Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Επιστολές της ΕΛΜΕ

Θέμα: Υποστήριξη Αιτημάτων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

Προς: ΟΛΜΕ

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας εγκρίνει, στηρίζει και προωθεί τα ακόλουθα αιτήματα που μας έθεσαν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στην περιοχή ευθύνης μας:
1. Αναβάθμιση της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και όχι κατάργησή της, δεδομένου ότι πρόκειται για φορέα που καλύπτει το σύνολο των βαθμίδων εκπαίδευσης.
2. Οικονομική στήριξη και ακώλυτη συνέχιση της λειτουργίας των Ειδικών Σχολείων, των Τμημάτων Ένταξης, της Παράλληλης Στήριξης και του συνόλου των δομών της Ειδικής Αγωγής.
3. Προώθηση της Συνεκπαίδευσης-Ένταξης των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη Γενική Εκπαίδευση μόνον υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις, δηλαδή όταν θα έχει ήδη προσληφθεί εκεί το κατάλληλο προσωπικό ειδικής αγωγής, θα έχουν αποκτηθεί τα κατάλληλα υλικοτεχνικά μέσα και θα έχουν εξευρεθεί οι απαιτούμενοι χώροι.
4. Διεξαγωγή διαγωνισμού ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής για την πρόσληψη των απαιτούμενων στις δομές της ειδικής αγωγής εκπαιδευτικών, δεδομένων των πάγιων αναγκών που υφίστανται και ετησίως καλύπτονται από αναπληρωτές.
5. Συνέχιση της λειτουργίας των ΚΕΔΔΥ.
Παρακαλούμε το Προεδρείο της Ομοσπονδίας να μεριμνήσει για τα παραπάνω κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες.

Θέμα: Ταχύτερη Διεκπεραίωση Διαδικασιών Χορήγησης Σύνταξης και Εφάπαξ.
κ. Βουλευτές,
Όπως γνωρίζεται, υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων υπέρ νέων συνταξιούχων και στη χορήγηση του εφάπαξ.
Συνάδελφοί μας που εγκατέλειψαν την ενεργό υπηρεσία μετά από μία ολόκληρη ζωή στην εκπαίδευση, στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, περιμένουν ακόμη την έκδοση της σύνταξής τους και φυσικά τη χορήγηση του εφάπαξ. Αντιλαμβάνεστε βεβαίως ότι η διόγκωση που έχει επέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις των νοικοκυριών προς το κράτος, επιφέρει σημαντικές δυσκολίες βιοπορισμού σε αυτούς τους ανθρώπους. Ταυτόχρονα, δεν είναι απαραίτητο ότι όλοι εξ αυτών είχαν κάποιες οικονομίες για την κάλυψη των αναγκών τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ενώ σημειώνεται και αδυναμία δανεισμού τους από τις τράπεζες.
Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε να μεριμνήσετε μέσω της επιρροής και των δυνατοτήτων που σας παρέχει το αξίωμά σας, κάνοντας όποιες ενέργειες μπορείτε, προκειμένου να στηρίξετε την ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών χορήγησης σύνταξης και εφάπαξ στους δικαιούχους συναδέλφους και μη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αργύρης Κολοκοντές
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ηλίας Μούλελης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.