργία των σχολείων και υποβαθμίζει το δικαίωμα των παιδιών μας στην δωρεάν εκπαίδευση. Τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων δεν μπορούν πλέον να καλυφθούν από τα περιορισμένα αυτά κονδύλια, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται συνεχώς ελλείψεις σε όλα τα σχολεία. Δεν θα ανεχθούμε καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνσή για τη λειτουργία των σχολείων, αφού οι φόροι που έχουμε ήδη αποδώσει προς το κράτος θα πρέπει να διατεθούν για αυτό το σκοπό.
Όσον αφορά στη θέρμανση των σχολείων του νομού μας, απαιτούμε την παροχή αποφορολογημένου πετρελαίου θέρμανσης για όλα τα σχολεία του νομού, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν φαινόμενα έλλειψης πετρελαίου καθ΄όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου. Είναι παράλογο τα σχολεία της ακριτικής περιοχής μας, με δεδομένες τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται σχολικές μονάδες της Κρήτης και της Ρόδου. Δε ζητάμε να μειωθούν τα κονδύλια άλλων περιοχών για να καλυφθούν οι δικές μας ανάγκες. Ζητάμε επιπλέον κονδύλια για να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε χρόνο.
Θα αγωνιστούμε ενωμένοι για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων μας, αλλά και επιφυλασσόμαστε ότι θα προβούμε σε όποιες ενέργειες κρίνουμε κατάλληλες και αναγκαίες προκειμένου να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των παιδιών μας στη συνταγματικά κατοχυρωμένη δωρεάν εκπαίδευση.
Το χρωστάμε στο μέλλον των παιδιών μας …

Για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Καράντζας Λάζαρος

7 σχόλια:

  1. Μαζεψου Καραντζα...ποιος σε όρισε εσένα προεδρο να εκπροσωπεις εστω και προσωρινα τους συλλογους; συνελλεξες ψηφους; εστω απο το ενα τριτο των μελων ολων των συλλογων γονεων και κηδεμονων,ωστε να υπογραφεις και προεδρος προσωρινης επιτροπης; και αν συνεβη, για πες και σε μας, πότε εγινε η ψηφοφορια για την προσωρινη διοικουσα επιτροπη και εκλεχθηκες και προεδρος; και που ανακοινωθηκε ημερομηνια οτι προκειται να γινει ψηφοφορια για να ψηφισουμε; Παρακαλούμε πολυ λοιπον,να μην συνεχιστει αυτος ο εμπαιγμος εις βαρος μας και μην χρησιμοποιεις τη φράση
    "για το μελλον των παιδιων μας "...για το δικο σου μελλον φροντιζεις...Βρες αλλο δρομο για την πολιτικη που σε απασχολει! ΟΧΙ μεσα απο φλεγοντα θεματα ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. Δεν δεχομαστε να υποτιμας την νοημοσυνη μας ΝΤΡΟΠΗ!!

    ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή το παραπάνω σχόλιο, κρίνοντας από προσβλητικό και υποτιμητικό ύφος του, δείχνει να είναι κατευθυνόμενο με σκοπό την απαξίωση της προσπάθειας μας και για να μη μείνει η οποιαδήποτε λανθασμένη εντύπωση όσων θα το διαβάσουν, σας καταθέτω το ιστορικό της πρωτοβουλίας των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων :
      Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το χειμώνα του 2011 από τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων όλων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης της Φλώρινας, όταν εντοπίστηκαν τα πρώτα προβλήματα στην τροφοδότηση των σχολείων με πετρέλαιο. Στη συνέχεια το φθινόπωρο του 2012 με αφορμή την κινητοποίηση των συλλόγων και των φορέων του Νομού για το πετρέλαιο, η πρωτοβουλία μας διευρύνθηκε με τη συμμετοχή και των ΔΣ των Συλλόγων των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
      Στις 14 Νοεμβρίου 2012 μετά από έγκαιρη ειδοποίηση των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων όλων των σχολείων του Νομού μας (με τηλεφωνική επικοινωνία αλλά και αποστολή πρόσκλησης μέσω e-mail στους διευθυντές των σχολικών μονάδων) πραγματοποιήθηκε ανοικτή συγκέντρωση με πάνω από εκατό (100) μελη των Δ.Σ. και απλών μελών των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όλων των βαθμίδων της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας. Στη συγκέντρωση αποφασίστηκε μετά από αδιαμφισβήτητες από τους παρόντες, δημοκρατικές διαδικασίες, η σύσταση θεσμικού δευτεροβάθμιου οργάνου των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της ΠΕ Φλώρινας μέσω πρωτοδικείου, καθώς και η προσωρινή του εκπροσώπηση με αντιπροσωπευτικό τρόπο, τόσο ανά βαθμίδα εκπαίδευσης όσο και γεωγραφικά. Ως ρόλος της Προσωρινής Διοικούσας ορίστηκε ο συντονισμός για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται και η εκπροσώπηση των ΔΣ των παρόντων Συλλόγων με βάση τα ψηφίσματα τα οποία και πάρθηκαν με πλήρη ομοφωνία. Ένα από τα ψηφίσματα αυτά ήταν και η διάχυση των ψηφισμένων θέσεων μας με αποστολή γραπτών υπομνημάτων σε οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο θεσμικό όργανο ή φορέα.

      Ενημέρωση για τη συγκέντρωση αυτή καθώς και τα ψηφίσματα βρίσκονται στο σχετικό site: http://esgkflorinas.blogspot.gr

      Σήμερα η διαδικασία για την ίδρυση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων βρίσκεται στο στάδιο της συλλογής των απαραίτητων εγγράφων από τους ενδιαφερόμενους Συλλόγους σύμφωνα με τις οδηγίες εξουσιοδοτημένου δικηγόρου. Έχουν ενημερωθεί για τη προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, ως προς το σκοπό αυτό, όλα τα ενδιαφερόμενα ΔΣ. Μετά την ολοκλήρωση της ιδρυτικής πράξης θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ όπως ο νόμος ορίζει.
      Για μία φορά ακόμη καλούμε όλους του Συλλόγους να συμμετάσχουν σε αυτή την ενωτική διαδικασία.

      Ευχαριστώ,

      Κυριακού Γεώργιος,
      Μέλος της πρωτοβουλίας για συντονισμό των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

      Διαγραφή
  2. Ως προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή έχουμε αποφασίσει να μην απαντάμε σε ανώνυμα σχόλια, αλλά επειδή ο Ανώνυμος 8:25 απευθύνεται σε μένα προσωπικά, θα τον παρακαλούσα να μου στείλει ένα mail για να του απαντήσω ευχαρίστως σε όσα ρωτάει.

    Το mail μου είναι karanflo@hol.gr

    Ευχαριστώ
    Λάζαρος Καράντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειμαστε αρκετοι, για να σου στελνουμε ο καθενας το mail του. Μπορεις να μας απαντησεις 'ευχαριστως', με τον ιδιο τροπο που σε ρωταμε, ΔΗΜΟΣΙΩΣ. Υπάρχει κάτι που δεν πρεπει να μαθουν ΟΛΟΙ οι γονεις των μαθητων των σχολειων; Γιατι πρεπει να απαντησεις προσωπικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή αν υπάρχει, η όποια στήριξη για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα θα πάρει και εμάς η μπάλα; θα ανακατέψετε και τα σχολεία τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν καταντούμε αυτή την προσπάθεια να θέλουμε από καιροσκοπισμό και υστεροβουλία και προσωπικά κόμπλεξ να την καταδικάζουμε και μάλιστα ΑΝΩΝΥΜΑ, όταν δεν κατανοούμε ότι έχουμε υποχρέωση, έστω και μέσω ενός προσωρινού οργάνου, να απευθυνόμαστε στον όποιον θεσμικό άρχοντα επισκέπτεται το νομό μας, για πραγματικά και καίρια προβλήματα του τόπου μας, τότε μας αξίζει ό,τι ακριβώς συμβαίνει. Στον ανώνυμο που δεν πρόλαβε να "πιάσει" την καρέκλα, ας του παραχωρήσει ο κύριος Καράντζας επώνυμα ένα "σμαμνάκι". Συγχαρητήρια κ. Καράτζα, αλλά σπαταλάται το χρόνο σας για κάποιους που βλέπουν παντού μόνο χίμαιρες, γιατί ο φθόνος και η υστεροβουλία δεν τους αφήνουν να δουν τίποτε άλλο. Δώστε τους επιτέλους επώνυμα το "σκαμνάκι"!!!. Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΟΥ, που, αν θέλετε ΚΎΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ, σας στέλνω το e-mail. ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ. Τα συγχαρητήρια κύριε ανώνυμε δίνονται ανώνυμα, οι διαμαρτυρίες σας όμως μετά και την πρόσκληση-πρόκληση επώνυμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πως προέκυψε η στήριξη στον Τσίπρα; Αναφέρεται κάτι σχετικό στο υπόμνημα;Γιατί βλέπετε φαντάσματα; Γιατί με τόση ευκολία σπιλώνετε υπολήψεις και μάλιστα ανώνυμα; Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και όχι να ρίχνουμε λάσπη ο ένας στον άλλο. κ. Καράντζα εκτιμώ τη στάση σας απέναντι στα κακοήθη σχόλια που γράφονται και ελπίζω να συνεχίσετε με την ίδια θέρμη την πρωτοποριακή προσπάθεια οργάνωσης ενός συλλογικού οργάνου γονέων και κηδεμόνων του νομού μας.Σίγουρα θα βρείτε πολλούς συμπαραστάτες σε αυτήν την προσπάθεια, πολύ περισσότερους από τους κακεντρεχείς και καχύποπτους που στρέφονται εναντίον σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.