Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Υπόμνημα του Συλλόγου Τριτέκνων Φλώρινας προς τον Αλ. Τσίπρα

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΤΟ 2013 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΤΕΚΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΥΧΕΙ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
Με την ευκαιρία της επισκέψεώς σας στην ακριτική ωραία, αλλά παραμελημένη, Φλώρινα, θα θέλαμε πέραν της ευαρέσκειάς μας για την κατάθεση της Πρότασης Νόμου, όπως σας είχε προτείνει η ΠΕΣΠΟ3Τ, για την ένταξη των οικογενειών με τρία τέκνα στις αυτές διατάξεις περί πολυτεκνίας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τις οικογένειες με τρία παιδιά και επηρεάζουν τις δυνατότητές τους για σωστή και πολλές φορές στοιχειώδη και ασφαλή στήριξη της ανάπτυξης των παιδιών:
Φορολογικό νομοσχέδιο: Τιμωρούνται οι οικογένειες με παιδιά. Αυτό είναι πρωτάκουστο και δεν υπάρχει από το 1945 και εντεύθεν πιο σκληρή και άδικη αντιμετώπιση-τιμωρία.
ΖΗΤΟΥΜΕ
Την άμεση απόσυρση των διατάξεων που αφορούν την άδικη φορολόγηση και στην θέση αυτών να θεσπισθούν διατάξεις που θα στηρίζουν και θα ελαφρύνουν τις οικογένειες με παιδιά και μάλιστα με πολλά παιδιά (τρία και άνω).
Την επαναφορά του αφορολογήτου ορίου, στις 18000 ευρώ για τις οικογένειες με παιδιά κλιμακούμενο ανάλογα του αριθμού των τέκνων (12000 χωρίς παιδιά,15000 με ένα τέκνο,18000 με 2 τέκνα, 24000 με 3 τέκνα, 29000 με 4 τέκνα, 32000 με 5 τέκνα και για κάθε τέκνο πέραν του 5ου 2000 ευρώ).
Την επαναφορά του πολυτεκνικού επιδόματος και επιδόματος 3ου τέκνου και αύξηση αυτών αρχικά κατά 50% και να δίδονται χωρίς εισοδηματικά κριτήρια (τουλάχιστον για εισοδήματα έως τις 60000 ευρώ).
Την ουσιαστική ελάφρυνση από το κόστος της ηλεκτρικής κατανάλωσης κατά 50% από το σημερινό κόστος.
Την απαλλαγή από τα «χαράτσια» των οικογενειών με παιδιά και μάλιστα με τρία και άνω (τουλάχιστον τα 40000 ευρώ αυξανόμενο κατά 5000 ευρώ για κάθε τέκνο από το 3ο και άνω) και στην συνέχεια κατά 50% του σημερινού μέχρι εισοδήματος 65000 ευρώ).
Την ουσιαστική κάλυψη του κόστους θέρμανσης (τουλάχιστον κατά 50%) ειδικά για το Νομό μας όπου οι καιρικές συνθήκες κατά τον χειμώνα είναι πολύ δύσκολες.
Την στήριξή σας για την ένταξη τροποποίησης στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που ευρίσκεται στην Βουλή, για τις μετεγγραφές, τρίτεκνους εκπαιδευτικούς, Φοίτηση τέκνων τριτέκνων σε ΙΕΚ, Υποτροφίες, συμμετοχή σε μεταπτυχιακές σπουδές τριτέκνων, σίτιση και στέγαση των φοιτητών τέκνων τριτέκνων (σχετική πρόταση σας έχει κατατεθεί και από την ΠΕΣΠΟ3Τ).
Ανάληψη πρωτοβουλιών για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην περιφέρεια και ειδικότερα στις παραμεθόριες περιοχές, όπως η Φλώρινα όπου δυστυχώς ακόμη δεν υπάρχουν όλα τα αναγκαία δίκτυα και η ανάλογη φορολογική ελάφρυνση για να στηριχτεί η τοπική οικονομία και να αντιμετωπισθεί η εκροή συναλλάγματος σε καθημερινή βάση στις γειτονικές χώρες.
Επίσης θα θέλαμε να γνωρίζουμε τις θέσεις σας όσον αφορά σχετική εργασία που χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε όπου μεταξύ των σεναρίων του πως θα είναι/πρέπει να είναι η Ε.Ε το 2050 υπάρχει και το σενάριο της στηρίξεως των οικογενειών με 1 ή 2 τέκνα και την σταδιακή κατάργηση των παροχών στις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω (συνημμένο αντίγραφο της επιστολής της ΠΕΣΠΟ3Τ στους ευρωβουλευτές μας).
 
Με τιμή
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΟΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΔΑΝΙΗΛΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.