Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Μεγάλη νίκη του Φιλυριακού και ανατροπή του σκορ μέσα στη Θεσσαλονίκη

ΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΣΚΟΡ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟΥΣ 3 ΠΟΛΥΤΙΜΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΗΤΤΗΤΟ ΜΕΝΤΕΚΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 ο Φιλυριακός, στο πρώτο ματς της νέας χρονιάς, αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Μέντεκα Καλαμαριάς τον οποίο και νίκησε με 1-2 πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση. Οι παίκτριες του Δημήτρη Ποζατσίδη αγωνίστηκαν με πάθος και αποφασιστικότητα και η νίκη τους έχει μεγάλη αξία, καθώς η ομάδα του Μέντεκα ήταν αήττητη μέχρι το Σάββατο. Ο Φιλυριακός έστειλε παντού μηνύματα, σ' όλο το χώρο του ποδοσφαίρου πανελληνίως, πως οι αγώνες κερδίζονται και χάνονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και πουθενά αλλού. Άλλωστε στο πολύπαθο Γυναικείο Ποδόσφαιρο με τις τρομερές οικονομικές δυσκολίες είναι κατόρθωμα μόνο που αγωνίζεται κάποια ομάδα. Και αυτό πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι αρμόδιοι και όσοι κωφεύουν στις φράσεις "οικονομικές δυσκολίες" και "επιβίωση των σωματείων".
Ο αγώνας άρχισε πολύ θετικά για τον Μέντεκα Καλαμαριάς που προηγήθηκε στο σκορ με 1-0 στο 3ο λεπτό με δυνατό σουτ της Πλακίδου. Ο Φιλυριακός αντέδρασε άμεσα και πήρε την κατοχή της μπάλας. Δημιούργησε φάσεις επίκίνδυνες με τη Μάινου, τη Μπασούρη και την Καρατζά και έδειξε πως θα διεκδικήσει το καλύτερο μέχρι τέλους. Πολύ καλή ήταν και η επέμβαση της Μήσιου σε τετ-α-τετ επιθετικού του Μέντεκα. Η γκολκίπερ του Φιλυριακού βγήκε από την εστία της και με την επέμβαση της έσωσε την ομάδα από τον κίνδυνο.
Στο 2ο μέρος ο Φιλυριακός είχε πολλές φάσεις. Αρχικά το δυνατό σουτ της Κάτη ανάγκασε την Κουτλόγλου να διώξει σε κόρνερ. Στη φάση που συνεχίστηκε η Πέικου δίπλα από την εστία έστειλε τη μπάλα άουτ. Δύο μεγάλες φάσεις στο ίδιο λεπτό. Το γκολ δεν άργησε να έρθει. Από εκτέλεση κόρνερ η Μπασούρη έπιασε καρφωτή κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μέντεκα κάνοντας το 1-1 στο 62΄.
Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και δημιούργησαν επικίνδυνες στιγμές. Σε φάση τετ-α-τετ η Μήσιου βγήκε μπροστά από την επιθετικό, της έκλεισε το οπτικό πεδίο και έτσι η μπάλα κατέληξε άουτ, δίπλα από το δοκάρι. Και σε άλλες 2 περιπτώσεις η γκολκίπερ του Φιλυριακού βρέθηκε σε ετοιμότητα διώχνοντας την πρώτη φορά με τα πόδια και τη δεύτερη μπλοκάροντας σταθερά ένα επικίνδυνο σουτ.
Το γκολ της νίκης ήρθε στο 75΄όταν η Μάινου έβγαλε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Μέντεκα, η Μπασούρη, που είχε πάρει τις αντίστοιχες οδηγίες από τον πάγκο για τις κινήσεις της στην επίθεση, πέρασε την αμυντικό και μετά την τερματοφύλακα και σε κενή εστία έκανε το 1-2. Στη συνέχεια του αγώνα, το πάθος και η αυταπάρνηση των παικτριών του Φιλυριακού δεν επέτρεψαν στη γηπεδούχο ομάδα να ξαναδημιουργήσει άλλη επικίνδυνη φάση.
Ο Φιλυριακός έφυγε με τους 3 βαθμούς από τη Θεσσαλονίκη απέναντι σε μια πολύ δυνατή και αήττητη έως τότε ομάδα και η νίκη αυτή συνδυάστηκε και με το ντεμπούτο της νεαρής παίκτριας του συλλόγου Ρούλας Χαραλαμπίδου. ΜΙα ακόμα νέα παίκτρια που εντάσσεται στο δυναμικό του συλλόγου όπως έχει συμβεί με αρκετές ακόμα τα τελευταία χρόνια.
ΜΕΝΤΕΚΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Μπαλασόπουλος Αντώνιος): Κουτλόγλου, Νούσια, Κλεπουσιώτου (41΄Γεωργαντζή), Ησαϊα, Μαχλά, Τσάκαλου, Τσελέκογλου, Ευστρατίου, Ναλμπάντη (84΄ Κώττα), Πλακίδου, Σιαμαντά.
ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ (Ποζατσίδης Δημήτριος): Μήσιου, Βασιλείου, Κάτη, Τσαμπάζη Φ., Καρατζά, Ζήκου, Πέικου (88΄ Χαρίση), Λυπίτκα, Τσιλοφύτη, Μπασούρη, Μάινου (84΄Χαραλαμπίδου).
Διαιτητικό τρίο: Τρέβλας Π., Ασβεσταράς Ευ., Κωστούλης Κ. (ΗΜΑΘΙΑΣ) ΘΕΤΙΚΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.