Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Επέστρεψαν τα χιόνια

φωτ. αρχείου
Έντονη κατά διαστήματα είναι η χιονόπτωση ακόμα και μέσα στην πόλη της Φλώρινας, με το τοπίο να είναι παντού λευκό. Ειδικά στα ορεινά η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κρίνεται απαραίτητη και λόγω του παγετού.
Προσοχή, πάντως, χρειάζεται από οδηγούς και πεζούς λόγω της ολισθηρότητας που παρατηρείται. Η θερμοκρασία αυτή τη στιγμή είναι λίγο πάνω από το 0.

17 σχόλια:

  1. ΝΤΡΟΠΗ!!!
    Δήμαρχε και Δημοτικό συμβούλιο Πρεσπών,
    με τέτοιες καιρικές συνθήκες, πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία; Σήμερα βγάλατε την απόφαση να είναι κλειστά στις 7.40 περίπου, όταν οι μαθητές από τα γύρω χωριά ήταν είδη στο δρόμο και περίμεναν τα λεωφορεία, τα οποία δεν μπόρεσαν να πάνε. Πώς διακινδυνεύετε την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών που μετακινούνται από τα γύρω χωριά και τη Φλώρινα;
    Γιατί η αυτή η αδιαφορία;
    Μόνο με ένα ατύχημα, δηλαδή, θα φροντίσετε να αποφασίζετε έγκαιρα, από το προηγούμενο βράδυ, για το κλείσιμο των σχολείων, όταν μάλιστα η Ε.Μ.Υ. ανακοινώνει επιδείνωση του καιρού και επικινδυνότητα στο οδικό δίκτυο, το οποίο δεν μπορείτε να κρατάτε πάντα ανοιχτό και ασφαλές;
    Μόνο με την παρουσία του Συλλόγου Γονέων έξω από το Δημαρχείο θα ενδιαφερθείτε για την ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών της περιοχής σας;
    ΝΤΡΟΠΗ!!!
    Για να δούμε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μην ανησυχείτε σε μία εβδομάδα θα έχουμε καλοκαίρικαι θα κάνουμε ηλιοθεραπεία στις ξαπλώστρες της Βίγλας και της κεντρικής πλατείας .Σε λίγο νέα φλώρινα...είδηση θα είναι να μήν χιονίζει καθόλου στην Φλώρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΛΕΣ "ΑΚΟΜΑ" ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ!!!! ΠΩ! ΠΩ! ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΡΕ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΕ;
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΠΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ; ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ.
    ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ;
    ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ;
    ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ;
    ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ.
    ΚΑΙ ΜΗ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΝΟΥΜΕ.
    ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ, ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ, ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ.
    ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί των μικρών σχολείων, όπως αυτό της Πρέσπας, διδάσκουν συγχρόνως και σε άλλα σχολεία του Νομού. Σε ποιό χωριό ή πόλη να μείνουν; Άρα, υποχρεούνται να μετακινούνται, και μάλιστα, με δικά τους έξοδα. Δεν τα καλύπτει η υπηρεσία, όταν μάλιστα αυτές οι μετακινήσεις γίνονται καθαρά για τις ανάγκες τις υπηρεσίας.
      Εσύ σε πόσες περιοχές του Νομού δουλεύεις; Μήπως μόνο στη Φλώρινα;
      Ενημερώσου και μετά μίλα!

      Διαγραφή
    2. ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ 2.37 ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ;

      Διαγραφή
    3. Άσε φίλε,,,,κανένας άνεργος πτυχιούχος δεν θα διακινδύνευε τη ζωή του για 800 ψωροευρώ! Αλλού το παραμύθι!

      Διαγραφή
  5. Οι εκπαιδευτικοί με αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να εργαστούν. Δεν μπορούμε να διδάσκουμε και να παγώνουμε, ούτε έχουμε όλοι αυτοκίνητα ως μεταφορικό μέσο. Ήδη με τις μειώσεις στους μισθούς μας, μόλις που τα βγάζουμε πέρα, δεν θα πληρώνουμε και ταξί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ. ΠΟΣΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ; ΑΡΑ Η ΜΕΤΕΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. ΕΣΥ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ; ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΜΕΝΟΥΝ. ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ, ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ Β ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΙΑ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ. ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ. ΛΙΓΗ ΕΥΓΕΝΕΙΑ.. ΔΕ ΒΛΑΠΤΕΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ!11
    ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ!
    ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ!
    ΚΑΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΧΙΟΝΙ ΤΗΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΕΓΩ ΠΙΟ ΝΟΡΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι εκπαιδευτικοί θέλουν κλειστά τα σχολεία
    μόνο όταν δεν μπορούν οι δήμαρχοι και οι διευθυντές τους να τα λειτουργήσουν όπως πρέπει:
    Μόνο όταν δεν έχουν πετρέλαιο και όταν δεν παρέχονται οι συνθήκες ασφάλειας για τους μαθητές και για τους ίδιους!
    Πρέπει με κάποιον τρόπο να προστατέψουν την υγεία και ασφάλεια των μαθητών τους και τη δική τους.
    Και σε αυτό συμφωνούν και οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων!
    Πού το παράλογο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρε πως την πέσαν οι εκπαιδευτικούληδες στον 2:37 επειδή τους τα είπε χύμα. Αμέσως τα βρήκαν τα συνδικαλιστικά επιχειρήματα. Έτσι μάθαν έτσι πορεύονται.
    Για να τα βάλουμε όμως στη σειρά.
    Ένα επιχείρημα αντέταξαν οι επκαιδευτικοί. Υποχρεούνται λένε εκτός απο την Πρέσπα να κάνουν μαθήματα και σε άλλα σχολεία του Νομού.
    Και τώρα η αλήθεια. Οι εκπαιδευτικοί χωρίζονται σε 2 βαθμίδες. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δάσκαλοι και Καθηγητές.
    Κανένας Δάσκαλος της Πρέσπας δεν κάνει μάθημα και σε άλλα σχολεία του Νομού. Από τους καθηγητές της Πρέσπας κάνουν μάθημα σε άλλα σχολεία δύο, τρεις άντε τέσσερις. Ε, δε γίνεται γι΄ αυτούς τους τρεις να κλείνουν ή να ανοίγουν τα σχολεία. Ας μην πάνε τις λίγες δύσκολες μέρες λόγω καιρικών συνθηκών και θα αναπληρώσουν τα λίγα μαθήματα αργότερα. Να δρομολογηθεί άμεσα αυτή η λύση για να μη μας κοροϊδεύουν. Και για να τελειώνουμε. Κοντά σε αυτούς τους τρεις, που έχουν δίκιο, κάνουν πάρτυ όλοι οι υπόλοιποι.
    Ότι και να πούνε, ότι και να γράψουν δε θα πείσουν κανέναν για το γεγονός πως υπάρχουν κάποιοι που χαίρονται περισσότερο και από τους μαθητές όταν κλείνουν τα σχολεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν, σε σύλλογο 10 καθηγητών οι 3-4 είναι περίπου οι μισοί. Αν αποουσιάσουν τις ''λίγες δύσκολες μέρες'' δεν μπορεί να λειτουργήσει το σχολείο. Και ποιός λέει ότι ο κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να απουσιάσει από το σχολείο του όποτε θέλει;
      Έπειτα, οι δάσκαλοι μπορεί να μην κάνουν μάθημα σε άλλα σχολεία, αλλά κάνουν ο γυμναστής, ο αγγλικός, ο καλλιτεχνικός, ο γαλλικός, ο πληροφορικός του δημοτικού μάθημα σε άλλα σχολεία. Λίγοι είναι και αυτοί;
      Τέλος, δεν ανέφερες καθόλου την ασφάλεια των μαθητών!!!!
      Περνούν το Περβάλι που πλέον (λόγω κρίσης και των γνωστών συνεπειών της) δεν το καθαρίζουν.
      Μήπως, από τα λεγόμενά σου, μένει μόνο ο φθόνος προς τους εκπαιδευτικούς και τίποτα άλλο;

      Διαγραφή
  10. ΡΕ ΣΥ ΦΙΛΕ 10΄12.ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΣΟΥ ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ.ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ . ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΔΕ ΣΤΟΝ 2΄37, ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΦΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ Κ Ρ Α Τ Η Σ Ε ΤΟ ΣΤΟ Μ Υ Α Λ Ο ΣΟΥ , Μ Ο Ν Ο Γ Ι Α Τ Η Ν Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α ΤΩΝ Π Α Ι Δ Ι Ω Ν. ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.