Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Νικητής του ντέρμπι ο Αμύντας κόντρα στον Φιλώτα

Ήττα για τον Φιλώτα Μ.Π.Σ. από τον Ε.Σ. Αμύντα με σκορ 20-10 στο τοπικό ντέρμπι που έγινε στο κατάμεστο από κόσμο ΔΑΚ Αμυνταίου. Σε γενικές γραμμές ήταν ένας καλός αγώνας που κυριάρχησε ο Αμύντας από το πρώτο λεπτό στο σκορ και με τον Φιλώτα να υστερεί δραματικά στον τομέα των σουτ.
Αναλυτικότερα, το 1ο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ δυνατά και γεμάτο ένταση με τον μεν Φιλώτα να παίζει υποδειγματική άμυνα αλλά ασυντόνιστο στην επίθεση και με κακές επιλογές στα σουτ. Ο δε Αμύντας είχε στις τάξεις του μια εκπληκτική Ciobanou και την Κόρρα που σταματούσε αποτελεσματικότατα όλες τις επιθετικές ενέργειες του Φιλώτα. Η εικόνα αυτή των ομάδων είχε σαν αποτέλεσμα να λήξει το ημίχρονο 11-2 με τον Αμύντα να έχει επιβάλει τον ρυθμό του και με τον Φιλώτα να αδυνατεί να σκοράρει μέχρι και το 11ο λεπτό πετυχαίνοντας οριακά 2 γκολ και χάνοντας σχεδόν όλα τα πέναλτι.
Στο 2ο ημίχρονο η ομάδα του Φιλώτα μπήκε πιο αποφασισμένη να διεκδικήσει την νίκη από την γηπεδούχο ομάδα του Αμύντα. Οι φιλοξενούμενες ανέβασαν τους ρυθμούς τους, αυτό όμως δεν ήταν ικανό για να ανατραπεί η διαφορά στο σκορ. Οι Φιλωτιανές εξακολουθούσαν να χάνουν τα πέναλτι και αδυνατούσαν να ολοκληρώσουν αιφνιδιασμούς και επιθετικές ενέργειες. Οι γηπεδούχοι αν και χαμήλωσαν το ρυθμό, δεν έχασαν στιγμή τον έλεγχο, με την Ciobanu να συμπληρώνει 11 γκολ. Κάπως έτσι έληξε το τοπικό ντέρμπι, με τον Αμύντα να πανηγυρίζει μια σχετικά εύκολη νίκη, με το τελικό σκορ 20-10 και να επιβεβαιώνει ότι οι απουσίες στην προπόνηση στοιχίζουν ακριβά.
Καλύτερες παίχτριες του αγώνα από τον Φιλώτα, ήταν η Ταιρίδου η οποία είχε πολύ καλή εμφάνιση στο τέρμα και στην άμυνα η Γκάτσιου μέχρι την στιγμή που χτύπησε στον καρπό ενώ αναμφισβήτητα καλύτερη παίκτρια του Αμύντα αλλά και του αγώνα ήταν η Ciobanu με 11 γκολ, αλλά και η Κόρρα η οποία ήταν ανίκητη στο τέρμα της.
Στα αξιοπρόσεκτα του αγώνα ήταν η σεμνή τελετή και η 1 λεπτού σιγή που τηρήθηκε στην μνήμη του Γ. Καρναγελίδη, παίκτη του Αμύντα που στην διάρκεια αγώνα τον Ιανουάριο του 1995 έπεσε νεκρός από ανακοπή. Στο διάλειμμα του ημιχρόνου έγινε και η βράβευση από τον Ε.Σ Αμύντα της Μοσχοπούλου, αθλήτριας Ξιφασκίας για την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος στην ηλικία της.
Το Δ.Σ. συγχαίρει την ομάδα του Αμύντα για την δίκαιη νίκη της καθώς και τους διαιτητές του αγώνα Πάγιο Κ. και Τσιάνα Β. από την Κοζάνη για την άψογη διαιτησία τους. Τέλος το Δ.Σ θέλει να τονίσει στις αθλήτριες ότι ο εφησυχασμός και ένα καλό ξεκίνημα στην αρχή της χρονιάς δεν αρκεί, χρειάζεται συνεχής εντατική δουλειά από όλους για έχουμε μια αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα της Α2.
Συνθέσεις ομάδων:
Φιλώτας Μ.Π.Σ: (Λιότσκα Θ. – Κούπας Δ.) Ταϊρίδου Θ. (ΤΦ), Σουμτάκη Ι. (ΤΦ), Κλάζογλου Ε., Κατωτοικίδου Α. (1), Βογιατζή Μ., Γκάτσιου Α., Τσουτσουλάκη Σ. (2), Παραστατίδου Σ., Αβραμίδου Γ. (2), Στρατάκη Ε., Τολούδη Ε. (1), Παπαδοπούλου Α., Χαριτοπούλου Ο. (2), Φυλάκη Φ. (2).
Πέναλτι: 2/7 Δίλεπτες: 2
Ε.Σ Αμύντας: (Γιώσκος Ν.): Κόρρα Π. (ΤΦ), Γιαπουτζή Δ. (ΤΦ), Μπάντη Β. (1), Γεωργιάδου Ε. (1), Παπαβασιλείου Α. (2), Ρακοπούλου Η., Σκόδρα Ν. (3), Cenko M. (1), Ciobanu X. (11), Σκόδρα Τ. (1), Γαλμπάδη Α., Πάνου Α., Ηλιάδου Φ., Δημητριάδου Ι.
Πέναλτι: 1/4 Δίλεπτες: 2

Δελτίο Τύπου ΜΠΣ «Φιλώτα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.