Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Υπόμνημα των δημοτικών υπαλλήλων στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την επίσκεψη σας στην πόλη μας θέλουμε να σας εκθέσουμε κάποιες σκέψεις μας σχετικά με τα προβλήματα του κλάδου μας.
Συγκεκριμένα το νέο εφεύρημα της συγκυβέρνησης η διαθεσιμότητα αποτελεί μείζον πρόβλημα για πολλούς συναδέλφους και απειλεί ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα των συναδέλφων μας.
Σε αυτή την πολιτική πέρα από την συνολική απόρριψη αυτής της πολιτικής πρακτικής πρέπει να απαντήσουμε και να απαντήσετε με συγκεκριμένες προτάσεις όπως π.χ. εμείς προτείνουμε:
- Για όσο διάστημα υπάρχουν συνάδελφοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα με το 70 % του μισθού τους να μην πληρώνουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους που προκύπτουν από τυχόν δάνεια που έχουν λάβει κυρίως στεγαστικά-επισκευαστικά, τα χαράτσια που επιβλήθηκαν μέσω της ΔΕΗ και την εφορία τους.
- Ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου αρνούνται και τώρα να εκδώσουν Π.Δ. το οποίο αναγνωρίζει την προϋπηρεσία των συναδέλφων από τον ιδιωτικό τομέα.
- Η οικονομική κατάσταση των οικογενειών επιδεινώνεται με την επιβολή του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με αποτέλεσμα στην περιοχή μας που ο χειμώνας είναι μακρύς και δύσκολος να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.
- Άμεση ρύθμιση των στεγαστικών-επισκευαστικών δανείων των υπαλλήλων σύμφωνα με τη μείωση που έχουν υποστεί στους μισθούς τους.
- Άμεση καταβολή (επιστροφή από τις τράπεζες) των εξόδων φακέλου των στεγαστικών-επισκευαστικών δανείων χωρίς να χρειάζεται προσφυγή του ενδιαφερόμενου, πρακτική που ακολουθείται μέχρι σήμερα παρόλο που υπάρχει τελεσίδικη απόφαση.
Τέλος με τις αποφάσεις τους περιορίζουν τον ρόλο της τοπικής Αυτοδιοίκησης, περικόπτοντας αρμοδιότητες, στοχεύοντας στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Δήμων με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χαθεί ο αυτοδιοικητικός ρόλος των ΟΤΑ.
Ελπίζοντας να συνεχίσουμε από κοινού τους κοινωνικούς αγώνες για την δημιουργία μιας κοινωνίας ΙΣΟΤΗΤΑΣ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Για τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Φλώρινας-Δήμου Αμυνταίου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μάκης Θεοδωρίδης
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μένη Δαουτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.